Facebook Pixel Γενικό ρεκτιφιέ!
Life
| 2011-02-06 00:08:00

Γενικό ρεκτιφιέ!

Γενικό ρεκτιφιέ!

O Κώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα της ΑΕΚ από τον Άρη και επισημαίνει την τραγικότητα της κατάστασης που έχει περιέλθει η ομάδα του «Δικέφαλου αετού».

Η ΑΕΚ έχει ανατρέψει πλέον κάθε λογική ανάλυση που μπορεί να γίνει πάνω της. Εμφανίζεται σε κάθε παιχνίδι και χειρότερη και αυτό είναι το πλέον τραγικό. Βοήθεια μοιάζει πλέον να μην περιμένει από πουθενά, ούτε καν από τον προπονητή της, που δεν μπορεί να της δώσει μια ταυτότητα από τη μέση και μπροστά. Με ενισχύσεις στο χειμερινό παζάρι που δεν θα βγάλω άμεσα πόρισμα για το αν είναι καλές ή όχι, ωστόσο είναι φανερό πως τους λείπουν ακόμα παιχνίδια και έχουν έλλειψη ρυθμού.

Με έναν σταρ που ανανέωσε μόλις λίγο καιρό πριν το συμβόλαιο του, αλλά έχει να παίξει μπάλα πάρα πολύ καιρό. Με ένα κέντρο, το οποίο μοιραία, μετά την μικρή κάμψη που παρουσίασε ο Μάκος στην απόδοση του δεν έχει έναν να τρέχει. Με μια άμυνα, που όταν λείπει ο γερό-Δέλλας μοιάζει με μαύρη τρύπα. Και με έναν "Ζορό" που όσο κι αν προσπαθεί να τον εκθέσει η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση, εκείνος τους εκθέτει και είναι το μόνο σημείο αναφοράς στα παιχνίδια.

Ο Άρης είχε να πετύχει δύο τέρματα μακριά από την έδρα του, από το 4-2 με το οποίο είχε νικήσει πέρσι η "Ένωση" στα πλέι-οφ. Στην φετινή περίοδο μέχρι σήμερα, είχε σημειώσει μόλις τρία γκολ, αλλά η ΑΕΚ απ' αυτή την ομάδα κατόρθωσε να δεχτεί δύο. Ο Μπλάνκο έπαιζε δεκάρι, η μπάλα δεν έφτανε εύκολα μπροστά, ενώ κι αυτοί που μπήκαν με εξαίρεση τον Ντιόπ, λίγο βοήθησαν. Βέβαια και ο Σενεγαλέζος με τα μάτια κοιτάζει τον Νέτο στη φάση του δεύτερου γκολ και δεν πέφτει καν πάνω του. Ωστόσο, κάτι έκανε στο δεύτερο μέρος, δίχως αυτό να είναι αρκετό.

Η ΑΕΚ θέλει γενικό ρεκτιφιέ και αυτό είναι κάτι που ενόψει του καλοκαιριού, ότι και αν γίνει πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι μέτοχοι και η διοίκηση. Αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολη ακόμα και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Το ανησυχητικό είναι πως όσο περνάει ο καιρός, η ομάδα μοιάζει πιο φτωχή σε δημιουργικές ιδέες, από τη στιγμή που ο Σκόκο έχει τα χάλια του τα μαύρα, ενώ καταρρέει και αμυντικά. Πως μπορεί να γίνει αυτή η ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, δίχως να κινδυνεύει κιόλας αποτελεί ερώτημα στο οποίο απάντηση δεν πιστεύω πλέον πως θα πάρουμε.

Ο Χιμένεθ δεν έφτιαξε αυτό το ρόστερ που έχει τραγικές ελλείψεις και κυρίως δεν έχει άκρα. Με κάποιον τρόπο όμως πρέπει να παρουσιάσει κάτι, αφού έρχονται τα κρίσιμα ημιτελικά στο Κύπελλο και τα πλέι-οφ. Με τις υπάρχουσες συνθήκες αν στο Κύπελλο, μπορεί να γίνει θαύμα, στην έξτρα διαδικασία των αγώνων κατάταξης, η "Ένωση" δεν μπορεί έτσι να διεκδικήσει κάτι. Η διαφορά που το μεσημέρι της Κυριακής μπορεί να φτάσει στο -21 από την κορυφή, δεν αφήνει περιθώρια για πολλές αναλύσεις.

ΠΗΓΗ: www.sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags