Facebook Pixel Το ματς και η φάβα της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-02-03 00:00:00

Το ματς και η φάβα της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ματς και η φάβα της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ πέρασε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, αφού πρώτα …αυτοκτόνησε. Tην ανέστησε ο Καρνέζης που έπνιξε και τα 2 γκολ, το 2ο στο 98΄! Τζάμπα τα 3 γκολ της ανατροπής του ΠΑΟ!

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει από νωρίς το γκολ, προκειμένου να γυρίσει το εις βάρος του 0-2 του πρώτου ματς. Το σουτ του Σισέ στο 3’ έκανε γνωστές τις διαθέσεις των «πρασίνων», η ΑΕΚ όμως ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 13’ ο Λυμπερόπουλος βρήκε άψογα τον Λαγό, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, περνώντας την μπάλα κάτω από το σώμα του Καρνέζη που ...δεν το είχε!
 
Οι «πράσινοι» όμως δεν το έβαλαν κάτω, ισοφάρισαν μετά από 8 λεπτά με την κεφαλιά του Σισέ, ενώ είχαν και άλλες ευκαιρίες να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά είχαν λανθασμένες επιλογές στην τελική τους προσπάθεια.
 
Ο επιμένων νικά όμως, γι’ αυτό στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έπιασε μία σουτάρα εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ (1-2)!
 
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέβηκε περισσότερο, είχε αρκετές κλασικές ευκαιρίες και στο 63’ κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματά του, με ένα γκολ.. καρμπόν με αυτό που πέτυχε ο Σισέ στην ισοφάριση. Δηλαδή από κόρνερ, με τον Βύντρα να στέφεται αυτή τη φορά σκόρερ.
 
Οι «κιτρινόμαυροι» τα είχαν χαμένα, αφού πλέον οι φιλοξενούμενοι είχαν σκορ πρόκρισης.
 
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ πίεσαν για τη μείωση του σκορ, αλλά ο τρόπος ανάπτυξής τους ήταν ανορθόδοξος, αφού ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη.
 
Στο 73’ «πράσινοι» έμειναν με δέκα λόγω της ανόητης αποβολής του Βύντρα (με δεύτερη κίτρινη γιατί αργούσε να εκτελέσει πλάγιο!) και πάλι όμως η ΑΕΚ δεν κατάφερνε με τίποτα να βρει δίχτυα, έχοντας αρκετές λανθασμένες επιλογές και αβίαστα σουτ.
 
Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να κρατά καλά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και μάλιστα θα μπορούσε να κάνει και το 1-4 με κάποιες αντεπιθέσεις του Σισέ. Ενώ, όμως, η πρόκσιρη έδειχνε πράσινη, ένα φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων (τόσα είχε δείξει ο τέταρτος) και άφησε να εκτελεστεί ο Παππάς στο 8ο, έφερε τα πάνω κάτω και την ΑΕΚ στην ...Τούμπα.

Ο Μίτσελ εκτέλεσε ένα φάουλ από το χώρο του κέντρου, ο Καρνέζης έκανε λάθος εκτίμηση και ...2-3, με την πρόκριση να καταλήγει στην ΑΕΚ και τους οπαδούς της να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο για να γίνουν ένα κουβάρι με τους παίκτες.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Καφές (53' Μπαχά), Γιάχιτς, Μάκος (79' Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (72' Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (89' Πλεσί), Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (79' Σιμάο), Λέτο, Σισέ.
 

Το φιλμ του αγώνα

90΄+8΄ Γκολ! Ο Μίτσελ εκτελεί φάουλ από το χώρο της σέντρας, ο Καρνέζης εκτιμά λάθος τη φάση και ...2-3. Η πρόκριση στην ΑΕΚ!

90'+7' Μονοκόματο σουτ του Μπάχα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

90'+4' Εντυπωσιακό γυριστό του Μπάχα η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ.

90'+3' Γρήγορη αντεπίθεση του Σισέ, 'εβγαλε το Λέτο μόνο του και αυτός χάνει το κοντρόλ μπροστά στον Σάχα.

90'+2' Σουτ του Σκόκο ο Καρνέζης μπλοκάρει.

90' Εφτά λεπτά καθυστερήσεις!

89' Διαγώνιο σουτ του Σισέ από δεξιά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάχα

86' Σουτ του Σκόκο μέσα από την περιοχή ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ.

84' Σουτ απελπισίας από τον Σκόκο, η μπάλα πήρε αρκετό ύψος και προσγειώθηκε στην τάφρο του ΟΑΚΑ...

83' Σουτ του Ντιόπ άουτ.

80' Εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Μανωλάς την κεφαλιά άουτ.

79' Αλλαγή και για τις δύο ομάδες: ΑΕΚ: Ο Μίτσελ στη θέση του Μάκου. ΠΑΟ: Ο Νίνης έξω, μέσα ο Σιμάο.

74' Διαγώνιο σουτ του Σισέ, μπλοκάρει σταθερά ο Σάχα.

74' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Μαρίνος στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

73' Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βύντρα για καθυστέρηση σε πλάγιο. Με δέκα ο Παναθηναϊκός!

72' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπλάνκο στη θέση του Λαγού.

71' Κίτρινη κάρτα στον Σπυρόπουλο.

69' Κεφαλιά του Λυμπερόπουλου άουτ.

68' Το παιχνίδι συνεχίζεται: Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Καρνέζης μπλόκαρε ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο και χτύπημα της μπάλας στη πλάτη του Μπάχα.

Υπάρχει  διακοπή στο παιχνίδι, αφού πίσω από την εστία του Παναθηναϊκού εισήλθαν φίλαθλοι της ΑΕΚ με απειλητικές διαθέσεις.

65' Σουτ του Σκόκο, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ

63' Γκολ για τον Παναθηναϊκό: Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λέτο, ο Σαριέγκι έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Βύντρα πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πέτυχε το 1-3.

61' Σέντρα σουτ του Χριστοδουλόπουλου, ο Σάχα απέκρουσε σε κόρνερ.

56' Φοβερή απόκρουση από τον Σάχα: Ύστερα από σέντρα του Λέτο,ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, ο Αργεντινός όμως πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα διατηρώντας το 1-2.

54' Ευκαιρία για την ΑΕΚ.Ύστερα από λάθος του Σπυρόπουλου ο Λυμπερόπουλος η μπάλα όμως κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

52' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπάχα στη θέση του Καφέ. Ντεμπούτο του Μαροκινού με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

49' Μακρινό σουτ από τον Σίλβα, η μπάλα έφυγε πολύ μακριά άουτ.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

45'+2' ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

45'+1' Γκολ για τον Παναθηναϊκό: Ο Ζιλμπέρτο με σουτάρα εκτός περιοχής κεραυνοβόλησε τον Σάχα για το 1-2!

43' Κίτρινη κάρτα στον Γιάχιτς

40' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Σάχα απέκρουσε το σουτ του Σισέ και ο Νασούτι έδιωξε τη μπάλα πριν ο Λέτο τη σπρώξει στα δίχτυα.

37' Φλερτάρει με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βύντρα. Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για 2η φορά μέσα σε τρία λεπτά, πρώτα για δυνατό φάουλ και μετά για χέρι του αμυντικού του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει μαρκαριστεί από τον διαιτητή Παππά απο το 23'.

35' ΣΧΟΛΙΟ: Πολύ δυνατό ματς μέχρι στιγμής με σκληρές μονομαχίες και μαρκαρίσματα. Η ΑΕΚ έπαιξε έξυπνα τον Παναθηναϊκό μέχρι το γκολ του Λαγού, οι φιλοξενούμενοι όμως ανέλαβαν πρωτοβουλίες και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την κεφαλιά του Σισέ λίγα λεπτά αργότερα, ενώ είναι μονίμως απελητικοί στις αντεπιθέσεις!

31' Σουτ του Σισέ εκτός περιοχής η μπάλα χτύπησε στο χορτάρι με αποτέλεσμα να αλλάξει τροχιά και να βγει άουτ.

29' Κίτρινη κάρτα στον Ντιόπ.

27΄ Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, ο Σισέ έβγαλε όμορφη σέντρα από αριστερά με στόχο το κεφάλι του Λέτο, ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα η οποία δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

24' Mακρινό σουτ του Λέτο, η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σεμπάστιαν Σάχα.

23' Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα.

21' Γκολ για τον Παναθηναϊκό: Ο Σισέ με κεφαλιά ισοφαρίζει για τον ΠΑΟ!

13' Γκολ για τον ΑΕΚ: Ο Λυμπερόπουλος έβγαλε τον Λαγό σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του ΠΑΟ,ο αριστερός χαφ της ΑΕΚ έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, με τον Καρνέζη να αποκρούει λανθασμένα και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.

10' Κίτρινη κάρτα στον Λέτο.

10' Ένταση σε "αθλητικά" πλαίσια έχει δημιουργηθεί στο παιχνίδι με τον Μανόλο Χιμένεθ να διαμαρτύρεται για φάουλ του Λέτο στον Καράμπελα. Όσον αφορά το οφσάιντ που δόθηκε πριν στον Λυμπερόπουλο, το ριπλέι δικαίωσε τον βοηθό για την επιλογή του.

6' Ωραίο σουτ από τον Λυμπερόπουλο, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και πέρασε δίπλα απο το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη για να καταλήξει άουτ.

3' Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα από τον Τζιμπρίλ Σισέ! Η μπάλα πέρασε ξυστά από την αριστερή συμβολή των δοκών του Σάχα και βγήκε άουτ.

2' Πρόβλημα στο γόνατο για Κατσουράνη, ο οποίος βγήκε από το γήπεδο για να διαπιστωθεί αν μπορεί να συνεχίσει.

1' Έναρξη του αγώνα

Αποθέωση για τον Γιώργο Καραφέσκο ο οποίος είναι το πρόσωπο που τιμήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γούκος (Ηπείρου)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags