03/02/11 - 14:59

«Αποκαλύψτε τα βιογραφικά»

Χιλιάδες δημοσιογράφοι έμειναν έξω από την φαιδρή διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ΕΡΤ για την πρόσληψη των συμβασιούχων, αλλά μερικοί από αυτούς είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα.

«Αποκαλύψτε τα βιογραφικά»
28.546views 0shares

Επτά εκπρόσωποι του αθλητικού ρεπορτάζ και μάλιστα με εμφανές κι αυταπόδεικτο έργο σε ένα μαγαζί που θρέφει αργόμισθους και τεμπέληδες, έστειλαν απέστειλαν επιστολή-καταγγελία στην ΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ διεκδικώντας το δίκιο τους. Το οποίο ουδείς μπορεί να τους το αφαιρέσει, αλλά και …που να το βρουν. Αλλωστε και ο ίδιοι γνωρίζουν καλά πως έγινε η επιλογή των προσώπων…

Διαβάστε την επιστολή που υπογράφεται από τον Στέφανο Αβραμίδη (από τι βασικότερα στελέχη των εκπομπών του Τσάμπιονς Λιγκ), Σωτήρη Κωσταβάρα (παρουσιαστή εκπομπών, σπίκερ και μάλιστα μεγάλων αγώνων), Γιάννη Λιαλάτση (επί χρόνια παρουσιαστής εκπομπών και σπίκερ), Παναγιώτη Περπερίδη (όσο τηλεόραση ξέρουν οι χιλιάδες υπάλληλοι της ΕΡΤ, δεν τον φτάνουν ούτε σε 100 χρόνια), Γιάννη Χελιώτη (στέλεχος του SportPlus), Παναγιώτη Μπογιατζή (ηγέτης της ομάδας Τσάμπιονς Λιγκ και της Αθλητικής Κυριακής) και Ηρα Νικολετοπούλου (έχει δουλέψει στην ΕΡΤ νυχθημερόν διπλάσιες ώρες απ’όσες έχουν εργαστεί όλοι οι μόνιμοι)… Το σίγουρο είναι ότι για αυτούς και για κάποιους άλλους που έμειναν εκτός, η αθλητική διεύθυνση (που έκανε τα χατίρια των υψηλά ιστάμενων και απέδειξε ότι είναι μία ανασφαλής μαριονέτα), αλλά και το Δ.Σ. της ΕΡΤ που επέβαλλε τα πρόσωπα ανεξαρτήτου βιογραφικού, γνωρίζουν πολύ καλά τι πρόσφεραν επί πολλά χρόνια στην Δημόσια Τηλεόραση…

 «Προσληφθήκαμε στην ΕΡΤ επί πολλών και διαφόρων κυβερνήσεων, μπλε ή πράσινων αποχρώσεων, σε μία περίοδο αρκετών ετών. Χαρακτηριστήκαμε με βάση, κατά κύριο λόγο, το χρονικό σημείο της έναρξης της συνεργασίας μας με τη δημόσια τηλεόραση, κάποιοι, λίγοι, εξ ημών, δικαίως, οι περισσότεροι καταχρηστικώς και αδίκως. Φτάσαμε, την κρίσιμη στιγμή της αλλαγής στο καθεστώς των συμβάσεων, με την προκήρυξη της ΕΡΤ για τις θέσεις των δημοσιογράφων, να μετράμε, από 12 χρόνια προϋπηρεσίας στη δημόσια τηλεόραση, οι παλαιότεροι, μέχρι 4 χρόνια, οι νεότεροι.

Ακούσαμε, από επίσημα χείλη, μεν, ανεπισήμως, δε, -καθώς σε διαφορετική περίπτωση το επιχείρημα θα ήταν δεσμευτικό, άρα και νομικά μαχητό- ότι ΑΥΤΗ ακριβώς η προϋπηρεσία θα ήταν ένα από τα κυριότερα κριτήρια για τις προσλήψεις. Διαβάσαμε ότι τα όποια τυπικά (σπουδές ,μεταπτυχιακά, γνώση ξένων γλωσσών) αλλά και ουσιαστικά προσόντα, τα οποία, επιτρέψτε μας, θεωρούμε ότι είχαμε επιδείξει κατά την πολυετή  διαδρομή μας στην ΕΡΤ, θα έπαιζαν, επίσης, βαρύνοντα ρόλο. Με όλα αυτά στο μυαλό περιμέναμε… Φευ… Με προσχήματα σωρό, με εφευρήματα του τύπου «κριτήριο ανεργίας», η πόρτα έκλεισε. Η ΕΡΤ αποφάσισε, όπως η ίδια υποστηρίζει χωρίς να μας πείθει, με γνώμονα, κατά κύριο λόγο, το αν οι δημοσιογράφοι που υπέβαλαν αίτηση είχαν, ή όχι, δουλειά, στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Με λίγα λόγια μας είπε κατάμουτρα ότι, σε περίπτωση που θέλαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτήν, θα έπρεπε να «φροντίσουμε» να μη βρούμε δουλειά, να μην προσφέρουμε στις οικογένειες μας, για μία περίοδο 6 μηνών(από 31 Ιουλίου, που έληξαν οι συμβάσεις μας, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου που θα πιάσουν πάλι δουλειά οι συμβασιούχοι), εν μέσω οικονομικής κρίσης!  Ακόμη κι αυτό το, αυταπόδεικτα, παράλογο επιχείρημα θα ήμασταν , ίσως, σε θέση να το δεχθούμε αν δε γνωρίζαμε ότι οι περισσότεροι, όχι όλοι, από τους συναδέλφους μας  που επελέγησαν, πέρα από το ότι δεν έχουν ξαναδουλέψει στην τηλεόραση, εργάζονται σε ραδιόφωνο, διαδίκτυο και εφημερίδες! Και όλα αυτά τη στιγμή που, για κάποιους συναδέλφους, ήταν, από το Σεπτέμβριο κιόλας, κοινό μυστικό ότι θα μετακόμιζαν στην Αγία Παρασκευή.

Με βάση όλα τα παραπάνω, αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία, με κριτήριο την προσφορά μας, όλα αυτά τα χρόνια, σε όλους τους τομείς, και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις, της δραστηριότητας του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ.
ΝΑΙ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ!
ΝΑΙ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΡΤ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ!

Καλούμε λοιπόν την ΕΣΗΕΑ να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επιτροπής αξιολόγησαν τις αιτήσεις , επιλέγοντας, στη συνέχεια τους... κατάλληλους!

Καλούμε την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της διαφάνειας και διαύγειας που πρέπει να διέπει το δημόσιο βίο, να δημοσιεύσει τα βιογραφικά όλων όσοι επελέγησαν… τα δικά μας είναι ούτως ή άλλως στη διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου!

Πέρα από το να κοινοποιήσουμε, διά της παρούσης, τις απόψεις μας, έχουμε, φυσικά, την πρόθεση να επιδιώξουμε, διά της νομικής οδού, τη δικαίωσή μας!».


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΛΙΑΤΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΕΛΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΗΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ