Facebook Pixel «Κλειδί» η επαρχία!
Life
| 2011-01-30 22:43:00

«Κλειδί» η επαρχία!

«Κλειδί» η επαρχία!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για τα σαρωτικά περάσματα του Ολυμπιακού από τα ματς της περιφέρειας, τα οποία παίζουν το σημαντικότερο ρόλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Είναι μοναδικό και δεν νομίζουμε ότι έχει προηγούμενο, αυτό που κατάφερε φέτος ο Ολυμπιακός. Πήγε και στις οκτώ επαρχιακές έδρες και όχι μόνο κέρδισε και τα οκτώ παιχνίδια, αλλά δεν δέχθηκε ούτε γκολ! Έχουμε και λέμε. Σέρρες, Καβάλα, Εργοτέλης, Ξάνθη, Λάρισα, Κέρκυρα, Τρίπολη και Βόλος, δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Ολυμπιακού. Και αν οι Πειραιώτες δεν δέχονται γκολ, τότε είναι κομματάκι δύσκολο να μην κερδίσουν…

Χρόνια τώρα, λέμε ότι η επαρχία βγάζει πρωταθλητή. Όποια ομάδα έχεις τις λιγότερες απώλειες, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για να κόψει πρώτη το νήμα. Και ο φετινός Ολυμπιακός μέτρησε οκτώ τρίποντα, σε ισάριθμα ματς! Απολογισμός εξαιρετικός που δικαιολογεί την διαφορά των επτά βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, παρόλο που στο μεταξύ τους ντέρμπι οι «πράσινοι» κέρδισαν. Η κούπα ολοένα και πλησιάζει στο λιμάνι και η διαφορά αυτή είναι σχεδόν απίθανο να καλυφθεί σε 10 ματς… Προσωπικά, θεωρώ ότι ο τίτλος δεν πρόκειται να χαθεί.

Τέτοιες ανατροπές, έχουμε ζήσει σπάνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η πιο πρόσφατη ήταν το 2004-05. Τότε που 13 αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός είχαν επτά βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και βρέθηκαν τρεις πόντους πίσω, πέντε ματς πριν την ολοκλήρωση του μαραθωνίου. Και ο Ολυμπιακός κατάφερε να σηκώσει και πάλι την κούπα.

Στο ματς με τον Βόλο, οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά, βρήκαν χώρους (η ομάδα του Σακη Τσιώλη, παίζει ποδόσφαιρο όποιος και αν είναι ο αντίπαλος και της αξίζουν συγχαρητήρια) και προηγήθηκαν στο 19’ με τον Φουστέρ (πολύ καλός και πάλι).

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, αφού και οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες, αλλά ο Ολυμπιακός είχε σαφώς περισσότερες. Απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, έκαναν πλάκα. Και αν υπάρχει ένα ψεγάδι στους Πειραιώτες είναι ότι έπαιξαν με την φωτιά. Γιατί όσο ένα ματς είναι στο εύθραυστο 0-1, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η ζημιά. Και δεν πρέπει να χάνουν τόσες πολλές κλασικές ευκαιρίες.

Τώρα το μυαλό όλων στο λιμάνι είναι στον επαναληπτικό του Κυπέλλου, όπου πρέπει να πάνε στην Τούμπα και να πάρουν την πρόκριση. Γιατί όπως επανειλημμένως έχουν τονίσει οι Πειραιώτες, ο φετινός στόχος είναι το νταμπλ…

Υ.Γ. Εκπληκτικός ο κόσμος. Στήριξε την ομάδα και έβαλε τα γυαλιά στους οπαδούς των άλλων ομάδων. Δέκα χιλιάδες βρέθηκαν στον Βόλο, ενίσχυσαν τον Ολυμπιακό και δεν άνοιξε μύτη και φυσικά δεν χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα για να ξεκινήσει το ματς, ούτε οι παίκτες έπεφταν κάτω από τα δακρυγόνα… Όπως δηλαδή συνέβη στο ίδιο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ. Και ας λένε οι φίλοι του ΠΑΟΚ τα δικά τους για το… κατεστημένο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags