Facebook Pixel Την έβγαλαν λάδι
Life
| 2010-12-22 15:54:00

Την έβγαλαν λάδι

Την έβγαλαν λάδι

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι δέκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τον πρώην μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου, Αχιλλέα Μπέο, την πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μαρίνα Ιακωβάκη και τη λογίστρια Βαρβάρα Κορκοβίλη, καθώς έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες.

Για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι πρώην δήμαρχοι της Νέας Σμύρνης, Γιώργος Σιότροπος και Γιώργος Κουτελάκης, καθώς και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και παράγοντες της ομάδας, το δικαστήριο μετέτρεψε τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της απάτης σε φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν παραγραφεί.

Στο σκεπτικό του το δικαστήριο ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι με την έκδοση εικονικών τιμολογίων δεν είχαν ίδιον όφελος και ότι με τις πράξεις τους απέκρυψαν φόρους για την ΠΑΕ.

Τα αδικήματα αφορούν τη φορολογική περίοδο 1995-2000, οπότε και σύμφωνα με τη δικογραφία η ΠΑΕ είχε εκδώσει τιμολόγια για υπηρεσίες που δεν έγιναν ποτέ, με αποτέλεσμα να προσδιορίζεται ζημιά στην ομάδα -της οποίας μεγάλος μέτοχος ήταν ο δήμος- περίπου 1,6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags