24/01/11 - 20:33

«Κάνουν λάθη χωρίς τηλέφωνο από τους προέδρους»

Ο Περικλής Βασιλάκης κατηγορεί ευθέως την ΕΠΟ πως παίζει παιχνίδια με την διαιτησία, θυμάται πως τα ίδια γινόταν και με τους ξένους διαιτητές στο παρελθόν και προσθέτει πως οι Έλληνες ρέφερι δεν χρειάζονται το τηλεφώνημα του προέδρου για εκφοβισμό. Κάνουν τα λάθη αυθόρμητα…

«Κάνουν λάθη χωρίς τηλέφωνο από τους προέδρους»
37.155views 0shares

Αυτά ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλάκης σε συνέντευξή του στο sport24.gr

«Όταν η ΕΠΟ θέλει να ελέγχει πλήρως τη διαιτησία και την ίδια στιγμή η ΚΕΔ δεν έχει την ισχυρή υπόσταση που θα έπρεπε να διαθέτει, είναι λογικό οι διαιτητές να νοιώθουν ανασφάλεια. Δεν χρειάζεται να πάρει τηλέφωνο κάποιος πρόεδρος μεγάλης ομάδας. Είναι όπως βγαίνεις έξω και βλέπεις να βρέχει ή να χιονίζει και λες ας πάρω ένα παλτό, μια ομπρέλα. Το κάνεις αυθόρμητα και χωρίς εξωτερική πίεση», λέει ο έμπειρος ρεφερι που θυμήθηκε και τα παλιά, όπως ακριβώς τα έχει ακούσει (και μάθει) από τους δασκάλους του και μεγάλους παλαιούς διαιτητές.

«Κάποτε οι παρεμβάσεις από τρίτους ήταν αδύνατες»

«Κάποτε, δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να «σφυρίζουν» οι Έλληνες διαιτητές εδώ και έρχονταν άλλοι από το εξωτερικό για κάποια χρόνια. Δεν ήταν όμορφη εικόνα για την ελληνική διαιτησία, αλλά μην φανταστείτε ότι είχε λυθεί το πρόβλημα ή δεν είχαν παράπονο οι ομάδες. Το αντίθετο,εγκλήματα γινόντουσαν, απλά δεν τα εξέφραζαν τόσο έντονα οι παράγοντες στους ξένους, όπως κάνουν στους συμπατριώτες μας. Υπήρχαν δε περιστατικά όπου οι εισαγόμενοι διαιτητές, πολλοί εξ’ αυτών αμφιβόλου αξίας, που με αλλαγή ονόματος κάθονταν αρκετό καιρό στη χώρα μας και διαιτήτευαν και άλλα παιχνίδια ενώ η συμφωνία ήταν πως μετά το παιχνίδι που έπαιζαν θα έφευγαν για την πατρίδα τους !

Έπρεπε να δοθεί λύση και μέσα στη δικτατορία, αποφασίστηκε να σταματήσει η μετάκληση ξένων διαιτητών και να αναλάβουν οι Έλληνες διαιτητές την τύχη της διαιτησίας.

Τότε άρχισε να υπάρχει η ελληνική διαιτησία με την ομοσπονδία της (ΟΔΠΕ) και πάλι ισχυρή και αξιόπιστη και τους συνδέσμους διαιτητών να κάνουν αξιόλογη δουλειά και να παράγουν νέους διαιτητές. . Οι παρεμβάσεις τότε από τρίτους ήταν σχεδόν αδύνατες», επισημαίνει ο Περικλής Βασιλάκης που έχει κουραστεί να ακούει περί ευθύνες της πολιτείας.

«Δεν υπάρχουν διαιτητές με σθένος και προσωπικότητα»

«Πείτε μου τι να κάνει σε αυτή την περίπτωση. Όταν δεν υπάρχει ισχυρή ΟΔΠΕ, σύνδεσμοι διαιτητών και με μια ΚΕΔ ουσιαστικά επιτροπούλα της ΕΠΟ, τότε τι να περιμένει κανείς ; Η ΕΠΟ παίζει τα παιχνίδια της με τη διαιτησία. Επίσης δεν υπάρχουν πλέον πολλοί διαιτητές που να έχουν το σθένος και την προσωπικότητα για να αντέξουν. Δεν έχουν τα προσόντα, ακόμα και αν είναι καλοί διαιτητές γιατί εδώ δεν μιλάμε για εφαρμογή κανονισμών, αλλά για γερά στομάχια.

Επίσης, είναι λυπηρό αλλά σε πολλές περιπτώσεις διαιτητές πήραν προαγωγές σε ανώτερη κατηγορία μόνο με βάση τα σόγια, ε δεν γίνονται αυτά, δεν υπάρχει η αξιοκρατία που θα έπρεπε. Μετά αρχίζουν σιγά σιγά να ξαναμπαίνουν στο χορό οι παράγοντες, με δηλώσεις, με γκρίνιες και τα λοιπά, την ώρα που οι διαιτητές δεν νοιώθουν να υπάρχει ένας ισχυρός σύνδεσμος να τους στηρίζει, όπως παλιά και νοιώθουν απροστάτευτοι και δέχονται πιέσεις με τον Α ή Β τρόπο. Άλλωστε και ο Κύρος Βασάρας πρόσφατα παραδέχτηκε ότι οι ρέφερι παίζουν με μεγάλη πίεση»,
συνεχίζει ο Περικλής Βασιλάκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ