Facebook Pixel Να μην παιχτεί πουθενά μπάλα…
Life
| 2011-01-24 20:08:00

Να μην παιχτεί πουθενά μπάλα…

Να μην παιχτεί πουθενά μπάλα…

Κακός χαμός επικρατεί στην ΑΕΛ με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να τοποθετηθούν πλέξι γκλας στο AEL FC ARENA. Γι’ αυτό ο Κώστας Πηλαδάκης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.

Ο πρόεδρος της Λάρισας κατηγορεί τους ιθύνοντες του ελληνικού αθλητισμού ότι
υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί κανένας άλλος αγώνας, αφού τα περισσότερα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας δεν πληρούν «στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας».

Αναλυτικά:

«Με λύπη όσο και αγανάκτηση, σας ενημερώνουμε ότι γίναμε αποδέκτες αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και του εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τοποθέτηση επιπλέον προστατευτικών προπετασμάτων στις κερκίδες του νέου μας γηπέδου, AEL FC ARENA.

Έχοντας υλοποιήσει, εν μέσω περιόδου οικονομικής κρίσης, την κατασκευή του πλέον σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον ελλαδικό χώρο, προκαλεί αρνητική εντύπωση και γεννά πλήθος ερωτηματικών η αντιμετώπιση «με δύο μέτρα και δύο σταθμά» που τυγχάνει η ομάδα μας από την πλευρά της Πολιτείας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Γήπεδα ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League αδειοδοτούνται με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς -σε πολλές περιπτώσεις- να πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφαλείας και παρεχόμενων υπηρεσιών προς αγωνιζόμενους και θεατές, τη στιγμή που το πλέον σύγχρονο ποδοσφαιρικό στην Ελλάδα, με εγκαταστάσεις εφάμιλλες των κορυφαίων ευρωπαϊκών, αντιμετωπίζει ζήτημα αδειοδότησης για τον λόγο που σας εκθέσαμε ανωτέρω.

Σας μεταφέρουμε την έντονη ενόχλησή μας διαπιστώνοντας ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση, στην οποία η ισονομία καταστρατηγείται υπό τον φόβο και την πίεση επίσημων, εμπλεκόμενων στη διαδικασία διεξαγωγής ενός αγώνα, φορέων.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί καμία επίσημη αναμέτρηση της προσεχούς αγωνιστικής της Super League, από τη στιγμή που κανένα γήπεδο δεν πληροί τις προδιαγραφές, τις οποίες αποκλειστικά και μόνο η δική μας ομάδα καλείται να εφαρμόσει.

Για δική σας ενημέρωση, υπογραμμίζουμε ότι ο σχεδιασμός, η μελέτη και η κατασκευή του AEL FC ARENA έγιναν κατόπιν έγκρισης της ΓΓΑ και με βάση τις προδιαγραφές που η ίδια θέτει αναφορικά με τη λειτουργία των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Οφείλουμε να επισημάνουμε επίσης, ότι η τοποθέτηση επιπλέον προστατευτικών προπετασμάτων στις κερκίδες του νέου μας γηπέδου, θέτει σοβαρό ζήτημα χωρητικότητας και συνωστισμού και ως εκ τούτου ζήτημα ασφαλείας των θεατών.

Παράλληλα, αλλοιώνει την εικόνα ενός αθλητικού χώρου που έχει χαρακτηριστεί «κόσμημα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το οποίο προβλέπεται να φιλοξενήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, στερώντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό κομμάτι των υψηλής ποιότητας παρεχόμενων προς τους θεατές υπηρεσιών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για συνεργασία, εκτιμώντας ότι θα αξιολογήσετε ως δίκαιο το αίτημά μας και θα ενεργήσετε αναλόγως».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags