Facebook Pixel Αυτός είναι ο Ολυμπιακός…
Life
| 2011-02-05 00:19:00

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός…

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός…

Ο Ηρακλής Αντύπας στο προσωπικό του blog κάνει εκτενή αναφορά στο DNA του Ολυμπιακού και όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έχουν αναγάγει σε ρόλο μόνιμου πρωταγωνιστή από την ίδρυσή του.

Στην προηγούμενη επικοινωνία μας, έκανα μια ανάλυση της εμφάνισης του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Οι Πειραιώτες δεν είχαν τα στοιχεία που οδήγησαν εκατομμύρια φίλους τους να τους αγαπήσουν. Ψυχή, πάθος, τσαμπουκά και καλή μπάλα. Υπό αυτή την έννοια, στην Τούμπα δεν εμφανίστηκε ποτέ ο πραγματικός Ολυμπιακός.

Οι φίλοι των υπόλοιπων ομάδων (δηλαδή η… μισή Ελλάδα, όπως ακριβώς έκλεινα το κείμενο) άρχισαν τα ειρωνικά σχόλια και έπαιξαν με τον τίτλο του κειμένου (αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός). Αφού λοιπόν έχουν ασθενή μνήμη, θα ξεσκονίσω λίγο το χρονοντούλαπο της ιστορίας.Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1925 και από την πρώτη μέρα ήταν καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Από τότε, οι μάγκες με τα ερυθρόλευκα άρχισαν να καταπίνουν τα πρωταθλήματα σαν στραγάλια.

Οι μάγκες με τα ερυθρόλευκα, έχουν 37 πρωταθλήματα, όσα έχουν οι άλλες ομάδες μαζί. Προφανώς αυτό το ξεχνάτε, αγαπητοί φίλοι. Και σε μερικές εβδομάδες θα έχει περισσότερο από όλους τους αντιπάλους του. Μοναδικό επίτευγμα, που δεν νομίζω να το έχει καταφέρει άλλη ομάδα στον κόσμο. Στην δεύτερη διοργάνωση της χώρας, οι Πειραιώτες έχουν μόλις 24 Κύπελλα. Και οι κούπες, κούπες λοιπόν που λέει και μια ψυχή.

Για να μπορέσει κάποια άλλη ομάδα να ξεπεράσει τον Θρύλο, πρέπει να ο Ολυμπιακός να αποσυρθεί από τις διοργανώσεις. Να μην παίζει.Ο Ολυμπιακός έχει τους πιο πιστούς και πιο απαιτητικούς οπαδούς. Μία άσχημη εμφάνιση, μία ήττα, σε μια χρονιά που η ομάδα περιμένει να περάσουν οι αγωνιστικές για να σηκώσει την κούπα, μπορεί να φέρει αλλαγές. Ακόμα και σαρωτικές. Δεν λέω ότι είναι σωστό, ότι είναι λογικό, αλλά αυτό είναι το DNA της ομάδας. Πώς να το κάνουμε. Και κατά την άποψή μου, αυτό το DNA, την έχει κάνει πρώτη. Γιατί όλοι ονειρεύονται τον Ολυμπιακό, ακόμα μεγαλύτερο.

Υ.Γ. Και επειδή πάλι, θα βρεθούν κάποιοι (κυρίως πράσινοι) που θα υποστηρίζουν ότι τα πρώτα πρωταθλήματα δεν μετρούν γιατί αφορούσαν τοπικές διοργανώσεις (!), μετρήστε τα, απ’ όπου θέλετε. Πάλι δεύτεροι θα είστε…

Υ.Γ. (1). Για τους φίλους του ΠΑΟΚ, έχω να πω ότι η Τούμπα είναι μια έδρα καυτή και με παλμό. Δεν χρειάζονται ακρότητες. Αν έχανε το μάτι του ο Μιραλάς, τι θα λέγατε; Ότι ήταν ατύχημα; Και όσο για αυτούς που υποστηρίζουν ότι στο ματς του πρωταθλήματος θα γίνουν χειρότερα (και το γουστάρουν κιόλας), τότε συγγνώμη, αλλά αυτοί δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Ας πάνε να βλέπουν κατς για να ανανεώνονται…

Υ.Γ. (2). Μην αρχίστε πάλι να προσπαθείτε να μειώσετε τον Θρύλο με διαιτησίες. Αυτή η καραμέλα έχει λιώσει. Αν σας ικανοποιεί, τότε πάω πάσο. Αλλά αν δεν κοιτάξετε τα προβλήματα στις ομάδες σας, να μπορέσετε να τα λύσετε, τότε δεν πρόκειται ποτέ, να κοντράρετε τον Ολυμπιακό….

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags