Facebook Pixel Θα δικαιωθεί ο... τρελός;
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-02 20:16:00

Θα δικαιωθεί ο... τρελός;

Θα δικαιωθεί ο... τρελός;

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τον τρόπο που θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να γυρίσει το εις βάρος του 2-0, την απουσία του Μπουμσόνγκ και τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Αν κάποιος έλεγε τον περασμένο Αύγουστο ότι ο Παναθηναϊκός στις 2 Φεβρουαρίου του 2011 θα έπαιζε ένα παιχνίδι που θα ήταν γι' αυτόν όλη η χρονιά, πιθανότατα θα τον περνούσαν για τρελό.

Κι όμως η αλήθεια είναι σκληρή για μία ομάδα που κοστίζει πάνω από 40 εκατ. ευρώ. Αν οι "πράσινοι" αποκλειστούν από την ΑΕΚ στο κύπελλο, θα μείνουν χωρίς στόχο τέσσερις μήνες πριν από το τέλος της περιόδου! Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να πάνε...

Η ΑΕΚ με το 0-2 του πρώτου αγώνα είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά του κυπέλλου και μόνο αν "αυτοκτονήσει" ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες του μπορεί να χαθεί αυτή η πρόκριση για τους "κιτρινόμαυρους". Η εκτίμηση μου, δηλαδή, είναι ότι η υπόθεση πρόκριση δεν εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό. Εξαρτάται από την απόδοση που θα έχει η ΑΕΚ, η οποία μετράει φέτος δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τους "πράσινους.

Θεωρίες

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να μην δεχτεί γκολ στο πρώτο 45λεπτό κι αν μπορέσει να σκοράρει μία φορά, προκειμένου να τα δώσει όλα για την μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Ολα αυτά όμως είναι θεωρητικά και συνήθως τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες και πολλές φορές από μία στραβοκλωτσιά. Αλλωστε, οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων σε αγωνιστικό επίπεδο δεν είναι μεγάλες. Στο πρώτο παιχνίδι οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτού και τελικά ηττήθηκαν με το καθαρό 0-2.

Για τον Παναθηναϊκό είναι απώλεια η απουσία του Αλέν Μπουμσόνγκ. Κι αυτό όχι μόνο γιατί είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός της ομάδας, αλλά επειδή ο Γιόσου Σαριέγκι "χτίζει" αρνητική παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ. Στο ματς του πρωταθλήματος έκανε λάθος διώξιμο στο γέμισμα του Τραϊανού Δέλλα, ουσιαστικά έστρωσε την μπάλα στον Ράφικ Τζιμπούρ κι αυτός εκτέλεσε τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο Βάσκος αμυντικός έκανε λάθος και στο πρώτο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο ματς του κυπέλλου. Ευχή όλων στην Παιανία είναι να μην τριτώσει το... κακό.

Σισέ

Κλειδί για το "τριφύλλι" θα είναι και η απόδοση του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος στον αγώνα με τον Εργοτέλη έκανε το χειρότερο του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας δεν ήταν καλός ούτε στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ και όταν ο Γάλλος δεν είναι "ζεστός" ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα γνωρίζουν την κρισιμότητα του αγώνα και γι' αυτό αναμένεται να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για την μεγάλη ανατροπή. Το πρόβλημα όμως για τον Πορτογάλο προπονητή είναι ότι η ομάδα του δεν είναι γενικά σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να πετύχει ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα. Ο ίδιος δείχνει να το πιστεύει και τις τρεις προηγούμενες ημέρες έβαλε τους παίκτες του να εκτελέσουν πέναλτι.
 

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags