Facebook Pixel Sportdog.gr | Γεράσιμος Χουλιάρας: "Ή πάμε για εκτόνωση ή για μεγαλύτερο σεισμό"
Life
| 2019-07-19 22:08:00

Γεράσιμος Χουλιάρας: "Ή πάμε για εκτόνωση ή για μεγαλύτερο σεισμό"

Sportdog Team
Γεράσιμος Χουλιάρας: "Ή πάμε για εκτόνωση ή για μεγαλύτερο σεισμό"

Ο σεισμολόγος συνιστά ψυχραιμία και δεν αποκλείει κανένα σενάριο.

Ο σεισμός που ταρακούνησε την Αττική, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία όχι μόνος τους πολίτες αλλά και αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα μιας και υπάρχει και η άποψη πως δε θα πρέπει να αποκλείουμε και το σενάριο ενός μεγαλύτερου σεισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανακοίνωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τονίζει πως πρέπει να παραμένουμε ψύχραιμοι, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας εκτόνωσης: «Δυο σενάρια υπάρχουν. Ή πάμε για εκτόνωση. Ή πάμε για μεγαλύτερο σεισμό. Μόνο ο χρόνος και η καταγραφή της ακολουθίας θα το δείξουν αυτό και κανένας βιαστικός άνθρωπος» έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Σε άλλη ανάρτησή του σημείωσε: «Μην ακούτε φήμες, η επιστήμη κάνει τη δουλειά της αυτή την ώρα, με ενόργανες μετρήσεις και είναι νωρίς για βιαστικά συμπεράσματα από οποιονδήποτε». Παράλληλα ο κύριος Χουλιάρας επισήμανε πως πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα επικίνδυνα κτίρια. «Ενημέρωση μετά τα 5,1 ρίχτερ: λίγοι οι σεισμοί που έχουν ακολουθήσει, τα 4,4 Ρίχτερ, παραμένουν ως ο ισχυρότερος. Χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή και προσοχή στα κτίρια που έχουν ζημιές» έγραψε χαρακτηριστικά.

Άλλοι επιστήμονες όπως ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Λέκκας μιλούν για μετασεισμούς.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags