Facebook Pixel «Να μην θυσιάσουμε τα πρωταθλήματα στον βωμό της Ευρωλίγκας»
Μπάσκετ
| 2011-10-13 23:16:00

«Να μην θυσιάσουμε τα πρωταθλήματα στον βωμό της Ευρωλίγκας»

«Να μην θυσιάσουμε τα πρωταθλήματα στον βωμό της Ευρωλίγκας»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, μίλησε για το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και την αναβολή της πρώτης αγωνιστικής, αλλά και για τις αλλαγές που αναμένεται να κάνει η Ευρωλίγκα και την κατάργηση μίας τρίτης ελληνικής ομάδας στον προκριματικό.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μίλησε αρχικά για την πρόταση της Ευρωλίγκα στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡFM 94, 6:

«Το πλάνο που παρουσίασε η Ευρωλίγκα καταργεί τη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στον προκριματικό γύρο. Είναι λογικό η διοργανώτρια να παλεύει να ενισχύσει το θεσμό με ισχυρές ομάδες. Εμείς έχουμε τις δυο ισχυρότερες ομάδες στην Ευρώπη, αν όμως σταματήσει το δικαίωμα συμμετοχής τρίτης, τότε θα έχουμε πρόβλημα στο πρωτάθλημα και την ανταγωνιστικότητα καθώς δεν θα υπάρχει κάτι να διεκδικήσουν οι υπόλοιπες ομάδες», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Δεν μπορεί η Ευρωλίγκα να έχει ανίσχυρες ομάδες με χαμηλά μπατζετ και προβλήματα διοικητικά ή άλλης φύσεως θέματα. Πρότεινα να βάλουμε κριτήρια για ομάδες με μπάτζετ τουλάχιστον 3 εκ., ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τρίτη θέση και εμείς. Θα εξεταστεί και θα φανεί τι θα βγει.

Επηρεάζονται όλες οι αποφάσεις από την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Είναι αλήθεια πολύ δύσκολο να βρεθεί ιδιοκτήτης που θα επενδύσει και θα φτάσει σε τέτοιο μπάτζετ. Αποδείχτηκε από τον ΠΑΟΚ η διαφορά και το γεγονός ότι δεν έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε κάτι ισχυρό».

... για την αλλαγή των ημερών διεξαγωγής: «Είναι στα σχεδία να αλλάξουν οι ημέρες διεξαγωγής αλλά πριν γίνει αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα εθνικά πρωταθλήματα που δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της Ευρωλίγκας».

... για το θέμα των τηλεοπτικών της Α1: «Ακόμα δεν έχουμε λύσει τα τηλεοπτικά. Περιμένουμε τις συζητήσεις των καναλιών με την κρατική. Εγώ είχα μια κουβέντα αλλά δεν μπορώ να πω τι ακριβώς συζητήσαμε. Πλέον είναι θέμα της κρατικής με τα συνδρομητικά, τα οποία δεν θέλουν να πάρουν ολόκληρο το πακέτο».

... για το πότε θα γίνει το τζάμπολ: «Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να έχουν λυθεί τα θέματα και να έχουμε τζάμπολ». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags