Facebook Pixel Το μυστικό του ΠΑΟΚ είναι οι ηγέτες του
Life
| 2011-01-31 00:46:00

Το μυστικό του ΠΑΟΚ είναι οι ηγέτες του

Το μυστικό του ΠΑΟΚ είναι οι ηγέτες του

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ το οποίο σημαδεύτηκε πριν την έναρξή του με την είδηση για τον θάνατο του πατέρα του Πάμπλο Κοντρέρας!

Αυτό που συνέβη με τον Πάμπλο Κοντρέρας φέρνει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, παράλληλα, όμως, αναδεικνύει και το μεγάλο όπλο του "Δικεφάλου".

Πέρσι, τέτοια εποχή περίπου, ο Πάμπλο Γκαρσία έχανε τη μητέρα του. Ο Ουρουγουανός ταξίδεψε στην πατρίδα του για να την κηδεύσει, επέστρεψε και αμέσως μετά έκανε μία σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, την οποία επισφράγισε με ένα καταπληκτικό γκολ-φάουλ.

Την Κυριακή, τη θέση του πήρε ο άλλος Πάμπλο, ο Κοντρέρας, που λίγες ώρες πριν το ματς με τον Άρη πληροφορήθηκε ότι έχασε τον πατέρα του.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήθελαν, από την πρώτη στιγμή που έμαθαν το δυσάρεστο νέο, να δώσουν στον Χιλιανό άδεια να φύγει για την πατρίδα του. Όμως, εκείνος δεν ήθελε να αφήσει την ομάδα του λίγες ώρες πριν την μάχη. Ζήτησε από τον Μάκη Χάβο να τον συμπεριλάβει στην ενδεκάδα. Τελικά, όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά ήταν μακράν και ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Η αντίδραση των δύο ποδοσφαιριστών αναδεικνύει το μεγαλείο των προσωπικοτήτων τους. Προσωπικότητες που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν στον "Δικέφαλο" και είναι εκείνες που αποτελούν την βάση για την πετυχημένη πορεία της ομάδας την τελευταία τριετία.

Σκεφτείτε μόνο το παράδειγμα που δίνουν με την συμπεριφορά τους στους συμπαίκτες τους, ειδικά στους νεότερους και το σεβασμό που δημιουργούν και γύρω από την ομάδα, εκτός από τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο Πάμπλο Κοντρέρας θα μπορούσε, αν ήταν ένας απλά στυγνός επαγγελματίας, να φύγει για τη Χιλή πριν το ματς και κανείς να μην του καταλογίσει τίποτα. Ανθρώπινο θα ήταν και απόλυτα σεβαστό.

Όμως, δεν το έκανε γιατί δεν αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ και ό,τι αυτός ο σύλλογος αντιπροσωπεύει ως μία εταιρία με την οποία απλά συνεργάζεται επαγγελματικά. Εκεί ακριβώς κρύβεται και το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΟΚ. Στους παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα, αλλά ταυτόχρονα και πολύ καλό χαρακτήρα, που διαθέτει.

Ξέρει από διαχείριση ντέρμπι

Πάμε και στο αγωνιστικό σκέλος του χθεσινού ματς στο "Κλ. Βικελίδης". Πολλοί μπορεί να προβληματίστηκαν από την εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ, κυρίως μεσοεπιθετικά. Ίσως να είναι και το μοναδικό φετινό παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε μία φάση, πέρα από κάποιες εκτελέσεις στημένων φάσεων. Αυτή είναι η μία ανάγνωση. Η άλλη, την οποία προσωπικά ασπάζομαι, είναι ότι οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν προεπιλέξει πόσες από τις δυνάμεις τους θα καταναλώσουν για να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το γήπεδο του Άρη και παράλληλα να μειώσουν την κούραση και τον κίνδυνο απωλειών εν όψει Ολυμπιακού.

Επειδή και άλλες φορές φέτος μας έχουν δείξει ότι μπορούν να διαχειρίζονται κρίσιμα παιχνίδια, προσωπικά είμαι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ που θα δω την Τετάρτη. Ξέρω ότι ούτε ο Βιεϊρίνια, ούτε ο Σαλπιγγίδης θα παρουσιαστούν με σβηστές μηχανές όπως έκαναν χθες.

Ο Γκαρσία θα είναι σαφώς καλύτερος και το μόνο που με προβληματίζει είναι πώς θα καλυφθεί η απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας που πάει στην Χιλή για την κηδεία του πατέρα του. Μαλεζάς και Σαβίνι σαφώς και δεν μπορούν να αναπληρώσουν τον καλό Κοντρέρας, άρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να "βγάλει' μέσα στο γήπεδο τα ομαδικά αντανακλαστικά του.

Υ.Γ. Και κάτι εκτός αγώνα. Στο χθεσινό ματς αποδείχθηκε ότι όταν η Αστυνομία θέλει όλα πάνε καλά. Τα μέτρα που πήρε ήταν εκείνα που έπρεπε και δεν... πήρε πέρσι και η αποστολή του ΠΑΟΚ έφυγε με ηρεμία από το γήπεδο...
 

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags