Facebook Pixel Οι λόγοι που τον έφυγαν
Life
| 2011-02-05 14:22:00

Οι λόγοι που τον έφυγαν

Οι λόγοι που τον έφυγαν

Η κακή εμφάνιση του Καρνέζη στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ τσίγκλισε τη μύτη του σκύλου για να ψάξει ένα θέμα που πέρασε στα ψιλά και (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν προκάλεσε απορίες σε πολλούς. Το θέμα έχει όνομα κι επώνυμο... Ονομάζεται Ντάνι Φερνάντεζ

... ο οποίος δύο ημέρες πριν πάρει την ευκαιρία που τόσο αποζητούσε, εστάλη "πακέτο" στον Πανσερραϊκό... Με ποιο κριτήριο λοιπόν, στη μέση της σεζόν, μία ομάδα που δεν έχει και τον ...Σμάιχελ κάτω από τα δοκάρια τη στιγμή που οι γκολκίπερ της έχουν δεχτεί έντονη κριτική, αποφασίζει να στείλει έναν τερματοφύλακα των 600 χιλιάδων ευρώ στις Σέρρες;

Διαβάσατε το νούμερο που μόλις γράψαμε; Ε αυτός ήταν και ο λόγος που το πρόβλημα του Ντάνι Φερνάντεζ στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με το καλημέρα. Το χιουμοριστικό είναι ότι το καλοκαίρι, όταν ήρθε στην Αθήνα δανεικός από τη Μπόχουμ, στο αεροδρόμιο, λόγω ασυνεννοησίας, δεν τον περίμενε κανένας άνθρωπος της ΠΑΕ να τον συνοδεύσει. Ο φουκαράς περιπλανήθηκε αρκετά στο αεροδρόμιο μέχρι, τελικά, να βρει το δρόμο του για το ξενοδοχείο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Διότι από τη στιγμή που μπήκε στην Παιανία, κατάλαβε ότι είχε να αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα... Τον βασικό τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας (Τζόρβα), που αμειβόταν με λιγότερα από τα μισά χρήματα (270 χιλ.) του Φερνάντεζ, αλλά και τον τρίτο τερματοφύλακα, τον Καρνέζη, ο οποίος θα έβαζε στην τσέπη του, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 520 χιλιάδες ευρώ, λιγότερες από τον Πορτογάλο. Τα ζόρικα άρχισαν από την αρχή, διότι η οικονομική διαφρά στα συμβόλαια επηρέασε τις σχέσεις των τριών παλικαριών, που εκτός όλων των άλλων, έπρεπε να γευτούν την πίκρα του δηλητηρίου μέχρι σταγόνας, καθώς οι τρεις τερματοφύλακες μίας ομάδας, πολλές φορές προπονούνται μεταξύ τους, ως γκρουπ, μακριά από την υπόλοιπη ομάδα. Η ισορροπία είχε διαταραχθεί και το κλίμα ήταν κακό.

Στην προετοιμασία ο Φερνάντεζ είχε ακόμα μία δυσκολία, καθώς έφτασε από τη Γερμανία σαν μπόγος, κουβαλώντας 10 επιπλέον κιλά από το κανονικό. Ετσι, ο Νιόπλιας, δεν του έδωσε ευκαιρία ούτε στα φιλικά παιχνίδια.

Βεβαίως, το παλικάρι, προσπάθησε και δούλεψε σκληρά. Κουβαλώντας όμως, ένα παρελθόν, που παρά τα προσόντα του, δεν τον έβρισκε σχεδόν ποτέ δεύτερη χρονιά στην ίδια ομάδα, ο Φερνάντεζ είχε πολύ έδαφος να καλύψει. Αυτό που δεν μπορούσε να καλύψει με τίποτα όμως ήταν οι φυσικές αδυναμίες του. Οταν έχασε τα κιλά κι ήταν ετοιμοπόλεμος, ο Πορτογάλος δε μπόρεσε να βελτιώσει την έλλειψη τεχνικής. Είναι ένα πολύ καλός τερματοφύλακας στα ψηλά, αλλά άτεχνος και ...ξύλινος με κακές τοποθετήσεις και πρόβλημα στη χρήση των ποδιών.

Ο Νιόπλιας πάντως, δεν το εμπιστεύτηκε... Τους λόγους τους ξέρει ο ίδιος. Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό έμαθαν, όταν την εποχή που ο Τζόρβας έμοιαζε να μην μπορεί να πιάσει ούτε βαλσαμωμένο πουλί (όλοι οι τερματοφύλακες διανύουν τέτοιες περιόδους), ο Φερνάντεζ μιλούσε πολύ στους δημοσιογράφους. Περισσότερο απ΄όσο θα έπρεπε.

Η φυγή του Νιόπλια και η έλευση του Ζεσουάλδο Φερέιρα, από πολλούς εκλήφθηκε και ως μία χρυσή ευκαιρία για τον συμπατριώτη του νέο κόόυτς, τερματοφύλακα, να πάρει τις ευκαιρίες του. Πολύ περισσότερο διότι στο επιτελείο του ο Φερέιρα κουβαλούσε κι έναν άνθρωπο που έχει εργαστεί ως προπονητής τερματοφυλάκων... Ιδια γλώσσα, ίδια πατρίδα "Εδώ είμαστε" θα σκέφτηκε ο Ντάνι Φερνάντεζ, ο οποίος όμως, δεν είδε την παραμικρή βελτίωση. Μετά τον Νιόπλια, ούτε ο Φερέιρα του έδωσε τα γάντια του βασικού.

Και το οξύμωρο είναι ότι τη στιγμή που η ανάγκη θα τον έφερνε μπροστά, η μεταγραφική περίοδος τον πρόλαβε. Στις 2 Φεβρουαρίου, ο Καρνέζης εκτέθηκε και μαζί του ο Παναθηναϊκός, ωστόσο δύο μέρες νωρίτερα ο Πορτογάλος είχε μαζέψει τα μπογαλάκια του για τις Σέρρες. Αφενός μεν μπας και πιάσουμε πόρτα για το ...καλοκαίρι, καλοπιάνοντας τον Θεοδωρίδη με στόχο τον Γεωργιάδη, αφετέρου για να γλιτώσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού έστω κι ένα μικρό ποσό από το συμβόλαιό του. Εκεί που είχαν έρθει τα πράγματα, και 10 ευρώ να γλίτωνε η ΠΑΕ, το σταυρό της θα έκανε. Χωρίς βεβαίως όλα αυτά να σημαίνουν ότι το παιδί είναι κακός τερματοφύλακας. Απλά, πρέπει να είσαι τυχερός, όσο και προσεκτικός Ντάνι...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags