31/01/11 - 12:54

Σούπερ κλήρωση; Είναι;

Η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ έγινε στη Λιθουανία και όλοι πανηγυρίζουν για την εύνοια της τύχης. Για να πετύχει όμως το μίνιμουμ του στόχου της, την πρόκριση στην τετράδα, θα κληθεί να αποκλείσει στον προημιτελικό ένα μεγαθήριο... Αρα, πόσο καλή είναι η κλήρωση;

Σούπερ κλήρωση; Είναι;
22.963views 0shares

Στη Λιθουανία, τη χώρα που ζει για το μπάσκετ, έγινε η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ... Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ, τη Βοσνία και μία ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά μεταξύ της Φινλανδίας, της Πορτογαλίας και Ουγγαρίας. Με βάση το σύστημα διεξαγωγής, οι τρεις πρώτες ομάδων των τεσσάρων ομίλων, στη 2η φάση θα σχηματίσουν δύο ομίλους των «6», με το γκρουπ της Ελλάδας να διασταυρώνεται με τον 4ο, όπου βρίσκονται η Σλοβενία, η Ρωσία, το Βέλγιο, η Γεωργία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία. Εως εδώ καλά… Ούτε παραγγελία να τον είχε ο Τσαγκρώνης, που μαζί με τον γυμναστή της Εθνικής, Γιάννη Παπαγεωργίου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην κλήρωση.

Αλλά για μισό λεπτό. Όλα τα λεφτά σε αυτές τις διοργανώσεις, είναι το χιαστί παιχνίδι… Αυτό που ακολουθεί δηλαδή. Κι εκεί για την Ελλάδα τα πράγματα είναι τα χειρότερα δυνατά. Διότι αν καταλάβει μία από τις 4 πρώτες θέσεις του ομίλου της 2ης φάσης, για να προκριθεί στην τετράδα θα πρέπει να αποκλείσει λογικά μία από τις Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Σερβία, Γαλλία και Γερμανία, που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην 8άδα… Εχοντας μάλιστα, πιθανότατα πολλούς ΝΒΑersστη σύνθεσή τους. Αρα, είναι καλή η κλήρωση; Ισως, αν η Ελλάδα είναι αλάνθαστη στις δύο πρώτες φάσεις και πάρει την πρώτη θέση στους ομίλους της, θα είναι όμορφα τα πράγματα. Αν, όχι, η κλήρωση ήταν η χειρότερη δυνατή… Εκτός κι αν ο στόχος ήταν μόνο να παίξουμε με τα …λιμά στην αρχή. Αυτός όμως, δεν είναι ποτέ στόχος για την Εθνική μπάσκετ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ