Facebook Pixel Είναι θέμα διαχείρισης για την ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-02 20:11:00

Είναι θέμα διαχείρισης για την ΑΕΚ

Είναι θέμα διαχείρισης για την ΑΕΚ

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστεί η ΑΕΚ το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και την απουσία κλειδί του Τραϊανού Δέλλα.

Την τελευταία φορά που η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση δεν ανταποκρίθηκε. Ήταν 16 Δεκεμβρίου του 2010 και της αρκούσε η ισοπαλία στο ματς με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Σύμφωνοι απέναντι σε μια ομάδα που τα δεύτερα της _ γιατί με τέτοια παρατάχθηκαν οι Ρώσοι _ είναι σε συνολική σύγκριση καλύτερα από τα δικά της πρώτα, το 0-3 μπορεί να θεωρηθεί και ως φυσιολογικό.

Από την άλλη αν το πέναλτι του Μπλάνκο στο 40’ έβρισκε εστία και δίχτυα, ενδεχομένως θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση. Μετά από εκείνη τη φάση όμως η ΑΕΚ κατέρρευσε...

Απόψε καλείται να θωρακιστεί πίσω από το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά. Έχει ένα σαφές προβάδισμα, έχει καλή ψυχολογία, νέα πρόσωπα που σύμφωνα με τον προπονητή μπορούν να κάνουν τη διαφορά και το δικό της κόσμο (όσος κι αν είναι αυτός) στο πλευρό της. Τα έχει λοιπόν όλα με το μέρος της...

Δεν τρέφω αυταπάτες για το τι θα δω, για το πως θα αντιμετωπίσει το ματς απόψε. Θεωρώ ότι θα περιμένει τον αντίπαλο, θα παίξει παιχνίδι χαμηλών τόνων και επιφυλακτικό, θα αφήσει τη μπάλα στον αντίπαλο και θα περιμένει. Είναι αρκετά συντηρητικός ο Μανόλο Χιμένεθ για να επιδιώξει κάτι περισσότερο με τέτοιο αβαντάζ υπέρ της ομάδας του. Και γιατί να ρισκάρει άλλωστε;

Αυτό που μονίμως φοβίζει φέτος την ΑΕΚ είναι η αναποδιά του πρώτου γκολ από τον αντίπαλο. Όταν συμβαίνει αυτό την πιάνει πανικός. Δεν αντιδρά σωστά, πανικοβάλλεται, δίνει την αίσθηση στην ομάδα που είναι απέναντί της ότι το να πετύχει και δεύτερο γκολ είναι θέμα χρόνου.

Η απουσία του Τραϊανού Δέλλα είναι πολύ σημαντική, είναι ο άνθρωπος που ηρεμεί το παιχνίδι και δίνει τις σωστές κατευθύνσεις από την άμυνα. Θα είναι ρίσκο να εμπιστευθεί τον Ματέος ο Χιμένεθ. Όχι σε αυτό το ματς. Θα είναι μια απόφαση χωρίς λογική κι ας του βγει. Νομίζω ότι οι Μανωλάς και Νασούτι είναι το ενδεδειγμένο δίδυμο.

Στον αντίποδα ο επίσης νεοαποκτηθείς Μίτσελ είναι απαραίτητος για να κρατήσει η ΑΕΚ τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και να έχει σωστές μεταβιβάσεις όταν θα πρέπει να ξεμπλοκαριστεί από την πίεση του Παναθηναϊκού που κάποια στιγμή, δεν μπορεί, θα επιχειρήσει να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Έχω καλό προαίσθημα για την ΑΕΚ απόψε. Πιστεύω ότι θα είναι τακτικά σωστή ώστε να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ του πρώτου αγώνα. Αλλά χρειάζεται και κατάθεση ψυχής. Από όλους όσοι αγωνιστούν. Είναι το ματς της χρονιάς για την ομάδα, μέχρι το επόμενο...

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags