Facebook Pixel "To θέατρο δεν είναι γήπεδο"
Life
| 2011-02-05 21:34:00

"To θέατρο δεν είναι γήπεδο"

"To θέατρο δεν είναι γήπεδο"

Ο υπουργός Πολιτισμού δεσμεύθηκε ότι η Πολιτεία θα καλύψει τις ζημιές που προξένησαν χούλιγκαν στο Θέατρο Τέχνης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο ΓΓ Αθλητισμού θα παρακολουθήσoυν την παράσταση. Τι δήλωσε ο σκηνοθέτης. Αστυνομική παρουσία στο θέατρο (Vid)

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, προκάλεσε η χθεσινή επιδρομή οπαδών στο Θέατρο Τέχνης στην Οδό Φρυνίχου, όπου εδώ και λίγες ημέρες παίζεται το έργο "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης", σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.

Ο υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο, λίγες ώρες μετά το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο βίας.
Ο κ. Γερουλάνος δεσμεύτηκε να καλυφθεί όλο το ποσό των ζημιών που υπέστη το θέατρο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στέλνοντας μήνυμα ότι "η βία στον πολιτισμό δεν θα περάσει".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος θα παρακολουθήσει την παράσταση του "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ" στο ιστορικό θέατρο, αμέσως μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Ισραήλ.

Στην αποψινή παράσταση, που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ., θα παραστούν ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, κ. Πάνος Μπιτσαξής, ενώ θα υπάρχει φρούρηση του θεάτρου από την αστυνομία καθ’ όλη την διάρκεια των παραστάσεων.

Από το περιβάλλον του κ. Γερουλάνου, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, από την πλευρά της Πολιτείας, για να απομονωθούν φαινόμενα βίας στο χώρο του πολιτισμού.

"Το θέατρο δεν είναι γήπεδο", φέρεται να είπε ο υπουργός Πολιτισμού.
Όπως έγινε γνωστό από την τηλεφωνική επικοινωνία υπουργού και υπευθύνων θεάτρου, προέκυψε ότι το ΥΠΠΟΤ διατηρεί "συντηρητική πολιτική στο θέμα των θεατρικών επιχορηγήσεων, προκειμένου μέρος των χρημάτων να φυλάσσεται για έκτακτες ανάγκες" όπως αυτή που προέκυψε σήμερα.

"Καμία σχέση με ποδόσφαιρο"

Την οργή του για το περιστατικό εξέφρασε ο σκηνοθέτης της παράστασης Κωστής
Καπελώνης.

"Είναι εξοργιστικό και εξωπραγματικό να γίνεται μια επίθεση σε ένα έργο τέχνης άνευ λόγου. Το περιεχόμενο του έργου δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Επειδή αναφέρεται στον τίτλο μία ομάδα, κάποιοι από κάποια άλλη ομάδα θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν επιθέσεις μέσα στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα θέατρο, σε ένα χώρο τέχνης" ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Οι καταστροφές δεν είναι πολύ μεγάλες και ούτε είναι τέτοιες που μπορούν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της παράστασης, ώστε να πρέπει να ακυρωθεί" δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Η επίθεση στο θέατρο

Το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα νεαρών πέταξαν μολότοφ και προξένησαν εκτεταμένες ζημιές έξω από το θέατρο, πιθανότατα λόγω του τίτλου του έργου.

Από τις εκρήξεις, από τις βόμβες μολότοφ δημιουργήθηκε πανικός, δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ η προγραμματισμένη έναρξη της παράστασης αναβλήθηκε.

Το έργο στο οποίο πρωταγωνιστεί η Μυρτώ Αλικάκη και σκηνοθετεί ο Κωστής Καπελώνης περιγράφει την ιστορία δύο γυναικών που βρίσκονται ανάμεσα σε 2.500 οπαδούς του ΠΑΟΚ. από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σκοπός του ταξιδιού για τις δύο κοπέλες η συνάντησή τους με έναν διάσημο ποπ σταρ τραγουδιστή. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες την ώρα της επίθεσης φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags