Facebook Pixel Με δανεικά από τον δανεικό! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-01-29 22:20:00

Με δανεικά από τον δανεικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δανεικά από τον δανεικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

O Λεονάρντο, που πάει δανεικός στη Λάρισα, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ (2-0) στην Ξάνθη. Το άλλο ο Λύμπε, τέσσερις μέρες πριν τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟ και επτά μετά τη συντριβή από τον Βόλο.
 

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της τη συντριβή από τον Ολυμπιακό Βόλου και παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες κατάφερε να περάσει σχετικά εύκολα από τα Πηγάδια της Ξάνθης. Οι «κιτρινόμαυρο» επιβλήθηκαν 2-0 της Skoda με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο, ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Λάρισα, αφού η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε τον 6μηνο δανεισμό του στην ΑΕΛ, ούτως ώστε να αποκτηθεί ο Ιγκλέσιας το καλοκαίρι…

Εκπλήξεις από Χιμένεθ και ντεμπούτο Μίτσελ

Πέρα από αυτό, ο Μανόλο Χιμένεθ επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, αφού ο Σκόκο δεν έπαιξε καθόλου, ο Μίτσελ έκανε ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ στην 11άδα συμμετείχε και ο ξεχασμένος Έντερ.

Ο Ισπανός αμυντικός πάντως άφησε θετικές εντυπώσεις, θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Γιάχος όμως είχε διαφορετική άποψη.

Όσον αφορά το καθαρό αγωνιστικό κομμάτι, όπως τονίστηκε και στο live της αναμέτρησης, η «Ένωση» δεν ήταν καλύτερη από τη Ξάνθη, αλλά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Ειδικά στο γκολ του Λεονάρντο στο 3’, η ολιγωρία του Βάλλα στοίχισε στην ομάδα του, η οποία μετά το 2-0 του Λυμπερόπουλου στο 26’ αποσυντονίστηκε εντελώς με αποτέλεσμα ο φιλοξενούμενοι να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Αραμπατζή και να τους εκνευρίσουν στο έπακρο (ειδικά ο Μαρσελίνιο έδωσε σόου… τσαντίλα).

Ύστερα από τρία χρόνια

Στην επανάληψη η Ξάνθη είχε αρκετές ευκαιρίες να μειώσει, όπως και η ΑΕΚ για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, κανείς από τους δύο όμως δεν κατάφερε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα και έτσι έμεινε το 0-2 μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ είχε τρία χρόνια να νικήσει τη Ξάνθη μέσα στην έδρα της. Η τελευταία φορά ήταν τη σεζόν 2007-2008, όταν η «Ένωση» επικρατούσε 0-1 χάρη στο γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος (77' Κιντάνα), Στιούαρτ, Βάλλας, Κωστούλας, Μπόατενγκ, Φλίσκας (58' Καζάκης), Κατόνγκο (69' Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο, Πόι, Σουάνης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Νταντόμο, Νασούτι, Γιάχιτς, Αργυρίου, Μίτσελ (63' Ντιόπ), Καφές, Γκέντσογλου, Έντερ, Λεονάρντο (79' Νικόλτσης), Λυμπερόπουλος (67' Λαγός)


Το φιλμ του αγώνα

90'+3' ΛΗΞΗ του ΑΓΩΝΑ

90'+2' Κεφαλιά του Βασιλακάκη, μπλόκαρε ο Αραμπατζής

90' Τρία λεπτά καθυστερήσεις...

79' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο νεαρός Νικόλτσης παίρνει τη θέση του Λεονάρντο

76' Τετ α τετ του Έντερ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ο Στιούαρτ την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ...

66' Ωραία ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Καφές "έσπασε" τη μπάλα στον Λεονάρντο ο οποίος έπιασε το σουτ από θέση πλάγια και αριστερά της περιοχής, ο Γκσπούρνινγκ όμως είπε "ΟΧΙ" αυτή τη φορά.

63' Ο Μίτσελ βγήκε αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Ντιόπ. Πολύ καλό ντεμπούτο από τον Ισπανό, ο οποίος απ' ότι φαίνεται μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του "Δικέφαλου αετού".

60' Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη να μειώσει! Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Αραμπατζή, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μαρσελίνιο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ μπροστά στα "κιτρινόμαυρα" γκολπόστ".

56' Πρώτη αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο για λογαριασμό της Ξάνθης! Ο Μαρσελίνιο έσπασε ωραία τη μπάλα στον Πόι, ο οποίος από πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα άουτ, αφού ο Αραμπατζής είχε κλείσει το οπτικό του πεδίο προς την εστία της Ένωσης.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

46' ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

45' Υποψίες για πέναλτι στον Μίτσελ, ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης. Πάντως το ριπλέι δείχνει ότι ο Ισπανός πήρε πρώτος τη μπάλα...

37' Ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Λεονάρντο, η μπάλα όμως πέρασε άουτ. Ο Βραζιλιάνος έχει βαλθεί σήμερα να πείσει τον Χιμένεθ, μπας και δεν δοθεί δανεικός στην ΑΕΛ. Το είπαμε όμως και παρακάτω, ότι αν είχε παρόμοια απόδοση σε κάθε παιχνίδι δεν θα είχε τέτοια εξέλιξη η περίπτωσή του...

35' Σχόλιο: Η ΑΕΚ δεν παίζει καλύτερα από την Ξάνθη, αγωνίζεται όμως πιο μυαλωμένα. Είναι βέβαια και τυχερή, γιατί το γκολ του Λεονάρντο προήλθε από λάθος του Βάλλα, ο οποίος δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα. Κατά τα άλλα οι παίκτες του Χιμένεθ είναι πολύ καλά στημένοι παρά τις σημαντικές απουσίες που αντιμετωπίζουν...

28' Από μία κίτρινη κάρτα μοιράστηκαν Λυμπερόπουλος και Μαρσελίνιο για τη μεταξύ τους αψιμαχία...

 

26' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, ο Λυμπερόπουλος με φαλτσαριστή γυριστή κεφαλιά διπλασιάζει τα τέρματα της "Ένωσης", η οποία πλέον βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση των τριών βαθμών σε μία πολύ δύσκολη έδρα όπως αυτή της Ξάνθης.


xanthi aek 0-1 leonardo
 

3' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο εκτέλεσε τον Γκσπούρινγκ ύστερα από πάσα που δέχτηκε από τον Νταντόμο από δεξιά κάνοντας πλάκα στον Βάλλα... Πραγματικά, ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Βραζιλιάνο.

Η ειρωνεία είναι αφενός ότι στο παιχνίδι του α' γύρου είχε δώσει με προσωπικό του γκολ τη νίκη στην ΑΕΚ και αφετέρου ότι δίνεται δανεικός στη Λάρισα. Αν πετύχαινε πιο συχνά τέτοια γκολ, ίσως ο Χιμένεθ να τον κρατούσε στην "Ένωση".

1' Έναρξη αγώνα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags