Facebook Pixel Sleeping beauty...
Life
| 2011-01-30 13:36:00

Sleeping beauty...

Sleeping beauty...

Το πιο φυσικό ελιξίριο ομορφιάς για να αποκτήσετε νεανική όψη είναι ο βραδινός ύπνος.

Οι δερματολόγοι αποκαλούν τον βραδινό ύπνο «beauty sleep» και προειδοποιούν ότι δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει η μεσημεριανή σιέστα.

Τα αλλεπάλληλα ξενύχτια μας γερνούν πρόωρα και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της νύκτας οι επιδιορθωτικοί μηχανισμοί του δέρματος αναλαμβάνουν να διορθώσουν τις βλάβες οι οποίες προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ξεκινήστε τη βραδινή ιεροτελεστία ομορφιάς με ένα καλό ντεμακιγιάζ ακόμα και αν δεν φοράτε μέικαπ. Ιδανικοί είναι οι δίσκοι από βαμβάκι και τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ όταν βιαζόμαστε, ενώ σε μια πιο μόνιμη βάση καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα γαλάκτωμα που καθαρίζει σε βάθος το δέρμα.

Το peeling είναι απαραίτητο αλλά όχι κάθε βράδυ αφού υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθεί το υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος και να αποκτήσετε πιο ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.

Απλώστε ένα αντιγηραντικό προϊόν με κυκλικές κινήσεις μασάζ που ενεργοποιούν τη λέμφο και βοηθούν να αποσυμφοριστεί καλύτερα η επιδερμίδα τα βράδια, μέσω της μικροκυκλοφορίας.

Διαλέξτε ένα μη λιπαρό αντιγηραντικό προϊόν και ειδική κρέμα για τα μάτια για να προλάβετε τις σακούλες και τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια.

Αν χρησιμοποιείτε τονωτική λοσιόν, προτιμήστε μια χωρίς αλκοόλ για να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα.

Μέχρι τα 20-25 έτη χρειάζεται να έχετε μια καλή ενυδατική κρέμα χωρίς αντηλιακό φίλτρα για τη βραδινή περιποίηση του δέρματος. Μετά τα 30 έτη προμηθευτείτε με μια αναπλαστική κρέμα, ενώ μετά τα 35 καλό είναι το προϊόν νύκτας να διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική σύνθεση. Μετά τα 50, η αντιγηραντική κρέμα χρειάζεται και ασβέστιο, που ενισχύει το συνεκτικό ιστό και αποκαθιστά τη χαμένη ελαστικότητα στην επιδερμίδα.

Κοιμηθείτε ανάσκελα για να μην τσαλακώσετε την επιδερμίδα σας με το μαξιλάρι ή το στρώμα.

Φροντίστε ώστε το δωμάτιο να μην είναι πολύ ζεστό την ώρα του ύπνου.

Τέλος, φροντίστε να μην χάνετε το πολύτιμο διάστημα ύπνου που ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα και φτάνει μέχρι τις 4:00 το πρωί.

Πηγή:Glam Τύπος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags