Facebook Pixel «Άστρα μην τους μαλώνετε!»
Life
| 2011-01-30 19:15:00

«Άστρα μην τους μαλώνετε!»

«Άστρα μην τους μαλώνετε!»

Εκτός από τους μπούκερς και τους στοιχηματζήδες, μέχρι και οι αστρολόγοι ασχολούνται με το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ. Τι λένε τα άστρα…

Όταν η μπάλα «δεν μπαίνει μέσα με τίποτα», σπάνε τα δοκάρια ή τραυματίζονται και αποχωρούν παίκτες-κλειδιά, τότε είναι βέβαιο πως η θεά τύχη παίζει τα δικά της παιχνίδια.

Οι περισσότεροι προπονητές -και οι ποδοσφαιριστές- στις συνεντεύξεις τους μιλάνε για την τύχη. Κι αυτό δεν το κάνουν μόνον επειδή ψάχνουν για άλλοθι στην περίπτωση μιας ήττας αλλά επειδή από την πείρα τους γνωρίζουν ότι ακόμη και τα πιο προσεκτικά σχεδιασμένα πλάνα ή οι προσπάθειες τους ενδέχεται να σκοντάψουν σε αυτόν τον αστάθμητο παράγοντα.

Όταν η μπάλα «δεν μπαίνει μέσα με τίποτα», σπάνε τα δοκάρια ή τραυματίζονται και αποχωρούν παίκτες-κλειδιά, τότε είναι βέβαιο πως η θεά τύχη παίζει τα δικά της παιχνίδια.

Και στο ερώτημα αν τελικά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το ποιός ευνοείται και ποιός όχι, αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι σύμβουλοι αστρολογίας.

Και για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τρεις συνεργάτες του astrology.gr δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις.


Karl Heinz Ottinger-Αντέχεται η ήττα 3η σερί φορά;

Η Θεσσαλονίκη ζει πλέον στους ρυθμούς του δικού της ντέρμπι μιας και τα παιχνίδια μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ έχουν την δική τους ιδιαίτερη δυναμική. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι κι μάλιστα εντός της φλεγόμενης Τούμπας με γκολ του Σκορπιού Χαβίτο.

Ο Άρης θα έχει στον πάγκο του τον υπηρεσιακό προπονητή Γιάννη Μιχαλίτσιο ενώ ο ΠΑΟΚ τον ουδέν μονιμότερο του προσωρινού , τον Μάκη Χάβο. Λένε πως μια αλλαγή προπονητή επηρεάζει την ψυχολογία της ομάδας όμως εδώ τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά πολυσύνθετα μιας και ο Έκτωρ Ραούλ Κούπερ πήρε τον Άρη από μια ανυποληψία εκτός συνόρων και στο διάβα του έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει.

Η απουσία του λοιπόν μπορεί να δημιουργεί ανασφάλεια στους παίκτες ή να σημαίνει έλλειψη πίστης και ηθικού για την ομάδα.


Η ώρα έναρξης του αγώνα γίνεται με μια Σελήνη στον Αιγόκερω πράγμα που σημαίνει πως η πειθαρχία θα παίξει πιο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο Άρης (ο πλανήτης , όχι η ομάδα) είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο που δείχνει μια ιδιαίτερη θέρμη και πάθος. Αυτοί οι δυο είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό της ομάδας του Άρη, κάτι που δείχνει ένα μάλλον φουριόζικο παιχνίδι που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχθεί σε γιουρούσι με απώλειες προσωπικών ενεργειών. Έτσι εάν δεν έρθει το πολυπόθητο γκολ εξ αρχής τότε το μυαλό ίσως αρχίζει να θολώνει.


Αυτό που είναι επίσης περίεργο είναι η σύνοδος Χείρωνα - Ποσειδώνα μέσα στον Υδροχόο. Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, αφού δεν αποκλείεται καθόλου στην ροή του αγώνα να υπάρξουν τραυματισμοί και κάποιες αναγκαστικές αλλαγές.
Νοητικά πιο ξεκάθαρο μυαλό (στην παρούσα φάση) δείχνει να έχει ο Μάκης Χάβος.

Όσον αφορά το παιχνίδι, φαίνεται πως κάποιες κρίσιμες μεταβολές μπορεί να έχουμε από 19:48 έως 20:02 και από 20:36 έως 20:42.


Στην Uranian σχολή της αστρολογίας ο άξονας του νικητή είναι Vulcanus=Άρης/Δίας

Στην συγκεκριμένη εξίσωση υποδεικνύεται πως αυτός που παίζει με την πλάτη στο καναβάτσο θα έχει πρόβλημα.

Ακόμη: Γνώση και εμπειρία. Πετυχημένη μέθοδος δια μέσω σωστής τεχνογνωσίας. Σωστό στήσιμο. Η επικράτηση αυτού που είναι μα και νοιώθει ισχυρός.

Ο Άρης κέρδισε τα τελευταία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει μιας και η ομάδα βρίσκεται σε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Δεν θα ήταν λάθος το να έχει κανείς στο μυαλό του πως ο ΠΑΟΚ έχει μια τύχη παραπάνω. Θέλει να δείξει πως είναι σε καλή κατάσταση, αφού επιπλέον περιμένει και τον Ολυμπιακό για το κύπελλο

Από στοιχηματική άποψη είναι ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι μιας και ο άσσος πληρώνει περί τα 2.40 ενώ το διπλό περί τα 3.40. Όπως αντιλαμβάνεστε η απόσταση μεταξύ κουβά και ταμείου δεν απέχει και πολύ.

Γιάννης Ριζόπουλος-Δύο Κριοί στην ίδια πόλη

Τόσο ο Άρης όσο και ο ΠΑΟΚ ανήκουν στο ζώδιο του Κριού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν την ίδια τύχη.

Αυτήν η περίοδος είναι πολύ άτυχη για τον Άρη και κρίνοντας από το τι συντελείται στους ουρανούς, η πρώτη αίσθηση - με κάθε επιφύλαξη εξ αιτίας της άγνοιας ουσιαστικών αστρολογικών παραμέτρων, όπως είναι η ώρα γέννησης- είναι ότι αποκλείεται να κερδίσει αυτόν τον αγώνα.

Τουλάχιστον, η αντίθεση του διελαύνοντα Κρόνου με τον Ήλιο τόσο της ομάδας όσο και του προπονητή της, αυτό υποδεικνύει.


Όσον αφορά συνολικά τον αγώνα, με βάση πάντα κάποιες αστρολογικές παραμέτρους μπορεί να ορισθεί ως «το ματς του απροσδόκητου».
Παραδοξότητες, ανατροπές ή ένα σπάνιο, ως προς την έκταση του σκορ, τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αναδείξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι σε «ματς της δεκαετίας» αν όχι του ...αιώνα.

Ωστόσο, η μεγάλη ένταση που υπάρχει στους ουρανούς, ενδέχεται να δημιουργήσει πολλά παρατράγουδα, είτε στον αγωνιστικό χώρο, είτε στις κερκίδες, είτε στους γύρω δρόμους.

Η ένταση στον αγωνιστικό χώρο μεταφράζεται σε τραυματισμούς και αποβολές που σίγουρα θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα αλλά όσον αφορά τους οπαδούς των δύο ομάδων, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, οι «συνήθεις» αψιμαχίες -με τη συνδρομή του διελαύνοντα Άρη στον Υδροχόο- είναι πολύ εύκολο να εξελιχθούν σε μια λυσσαλέα μάχη με εκατέρωθεν θύματα και καταστροφές.
Αυτή η «λεπτομέρεια» είναι ίσως και η πιο κρίσιμη, διότι αν τα πράγματα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο και το παιχνίδι δεν τελειώσει, τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε για νίκες και ήττες.#

Οι προπονητές λεπτό προς λεπτό

Παρ’ ότι δεν γνωρίζουμε την ώρα γέννησης των δύο προπονητών, μπορούμε να επισημάνουμε κάποια χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία τους αφορούν άμεσα και μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά ως προς την εξέλιξη του.

Ο Κριός Γιάννης Μιχαλίτσιος καλείται να δώσει λύσεις σε ένα πολύ δύσκολο γι αυτόν χρονικό διάστημα, όπου η ατυχία και ο εκνευρισμός ενδέχεται να διαταράξουν την ηρεμία στην ομάδα:

Από τις 20:20 μέχρι τις 20:40 -λογικά στην ανάπαυλα και τα πρώτα λεπτά του Β’ ημιχρόνου- ενδέχεται να δοκιμαστεί από ένα σκοτσέζικο ντους, ενώ τα πλάνα του θα σκοντάψουν στην «κακιά στιγμή».

Αντίθετα προς το τέλος του αγώνα (21:10-21:25) η εύνοια της τύχης είναι πιθανόν να συνοδευτεί και από συγκριτικά ευχάριστες εξελίξεις.

Ο Παρθένος Μάκης Χάβος φαίνεται να ξεκινά τον αγώνα στραβά, με λανθασμένες επιλογές, ωστόσο στο ημίχρονο θα συνέλθει και είναι σε θέση να κάνει τις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις.

Η περίοδος με την μεγαλύτερη ένταση για τον ίδιο είναι από τις 21:00 έως τις 21:15, όπου η αδρεναλίνη του θα κτυπήσει κόκκινο, σημαίνοντας ενδεχομένως μια επική αντεπίθεση του τύπου «όλα για όλα».

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι εξελίξεις δεν εξαρτώνται τόσο από αυτόν, όσο από τις κινήσεις-επιλογές των αντιπάλων και του διαιτητή.

Urania lab-Οι βιορυθμοί

Ο καθένας μας έχει τρεις βασικούς ρυθμούς που ουσιαστικά είναι κοσμικοί. Πρόκειται για τον φυσικό, τον συναισθηματικό και τον διανοητικό. Τις ημέρες που δύο ή και οι τρεις ρυθμοί βρίσκονται στα πάνω τους η απόδοση μας είναι πολύ καλύτερη του αναμενομένου. Αντίθετα στις «κρίσιμες ημέρες» όπου οι δείκτες παίρνουν τον κατήφορο γίνονται ανεξήγητα λάθη, τα αντανακλαστικά μας είναι χάλια και γενικότερα όλα μπορεί να πάνε στραβά εξ αιτίας των άστοχων χειρισμών μας.

Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τους αθλητές.
Και το αν θα βρεθεί κάποιος παίκτης «στη μέρα του» ή όχι είναι συχνά μια λεπτομέρεια που κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα.#
Έτσι προχωρήσαμε σε μια αξιολόγηση των βιορυθμών κάποιων βασικών παικτών του Άρη και του ΠΑΟΚ, για την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. Και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


ΑΡΗΣ

Ο τερματοφύλακας Σηφάκης βρίσκεται σε μια ημέρα που είναι περίεργη όσον αφορά τις αντιδράσεις του και μπορεί να έχει και κάποιο ατύχημα. Η φυσική του κατάσταση δεν είναι καλή αλλά μπορεί να δώσει λύσεις με το ένστικτο του.

Οι Νέτο και Βανγκέλι έχουν μία κούραση που μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα και προβλήματα στην αμυντική γραμμή. Αντίθετα, ο Γκιάρο δείχνει να είναι σε καλή ημέρα ενώ λάθη μπορεί να κάνει ο Κουλουχέρης.

Η μέση γραμμή είναι κουρασμένη αλλά θα έχει θετικά αντανακλαστικά με εξαίρεση τον Χαβίτο που από ότι φαίνεται θα πέσει σε πολλά λάθη.

Οι επιθετικοί της ομάδας θα τρέχουν σε όλο το γήπεδο, αλλά δεν θα έχουν συντονισμό στο παιχνίδι τους.

O προπονητής της ομάδας μπορεί να έχει καλές ιδέες αλλά ο συναισθηματικός του δείκτης είναι χαμηλός και μια αρνητική εξέλιξη μπορεί εύκολα να θολώσει την κρίση του.

ΠΑΟΚ

Ο αρχηγός της ομάδας Χαλκιάς βρίσκεται σε κακή μέρα (και οι τρεις δείκτες είναι αρνητικοί) με ενδεχόμενο να κάνει λάθη που μπορούν να αποβούν μοιραία.

Οι αμυντικοί θα ...σέρνονται με εξαίρεση τον Τσιρίλο, που έχει πλούσια ενεργειακά αποθέματα.

Στην μεσαία γραμμή ο Γκαρσία θα πετάει ενώ ο Βιτόλο θα μπορεί να βοηθήσει μόνον με κάποιες καλές πάσες, μιας και η σωματική του ενέργεια βρίσκεται στο ναδίρ της.

Όλοι οι επιθετικοί της ομάδας βρίσκονται στις καλύτερες ημέρες τους αλλά ο Σαλπιγγίδης θα είναι εκείνος που θα έχει κάποια υστέρηση σε σχέση με τους άλλους επιθετικούς σε θέματα κυκλοφορίας της μπάλας.

Ο προπονητής της ομάδας θα έχει δέσει την ομάδα γερά, ποντάροντας κυρίως στη δύναμη, ενώ όσον αφορά το συναισθηματικό και το νοητικό δείκτη του κινούνται σε μεσαία επίπεδα, χωρίς ιδιαίτερα υπέρ ή κατά και το «μπαλάκι» πέφτει κυρίως στους παίκτες του.

Ένα παιγνίδι που όλα είναι ανοικτά με τον ΠΑΟΚ να έχει κάποιο προβάδισμα και να είναι ο ρυθμιστής, αφού έχει μεν ουσιαστικό ενεργειακό πλεονέκτημα στην επίθεση αλλά και τραγικές αστοχίες στην άμυνα.
Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει ότι στο ντέρμπι θα πέσουν γκολ με το τσουβάλι.
 

ΠΗΓΗ: www.astrology.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags