Facebook Pixel «Ο Τσακογιάννης τρομοκρατούσε τον Χρυσοχοϊδη»
Life
| 2011-10-12 22:53:00

«Ο Τσακογιάννης τρομοκρατούσε τον Χρυσοχοϊδη»

«Ο Τσακογιάννης τρομοκρατούσε τον Χρυσοχοϊδη»

Εκδικάστηκε την Τετάρτη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η έφεση του Διαγόρα και των Λερογιάννη, Χρυσοχοϊδη, Πουλόπουλου, Ρουτζιέρη και Σέγγου κατά των πρωτόδικων καταδικαστικών αποφάσεων για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν την απαλλαγή τους και επέρριψαν την ευθύνη για την εμπλοκή τους στις τακτικές του Γιώργου Τσακογιάννη. Την Παρασκευή η απόφαση.

Η υπόθεση αφορά την περσινή αναμέτρηση Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2. Θυμίζουμε πως η ΠΑΕ Διαγόρας είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό και 225.000 ευρώ πρόστιμο, ο τότε πρόεδρος Δ. Λερογιάννης και ο μεγαλομέτοχος Κ. Χρυσοχοϊδης με επτά χρόνια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ο ποδοσφαιριστής Γ. Πουλόπουλος, ο προπονητής Π. Ρουτζιέρης και ο διαιτητής Γ. Σέγγος με τρία χρόνια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Στην εκδίκαση της έφεσης, μάρτυρας κατηγορίας, όπως σε όλες τις υποθέσεις των στημένων αγώνων, ήταν ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δεν διαφοροποίησε την κατάθεση που είχε δώσει στο πρωτοβάθμιο όργανο:

«Για το παιχνίδι Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2 δεν γνωρίζω κάτι. Έχω πει ότι Ηλιούπολη, Διαγόρας, Αγροτικός Αστέρας είναι οι πιο βρώμικες ομάδες, αλλά ο ιδιοκτήτης του Διαγόρα, ο Χρυσοχοϊδης, ξέρω ότι είναι ένας τζέντλεμαν. Για τον διαιτητή Σέγγο δεν γνωρίζω τίποτα, εκτός του ότι είναι ανερχόμενος. Έχω πει την άποψή μου για τον Διαγόρα και δεν θα αυτοξεφτιλιστώ. Για τον Χρυσοχοϊδη θα πω ότι είχε τρομοκρατηθεί από τον Τσακογιάννη.

Βλέποντας τα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ εκεί φαίνονται όλες οι βρώμικες ομάδες. Ο Διαγόρας είναι μέσα στις λίστες της ΟΥΕΦΑ. Όλες οι ομάδες που ανέβαιναν τα τελευταία χρόνια κέρδιζαν τις ανόδους μέσα από τα στημένα».

Ο μάρτυρας υπεράσπισης, κ. Στεφανίδης (γιατρός, μέλος Δ.Σ. Διαγόρας), ανέφερε: «Στον αγώνα δεν έχει γίνει τίποτα. Ο Τσακογιάννης έπαιρνε συνεχώς τον Χρυσοχοϊδη και εκείνος τον απέφευγε. Τον απειλούσε συνεχώς και τον καθύβριζε. Είναι κάκιστες οι σχέσεις Ηλιούπολης-Διαγόρα. Την προηγούμενη χρονιά που είχαμε πάει στην Ηλιούπολη, είχαν κόψει τα δοκάρια»!

Ο νυν πρόεδρος του Διαγόρα, κ. Σταθόπουλος, κατέθεσε τα εξής: «Το παιχνίδι ήταν καθαρό. Τον Ρουτζιέρη τον πήρα πέντε μέρες μετά ο Τσακογιάννης και τον ευχαριστούσε. Ο Ρουτζιέρης έπεσε από τα σύννεφα».

Ο τέως πρόεδρος του Διαγόρα, κ. Λερογιάννης, είπε από την πλευρά του: «Ο Χρυσοχοϊδης μου είπε ότι ο Τσακογιάννης τον είχε τρελάνει στα μηνύματα και στα τηλέφωνα. Δεν του απαντούσε. Το σήκωσε δέκα λεπτά μετά τον αγώνα και ο Τσακογιάννης τον έβρισε. Εγώ ξεφτιλίστηκα με την καταδικαστική απόφαση εις βάρος μου. Όλοι με λένε λαμόγιο. Το έμαθαν τα παιδιά μου, μέχρι και η μάνα μου που είναι 87 χρονών».

Ο προπονητής του Διαγόρα, Π. Ρουτζιέρης υποστήριξε: «Με πήρε ο Τσακογιάννης πέντε μέρες μετά το παιχνίδι. Φοβήθηκα. Ξέρω ότι πριν το ματς έψαχνε τρόπους για να το κερδίσει. Με πήρε και με ευχαρίστησε. Του είπα “γιατί με ευχαριστείς, δεν έκανα τίποτα”. Μου είπε ότι μας βοήθησαν στον πρώτο γύρο και εμείς τους βοηθήσαμε σε αυτό το ματς».

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Πουλόπουλος, ανέφερε: «Με ανακάτεψε ο Νικολόπουλος. Ούτε καν τον γνωρίζω. Εμένα δεν με έπιασε κανένας».

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σέγγος, υποστήριξε: «Κατηγορούμαι για έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν είναι δικός μου αλλά κάποιου Παρλιάρου και για μια συνομιλία που δεν γίνεται από δική μου συσκευή αλλά από το τηλέφωνο κάποιου Καρούζου. Ο Τσακογιάννης λέει κάτι για κάποιο χαρτζιλίκι. Δεν έχω καμία σχέση. Βρίσκομαι άδικα εκτός γηπέδων».

Ο δικηγόρος του Διαγόρα και του κ. Χρυσοχοϊδη, Παύλος Σαράκης, είπε στην αγόρευση του: «Ο Χρυσοχοϊδης φοβόταν τον Τσακογιάννη και γι’ αυτό δεν του απαντούσε στο τηλέφωνο. Όταν είδε τον Διαγόρα στις λίστες της ΟΥΕΦΑ, είπε “κλείνω τις κάνουλες και φεύγω. Δεν ξέρω τι γίνεται πίσω από την πλάτη μου”. Ο Διαγόρας έχει ένα Δ.Σ. κόσμημα».

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή Παρασκευή, μαζί με εκείνη για την υπόθεση της Παναχαϊκής.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags