Facebook Pixel "Θα σφάξουμε εσένα και τα παιδιά σου"!
Life
| 2011-09-29 10:20:00

"Θα σφάξουμε εσένα και τα παιδιά σου"!

"Θα σφάξουμε εσένα και τα παιδιά σου"!

Νέα στοιχεία - σοκ από την κατάθεση Δαλούκα. "Μου είπε ο Μπέος ότι: αν δεν παίξεις όπως πρέπει στο Άρης - ΠΑΟ θα έλθουν Ρώσοι κι Αλβανοί. Και θα έλθω κι εγώ μαζί τους και θα γελάμε"!

Άκρως αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ που διαβάζουμε σήμερα στο "tovima.gr" σχετικά με την απολογία του Γιώργου Δαλούκα στον αθλητικό εισαγγελέα.

Αναλυτικά:

"Μου τηλεφώνησε ο κ. Μπέος και μου είπε αν δεν παίξεις, όπως πρέπει στον αγώνα Αρη - Παναθηναϊκού θα έλθουν Ρώσοι κι Αλβανοί. Και θα έλθω κι εγώ μαζί τους και θα γελάμε. Δεν θα ζείτε για πολύ ακόμα, θα σφάξουμε εσένα και τα παιδιά σου".

Το απόσπασμα περιλαμβάνεται στην - άγνωστη μέχρι σήμερα - κατάθεση που έδωσε ο κ. Γιώργος Δαλούκας, διαιτητής του περσινού αγώνα Αρη - Παναθηναϊκού (0-1), στον αθλητικό εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, που ερευνούσε τις υποθέσεις των στημένων αγώνων!

Η κατάθεση του κ. Δαλούκα δίνει μία νέα διάσταση στην υπόθεση δράσης των κυκλωμάτων στον χώρο του ποδοσφαίρου με τις καταγγελλόμενες απειλές κατά διαιτητών και τις παρεμβάσεις για την αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Ο κ. Δαλούκας κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα στις 11 Μαρτίου 2011 με αφορμή τηλεφωνικές συνομιλίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος - ήδη προφυλακισμένος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων - τον είχε πλησιάσει εκ μέρους του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Β. Μαρινάκη.

Το τηλεφώνημα Μπέου, όπως φέρεται, αποσκοπούσε να μεσολαβήσει ο Γ. Δαλούκας στον ιταλό διαιτητή, που θα διηύθυνε τον προκριματικό αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός (τελικό αποτέλεσμα 1-0) για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο κ. Δαλούκας, στην κατάθεσή του, ανέφερε αρχικά ότι "δεν με ενόχλησε κανείς ποτέ γι' αυτό το θέμα".

Ωστόσο στην συνέχεια, σε ερώτηση σχετικά με τον αγώνα Αρη - Παναθηναϊκού, ο διαιτητής από τον Βόλο εμφανίζεται ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ορίστηκα αν θυμάμαι καλά Τετάρτη ή Πέμπτη στον συγκεκριμένο αγώνα. Ο κ. Μπέος μου τηλεφώνησε την Παρασκευή το μεσημέρι και μου είπε: μπήκες σ' αυτό το παιγνίδι και κοίταξε να παίξεις υπέρ του Αρη για να μην έχει προβλήματα.

- Εγώ του απαντάω: παίζω 50-50 κι αν σου αρέσει.

- Μου απαντάει αγριεμένος: δεν μ' αρέσει κι αν δεν παίξεις όπως πρέπει θα έρθουν Ρώσοι, Αλβανοί κλπ. και θα έλθω κι εγώ μαζί τους και θα γελάμε.

- Του απαντάω: κλείσε το τηλέφωνο γιατί είμαι με την γυναίκα μου και κόψε τις απειλές.

Στο ημίχρονο κι ενώ έχω δώσει το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού με έπαιρνε τηλέφωνο και δεν το σήκωνα. Στο τέλος του αγώνα, το ίδιο βράδυ αλλά και την άλλη μέρα με έπαιρνε και μου έλεγε: ρεζιλεύτηκα, με έκανες ρεζίλι, είσαι αρ... που δεν μ' άκουσες, θα δεις τι θα πάθεις. Τελείωσες".

Ο κ. Δαλούκας στη συνέχεια της κατάθεσης του αναφέρεται και σε άλλες απειλές που δέχθηκε.

"Συγκεκριμένα τα πρωινά, όταν εγώ έλειπα από το σπίτι μου για προπόνηση, ερχόταν διάφοροι "σωματώδεις τύποι", χτυπούσαν το κουδούνι του σπιτιού και επιτακτικά με ζητούσαν από την γυναίκα μου.

Έπαιρναν τηλέφωνο συνέχεια με απόκρυψη εμένα και τη γυναίκα μου με την ίδια πάντα βραχνή φωνή και με απειλούσαν λέγοντας: δεν θα ζείτε για πολύ ακόμα, θα σφάξουμε εσένα και τα παιδιά σου".

Ο κύκλος των (καταγγελλόμενων από τον ίδιο) απειλών εις βάρος του δεν σταματούν εδώ. Οπως σημειώνει ο κ. Δαλούκας στην κατάθεση του "δύο εβδομάδες περίπου μετά και επειδή δεν ενέδωσα σε όσα μου ζήτησε βγήκε και με αποκάλεσε απατεώνα, γεγονός για το οποίο έχω καταθέσει μήνυση. Από εκείνη την ημέρα οι απειλές έχουν αυξηθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει εντελώς η ζωή μου.

Παίρνουν καθημερινά τηλέφωνα με απόκρυψη εμένα και την σύζυγο μου στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού αλλά και στο πατρικό μου και απειλεί (πάντα η ίδια φωνή) και λένε: πες στον άντρα σου ότι δεν θα ζήσει πολύ. Αμα μιλήσει θα σφάξουμε εσένα και τα παιδιά σου, θα μπούμε στο σπίτι με τα καλάσνικοφ. Από την μήνυση μου και μετά έχω συνεχώς σε κάθε μου έξοδο συγγενικά πρόσωπα μαζί μου για την προστασία μου".

Ο διαιτητής μνημονεύει στην κατάθεση του και τους λόγους παραίτησής του. Οπως κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα "τέσσερις ημέρες μετά το ματς, έχοντας πάνω απ' όλα ήσυχη την συνείδηση μου, αλλά παράλληλα και το κύμα των απειλών προς εμένα και την οικογένεια μου να μεγαλώνει, έστειλα στην ΕΠΟ την παραίτησή μου, πρώτον για να αποφορτίσω το κλίμα και δεύτερον να σταματήσουν οι απειλές".

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιουνίου 2011 έγινε στόχος εμπρησμού το αυτοκίνητο του κ. Δαλούκα κατά την παραμονή του στο εξοχικό του στο χωριό Κάτω Λεχώνια στη Μαγνησία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπέος στην κατάθεση, που έδωσε στις 6 Απριλίου 2011, ενώπιον του κ. Σιμιτζόγλου, δίνει την δική του εκδοχή.

Οπως κατέθεσε "τηλεφώνησα στον κ. Δαλούκα και του είπα: έχεις οριστεί να διευθύνεις ένα σημαντικό παιγνίδι, σφύριξε για την οικογένεια σου και την καριέρα σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και μην ξεχνάς ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είναι όπως παλιά".

Ωστόσο ο κ. Μπέος προσθέτει αμέσως μετά ότι "η διαιτησία του κ. Δαλούκα προκάλεσε αηδία σε όσους έβλεπαν τον αγώνα" και παραδέχεται ότι "μετά το τέλος του αγώνα επικοινώνησα με τον κ. Δαλούκα και ομολογώ ότι τον έβρισα"...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags