Facebook Pixel Και ο θεός είναι ΑΕΚάρα!
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-03 02:51:00

Και ο θεός είναι ΑΕΚάρα!

Και ο θεός είναι ΑΕΚάρα!

Ο Γιώργος Τσακίρης στο blog του γράφει για τον «Θεό της ΑΕΚ» και τον... Παππά του, που ένας Θεός ξέρει ποιος και γιατί τον όρισαν σε τέτοιο παιχνίδι.

Μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να τελειώσει ένα ντέρμπι και όλοι να φωνάζουν για τη διαιτησία. Μόνο εδώ (ούτε στην Ουγκάντα) ο κάθε διαιτητής έχει στόχο και επιδίωξη την προσωπική προβολή. Να κλέψει τη δόξα των γνήσιων πρωταγωνιστών για να κερδίσει τη δημοσιότητα που θεωρεί ότι του αξίζει.

Το ερώτημα είναι πώς γίνεται ο Παππάς να σφυρίζει το ντέρμπι από τη στιγμή που ο βαθμός που είχε από την προηγούμενη αναμέτρηση στην οποία διαιτήτευσε καταδείκνυε την ανικανότητά του; Προφανώς δεν θα λάβουμε ποτέ την απάντηση από τον κ. Τεροβίτσα. Μόνο εκείνος γνωρίζει γιατί επέλεξε τον Παππά. Ισως να το γνωρίζουν και κάποιοι άλλοι.

Από κει και πέρα είναι τουλάχιστον αστείο, εκείνοι που ήρθαν με Παππά στο ντέρμπι - ρεβάνς του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (ο Παναθηναϊκός δηλαδή) να «κλαίνε» για κηδεία; Σε ένα ματς που από το 1ο λεπτό έως το σημείο που ο Λουκάς Βύντρα έκανε το 1-3, ο διαιτητής δεν σφύριζε απλά υπέρ των «πράσινων», αλλά επί της ουσίας τους έσπρωχνε για την πρόκριση (ούτε καν για τη νίκη). Τέτοιο σπρώξιμο ομάδας σε βάρος της ΑΕΚ (και δη του Παναθηναϊκού) είχα να βιώσω από εποχές Ζακεστίδη.

Ο αντίπαλος της Ενωσης έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες από το 34΄ όταν ο Βύντρα έχασε τον Ντιόπ και τον καθάρισε στεγνά, χωρίς καμία διάθεση για να κλέψει, ή να κόψει την μπάλα. Κι αφού έκλεισε τα μάτια του ο κ. Παππάς στη συγκεκριμένη φάση και επέλεξε να μη τιμωρήσει τον διεθνή μπακ με δεύτερη κίτρινη, αποφάσισε να το πράξει ξανά τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Βύντρα άπλωσε και τα δύο του χέρια και σταμάτησε την μπάλα. Και να δεχτώ πως στη δεύτερη περίπτωση του τη χαρίζεις, όταν όμως έχει προηγηθεί η «καραμπινάτη» κίτρινη στο φάουλ που έκανε πάνω στον Ντιόπ, δεν κλείνεις σκόπιμα για δεύτερη φορά τα μάτια. Μην τρελαθούμε. Στο 34΄ λοιπόν ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1. Κάτι που για όσους γνωρίζουν έστω λίγο από ποδόσφαιρο αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό σε ένα ματς που οι «πράσινοι» έψαχναν ακόμη 2 τέρματα για την πρόκριση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Βύντρα έκανε και το 1-3 και πήγε να δικαιώσει σε απόλυτο βαθμό τον Παππά για την απόφασή του να μην τον αποβάλλει από τον αγωνιστικό χώρο. Κάπου εκεί τα. έχασε ο διαιτητής της αναμέτρησης και αποφάσισε να το. γυρίσει το έργο και να δώσει σφυρίγματα στην ΑΕΚ και να δείξει (από ενοχές) τη δεύτερη κίτρινη στον Βύντρα για καθυστέρηση στο πλάγιο άουτ.

Γελάει ο κόσμος. Κι όμως αυτοί (οι «πράσινοι») που ήρθαν με Παππά «κλαίνε» για κηδεία. Απαράδεκτο από τον κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα να τοποθετηθεί λέγοντας αρλούμπες για τη διαιτησία χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις, κίνηση που φανερώνει άνθρωπο που δεν θέλει να εκτεθεί. Κύριος ο Τζιμπρίλ Σισέ (και υπερπαικτούρα μια και έπαιζε για πλάκα όλη την ΑΕΚ) που (ελπίζω ότι) παρασύρθηκε και έκανε άστοχες δηλώσεις γιατί τουλάχιστον στο διάλογο που είχαμε (εγώ κι εκείνος) στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μου είπε (αποβάλλοντας το αρχικό σκωπτικό ύφος του) όταν τον ρώτησα «θα προτιμούσες να είχε αποβληθεί ο συμπαίκτης σου στο 34΄ ή στο 38΄;» πως: «Ναι θα προτιμούσα να είχε δει την κόκκινη κάρτα λόγω τάκλιν, ή μαρκαρίσματος».

Στα αγωνιστικά δεν έχω να σημειώσω πολλά για την ομάδα μου. Ο Παναθηναϊκός μετά το 18΄ έκανε. πλάκα στον αγωνιστικό χώρο και αν δεν υπήρχε ο Σεμπαστιάν Σάχα θα είχε πάρει την πρόκριση (με τις ευλογίες του Παππά) από το 75΄ έχοντας μάλιστα φτάσει σε σκορ 1-5, ή ακόμη και 1-6. Αποδείχτηκε περίτρανα πως όταν λείπει ο Δέλλας δεν υπάρχει καλός στόπερ για την ΑΕΚ. Τραγικός ο Νασούτι, μία από τα ίδια ο Μανωλάς. Ο Μανόλο έκανε λάθη στο ντέρμπι. Πολλά λάθη. Αλλά δεν θα επεκταθώ.

Περιμένω τα σχόλιά σας για να πούμε περισσότερα. Ε ρε και ο Θεός είναι ΑΕΚάρα!!!!!!


Υγ: Είχα πει ότι θα κάναμε πάρτι στο ΟΑΚΑ. Κι αν κρίνω από το γεγονός ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, τότε το πάρτι έγινε και είχε την πιο όμορφη διχρωμία, την κιτρινόμαυρη. Τη νίκη σας τη. χρωστάμε και θα την πετύχουμε στο ΟΑΚΑ σύντομα, πολύ σύντομα!

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags