Facebook Pixel «Ντρίπλα σε τηλεφωνικό θάλαμο»
Life
| 2011-01-26 21:06:00

«Ντρίπλα σε τηλεφωνικό θάλαμο»

«Ντρίπλα σε τηλεφωνικό θάλαμο»

Ο πρώτος προπονητής του Κώστα Φορτούνη στην ακαδημία «Δήμητρα-Απόλλων», Αποστόλης Γκαραγκάνης σκιαγραφεί το προφίλ του, μιλάει για τα πρώτα του βήματα και προβλέπει το μέλλον του 18χρονου ταλαντούχου πιτσιρικά.

H ποδοσφαιρική ιστορία του πολλά υποσχόμενου νεαρού μεσοεπιθετικού του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, άρχισε να γράφεται πριν από περίπου έντεκα χρόνια, όταν οι γονείς του τον έγραψαν στην ακαδημία «Δήμητρα-Απόλλων».

Εκεί σε ηλικία επτά ετών, ο Κώστας Φορτούνης άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα υπό τις οδηγίες του Απόστολου Γκαραγκάνη που είναι και ο προπονητής της ομώνυμης ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας της ΕΠΣ Τρικάλων.

Το gazzetta.gr έψαξε κι εντόπισε τον άνθρωπο που πρωτοδίδαξε τα μυστικά της μπάλας στον ταλαντούχο πιτσιρικά –του οποίου η χάρη έφτασε μέχρι το Τορίνο και τη Γιουβέντους– και σας παρουσιάζει ποιος πραγματικά είναι αυτός ο ποδοσφαιρικά προικισμένος νεαρός, μέσα από τα λεγόμενα του καλύτερού του φίλου...

Για το πώς ξεκίνησε:

«Από τα πρώτα δύο-τρία χρόνια της ενασχόλησής μου μαζί του, φάνηκε ότι αυτό το παιδί έχει ξεχωριστές ικανότητες! Όπου κι αν πηγαίναμε να παίξουμε, ο Κώστας άφηνε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό! Τελείωναν τα παιχνίδια κι έρχονταν διάφοροι και μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που έκανε μέσα στο γήπεδο. Πέρα από το αστείρευτο ταλέντο του, από μικρός είχε μία έφεση να κάνει απρόβλεπτες και εντυπωσιακές κινήσεις με την μπάλα, με τέτοιο τρόπο όμως που σ' έκανε να απορείς με την απλότητα της εκτέλεσής τους.

Θυμάμαι ότι είχε τεράστιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Ήθελε συνεχώς να παίζει μπάλα! Όταν τελείωνε την προπόνηση και γύριζε πίσω στο πατρικό του στην Καλαμπάκα, κατέβαινε στο υπόγειο και επί δύο ώρες έκανε ασκήσεις για τα πόδια, χτυπώντας την μπάλα στον τοίχο και... σήκωνε στο πόδι όλη τη γειτονιά».

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στο www.gazzetta.gr όπου δίνονται απαντήσεις σε θέματα όπως, γιατί δεν έπιασε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, για το τι μπορεί να κάνει με την μπάλα και άλλα πολλά.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags