Facebook Pixel Φιέστα κα εκδίκηση
Life
| 2011-02-06 00:02:00

Φιέστα κα εκδίκηση

Φιέστα κα εκδίκηση

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον κυριακάτικο αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και υπογραμμίζει ότι είναι μία ευκαιρία για ψυχολογικό αβαντάζ.

Πολλές πτυχές έχει το ντέρμπι της Κυριακής (6/2) με τον Παναθηναϊκό. Φιέστα για την λεβέντικη πρόκριση στο Κύπελλο, "εκδίκηση" για τα περσινά με τον Σπάθα. Άλλη, όμως, είναι εκείνη που μετράει περισσότερο

Το άκουσα από αρκετούς μετά από τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: "Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον κόσμο που δεν μπόρεσε να βρεθεί στην Τούμπα την περασμένη Τετάρτη (2/2) να αποθεώσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ για την λεβέντικη νίκη τους επί του Ολυμπιακού". Δεκτό ως επιχείρημα, μα και πολύ μικρό ως κίνητρο για τους παίκτες για να ανταποδώσουν με νίκη το χειροκρότημα που θα εισπράξουν.

Σαφώς και η πρόκριση ήταν σπουδαία, λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες επιτεύχθηκε, όμως ο "Δικέφαλος' δεν μπορεί να μείνει εκεί. Δεν του το επιτρέπει το μέγεθός του. Φέτος ειδικά, έχει πετύχει πολύ πιο σπουδαίες προκρίσεις και αναφέρομαι στους θριάμβους σε Ζάγκρεμπ και Κωνσταντινούπολη. Παίκτες και τεχνική ηγεσία οφείλουν να συνεχίσουν να βλέπουν την συνέχεια της διαδρομής, όπως κάνουν σταθερά εδώ και τρία χρόνια. Κάθε ματς που έρχεται είναι το σημαντικότερο και μόλις αυτό περάσει, το μυαλό όλων πάει στο επόμενο. Αυτή η φιλοσοφία έφερε τον ΠΑΟΚ έδωσε που είναι σήμερα και δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή της.

Δεν υπάρχει τιμωρία για το "έγκλημα" Σπάθα

Υπάρχει μία άλλη μερίδα οπαδών, διόλου ευκαταφρόνητη, που στέκεται πολύ σε ένα άλλο κίνητρο για νίκη στο αποψινό παιχνίδι. "Εκδίκηση" για όσα είχαν συμβεί στο περσινό πρωτάθλημα και κυρίως για την "εγκληματική" διαιτησία του Σπάθα μέσα στο "Κλ. Βικελίδης", η οποία άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους "πράσινους". Η οργή των παικτών για τον τρόπο που "χάθηκε" η κούπα πέρσι και η δικαιολογημένη διάθεσή τους να δείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο τους είναι απόλυτα κατανοητές, δεν πρόκειται να φέρουν, όμως, πίσω τον τίτλο. Αυτό που συνέβη πέρσι κόντρα στον Άρη πέρασε στην ιστορία ως μία από τις πιο "μαύρες" στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διαιτησίας της χώρας. Από τη στιγμή που ουσιαστική τιμωρία του Σπάθα δεν υπήρξε, δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε στον ΠΑΟΚ για να μειώσει τη... χασούρα.

Το πραγματικό κέρδος μίας ενδεχόμενης νίκης

Με βάση όσο έχω αναλύσει πιο πάνω, καταλήγω ότι το ουσιαστικό κέρδος από μία ενδεχόμενη επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, θα αφορά στο φετινό πρωτάθλημα. Αρχικά, σε βαθμολογικό επίπεδο. Βάζοντας τρεις βαθμούς στο σακούλι του ο "Δικέφαλος" θα αυξήσει τη διαφορά του στους τέσσερις βαθμούς από την ΑΕΚ που υπέστη ήττα-σοκ από τον Άρη στο ΟΑΚΑ και θα μειώσει στο -7 το χάντικαπ που έχει από τον Παναθηναϊκό. Για να το κάνω πιο λιανά, στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ (με βάση τον συντελεστή του 5) ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε από ένα βαθμό στις μάχες του με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Επειδή, όμως, υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να συζητάμε σοβαρά για την βαθμολογία των πλει οφ, καλό είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή να σταθούμε στο ψυχολογικό όφελος μίας ενδεχόμενης επικράτησης επί του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι έχουν την ευκαιρία να δείξουν στο Πανελλήνιο ότι υπερτερούν ως ομάδα των "πρασίνων" και να "ενισχύσουν" στο αντίπαλο "στρατόπεδο" το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει μετά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Σκεφτείτε μόνο ποια μπορεί να είναι τα σχόλια σε περίπτωση "καθαρής" νίκης του ΠΑΟΚ, ειδικά αν δεν αγωνιστεί ο Σισέ. Όλοι θα λένε για μία ομάδα, στην οποία μετά τον Γάλλο υπάρχει το χάος...

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ με την τοποθέτησή μου στο φινάλε του άρθρου, να διευκρινίσω ότι "ψάχνω τη νίκη" δεν σημαίνει για τον ΠΑΟΚ "φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό". Η ομάδα του "Δικεφάλου" μας έχει αποδείξει ότι έχει το δικό της τρόπο (άλλοι τον χαρακτηρίζουν "έξυπνη στρατηγική" και άλλοι "συντηρητικό στυλ παιχνιδιού") να κερδίζει τα ματς. Γιατί άραγε να αλλάξει τώρα στυλ;

ΠΗΓΗ: www.olapaok.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags