Facebook Pixel «Που πήγαν τα χρήματα;»
Life
| 2011-02-08 19:58:00

«Που πήγαν τα χρήματα;»

«Που πήγαν τα χρήματα;»

Επιστολή προς την ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ απέστειλε την Τρίτη η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της ομάδας, η οποία ζήτησε εξηγήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει οικονομικά η «Ένωση» τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά η επιστολή:

Π Ρ Ο Σ

1.- Το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
2.- Το Δ.Σ. του Α.Σ. Α.Ε.Κ. (Ερασιτεχνικής)

Με την ιδιότητά μας ως μικρομετόχων της Π.Α.Ε Α.Ε.Κ. και μελών του Α.Σ. Α.Ε.Κ., θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε για τα πιο κάτω:

1.- Τον τελευταίο καιρό είδε το φώς της δημοσιότητας και μάλιστα κατά «παγκόσμια πρωτοτυπία», δια της επισήμου ιστοσελίδας της Π.Α.Ε , ο πολυδιαφημισμένος εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος της περιόδου 2005 - 2009 που διενήργησε η γνωστή ελεγκτική εταιρεία BDO

Όπως είναι όμως γνωστό από την κοινή λογική και επιχειρηματική πείρα, αλλά και από τον νόμο (άρθρο 22α παρ.3 του Ν.2190/20 περί Α.Ε.) τα λεπτομερή και επιμέρους οικονομικά και διαχειριστικά στοιχεία , οι συμφωνίες, οι συμβάσεις και οι λοιπές πολύτιμες πληροφορίες, κατά παγκόσμια διοικητική αρχή και αντίληψη θεωρούνται ως «απόρρητα» και δεν δημοσιεύονται, στην επίσημη μάλιστα ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. που αποτελεί δημοσίευση αντιγράφου της Εκθέσεως και μάλιστα με το περιεχόμενο της που γνώριζαν τα μέλη του Δ.Σ., με ενδεχόμενες καταστρεπτικές συνέπειες σε βάρος της εταιρείας. .

Οφείλει, επομένως, η παρούσα διοίκηση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. να δώσει πλήρεις εξηγήσεις, πρώτιστα στους οπαδούς και φίλους της Α.Ε.Κ. αλλά και σε κάθε φίλαθλο και να δημοσιοποίηση τους λόγους που την οδήγησαν να προβεί στη δημοσίευση στο διαδίκτυο αυτού του απόλυτα εμπιστευτικού κειμένου, ώστε αυτό να βρίσκεται σήμερα στα χέρια κάθε ανταγωνιστού, δημοσίας αρχής κ.λ.

2.- Η Έκθεση διαχειριστικού ελέγχου, παρά τους περιορισμούς που τέθηκαν και της αδυναμίες ουσιαστικού ελέγχου που αναφέρονται σε αυτή, αναδεικνύει πλήθος από μείζονα ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να ομαδοποιηθούν ως εξής: α) ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με ελλείψεις , παραλείψεις και πλημμέλειες με ανυπαρξία βασικών αλλά τελείως απαραιτήτων , για την εύρυθμο λειτουργία της Π.Α.Ε διαδικασιών ελέγχου που έγιναν ηθελημένα ή αθέλητα, κατά την υπό έρευνα χρονική περίοδο και β) ζητήματα που αναδείχθηκαν και έχουν σχέση με πληθώρα περιπτώσεων, όπου οι χρηματικές καταβολές της Π.Α.Ε. προς τους ποδοσφαιριστές , τους προμηθευτές και γενικά τους τρίτους δεν θεωρούνται σύννομες , γιατί δεν προσκομίσθηκαν τα επιβαλλόμενα απαραίτητα παραστατικά, αλλά ούτε υπήρξαν και οι απαραίτητες διαδικασίες ή αποφάσεις των εξουσιοδοτημένων αρμοδίων οργάνων της Π.Α.Ε. που να δικαιολογούν τη σκοπιμότητά τους.

Για τα ζητήματα αυτά έχει επιληφθεί, αυτεπάγγελτα, η Δικαιοσύνη και έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα. Παράλληλα όμως είναι και υποχρέωση της σημερινής διοίκησης της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., να λάβει θέση και να μας ενημερώσει , χωρίς υπεκφυγές, σε ποιες ενέργειες , σε σχέση με τα αναφερόμενα στην έκθεση ελέγχου, πρόκειται να προβεί, για την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που υπέστη η Π.Α.Ε. αλλά και το γόητρο της ομάδας μας, από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε.

3.- Ειδικότερα, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε, όπως και κάθε φίλαθλος της Α.Ε.Κ.:
α) πού πήγαν τα 182.325.000 ευρώ που εισέρευσαν στο ταμείο της Π.Α.Ε κατά τα έτη 2005 - 2009, σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου (σελ. 101) και παρά ταύτα οφείλει, κατά τον ισολογισμό της 30/6/2010, ποσό 60.393.339,05 ευρώ;
β) που πήγαν τα τεράστια χρηματικά ποσά που εισπράχθηκαν απο την εκμετάλλευση του σήματος, ανεξάρτητα από την νομιμότητα της εκμεταλλεύσεως του από την Π.Α.Ε., μέσω της εταιρείας EMPIRE A.E. που έχει ως μετόχους τους ίδιους μετόχους της Π.Α.Ε.;
Με έκπληξη που μετατράπηκε σε οργή, διαβάσαμε στην Έκθεση ελέγχου (σελ. 48) ότι η Π.Α.Ε Α.Ε.Κ. όχι μόνο δεν έχει λάβει δεκάρα από την EMPIRE A.E, προς την οποία, μη νόμιμα, είχε εκχωρήσει τη χρήση του σήματος Α.Ε.Κ. αλλά, η εταιρεία αυτή, της χρωστάει και ποσό 1.027.464,60 ευρώ. Πλέον αυτού, στη Γ.Σ. της 17ης /12/2010, σε σχετική ερώτηση των παρισταμένων από την Ένωσή μας μικρομετόχων ο κ. Αδαμίδης ισχυρίσθηκε ότι κατάφερε να μειώσει το χρέος της EMPIRE προς την PUMA από επτά (7) εκ. σε ένα (1) εκ. και ότι η Π.Α.Ε ανέλαβε να εξοφλήσει το χρέος του ενός εκατομμυρίου ευρώ, παρά την αναφερόμενη στην Έκθεση Ελέγχου παρατήρηση ότι « ..η EMPIRE 19024 A.E. δεν έχει την απαιτούμενη κεφαλαιακή διάρθρωση και ταμειακή ρευστότητα για την επιστροφή των ταμειακών διευκολύνσεων». Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια, οι φίλαθλοι της Α.Ε.Κ. αγοράζαμε από τα Α.Ε.Κ SHOPS, αλλά και από άλλα καταστήματα στα αεροδρόμια, σταθμούς αυτοκινήτων κ.λ προϊόντα με το σήμα της Α.Ε.Κ. τα οποία προσφέρονται σε τιμές τετραπλάσιες , τουλάχιστον, των ίδιων προϊόντων χωρίς το σήμα, με σκοπό να ενισχύσουμε οικονομικά την Α.Ε.Κ. υπό ευρεία έννοια (Π.Α.Ε., Α.Σ.) και από τον έλεγχο διαπιστώνεται, ότι όχι μόνο δεν εισέπραξε μία η Π.Α.Ε. από την εκμετάλλευση του σήματος αλλά πλήρωσε και από πάνω.!!!!!! Και εξακολουθεί να πληρώνει και το χρέος που ανέλαβε με αβέβαια την επιστροφή των καταβληθέντων.
Και ρωτάμε: με ποιό δικαίωμα και με ποια νομιμοποίηση η Π.Α.Ε. ανέλαβε να εξοφλήσει το χρέος της EMPIRE; Πως το χρέος αυτό προς τους «Προμηθευτές » της αυξήθηκε από 4.954.563 ευρώ που εμφανίζεται στον ισολογισμό της 31/12/2008, σε 7.553.799 κατά τον ισολογισμό της 31/12/2009 (Πρόεδρος της EMPIRE ο Ν. Θανόπουλος); Με ποιο δικαίωμα η Π.Α.Ε. στην επίσημη ιστοσελίδα της αλλά και με δηλώσεις των εκπροσώπων της εξακολουθεί να προβάλλει ότι τα Aekshops που ανήκουν στην EMPIRE διαθέτουν γνήσια προϊόντα με το σήμα της Α.Ε.Κ. ; Τι κάνει η Ερασιτεχνική για να προασπίσει το δικαίωμά της στο σήμα; Έχει μεταβιβάσει, όπως φημολογείται, το δικαίωμά της αυτό στην Π.Α.Ε. ή στην EMPIRE; Ποιος αποφάσισε την μεταβίβαση του σήματος; Τι λένε, γιαυτό, τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής;

Ως γνωστό, το λεκτικό σήμα Α.Ε.Κ. με το έμβλημα μας του δικέφαλου αετού και το κιτρινόμαυρο χρώμα είναι δημιούργημα του σωματείου μας και αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμά του που καθιερώθηκε στο κοινό με μακρούς αγώνες από της συστάσεώς του, αποτελεί σήμα φήμης, όπως ακριβώς και το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν μεταβιβάζεται.
Στο σήμα Α.Ε.Κ. και το έμβλημα μας ενσωματώνεται η ιδέα Α.Ε.Κ. που αποτελεί το δημιούργημα αγώνων και θυσιών των αθλητών μας, των φιλάθλων μας και γενικά των φίλων του σωματείου μας που αγωνίσθηκαν, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα , για να το αναδείξουν και να το κατοχυρώσουν στην αθλητική κοινότητα και δεν ανήκει σε κανένα άλλο ούτε μπορεί να το χρησιμοποιεί οιοσδήποτε τρίτος, χωρίς την άδεια του Α.Σ. Αποτελεί τη σημαία μας και ως γνωστό, οι σημαίες δεν μεταβιβάζονται. Πλέον αυτού όμως, από το 1997 το σήμα Α.Ε.Κ. έχει κατατεθεί και σαν εμπορικό σήμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και έχει παραταθεί η προστασία του μέχρι το 2017 και μπορεί να παρατείνεται συνεχώς.
Το δικαίωμα επί του σήματος « ΑΕΚ» έχει κατοχυρωθεί στο Α.Σ. Α.Ε.Κ. με 12 αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων οι οποίες δέχθηκαν ότι «.....Κατά συνέπεια , βάσει των ανωτέρω, το αποκλειστικό δικαίωμα επί του σήματος ΑΕΚ ανήκει στο παρεμβαίνον σωματείο , το οποίο, επί πλέον, έχει κατοχυρώσει ως εμπορικό σήμα , με την υπ΄αρίθμ. 135806/4-7-1997 δήλωση.»
Ως προς τις συνέπειες ως προς την χρήση σήματος χωρίς τη συγκατάθεση του Αθλητικού Σωματείου στην υπ' αρίθμ. 82/2010 απόφαση της Δ.Ε.Σ. (αφορά το σήμα AEK INSURANCE) αναφέρονται τα εξής:

« ... Επί πλέον όμως υφίσταται ευθεία παραπλάνηση του κοινού, κατ' αρθρο 3 παρ.1 εδαφ. ζ΄ ν. 2239/1994, ως προς τον φορέα του σήματος και παραβιάζεται εκ πλαγίου το καθήκον αληθείας, επερχομένης συγχύσεως του κοινού, το οποίο θεωρεί ότι οι ως άνω συγκεκριμένες υπηρεσίες προέρχονται από τον φορέα του «ουσιαστικού σήματος» ή του διακριτικού τίτλου και της συνακόλουθης φήμης , ιστορίας κ.λ. που έχει ενσωματωθεί στην επωνυμία και το έμβλημα του αθλητικού συλλόγου , λόγω της από πολλών ετών ιστορικής διαδρομής του στον αθλητικό χώρο της Ελλάδος»

Ο κ. Νικολαϊδης σε συνέντευξή του προ ημερών, θεωρώντας μας αφελείς, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι οι Π.Α.Ε. δεν μπορούν, βάσει νόμου, να εκμεταλλευτούν εμπορικά το σήμα τους!!!! και γιαυτό ιδρύουν εταιρείες για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Αν όμως ήθελαν αυτό οι κ.κ. μέτοχοι να κάνουν αυτή τη δουλειά, τότε την EMPIRE θα την ίδρυε η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. και θα κατείχε όλες τις μετοχές της, όπως ακριβώς έκανε η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο. με την εταιρεία GREEN TEAM που εκμεταλλεύεται το σήμα του αλλά το σύνολο των μετοχών της (100%) ανήκουν στην Π.Α.Ε., Ως προς το παράδειγμα της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. που επικαλείται ο κ. Νικολαϊδης για το σήμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ , ας ανατρέξει στα δημοσιεύματα του ημερήσιου αθλητικού και πολιτικού τύπου του περασμένου καλοκαιριού, στα οποία αναφέρεται η αυτοτελής μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αυτής στον κ. Μαρινάκη, όχι από την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αλλά από τρίτους που κατείχαν τις μετοχές της.

Το θέμα EMPIRE έχει μεγάλο βάθος γιατί η εταιρεία αυτή είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με το σήμα της Α.Ε.Κ. αλλά και με την κατασκευή του γηπέδου της, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από την απλή ανάγνωση των σκοπών της. Για το θέμα αυτό θα ενημερώσουμε τους φιλάθλους υπεύθυνα, μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς μας.
Περιμένοντας απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα, δηλώνουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι, η προσπάθεια μας να διαφωτισθεί η υπόθεση δεν στρέφεται κατά των νομικών προσώπων της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. και του Α.Σ. Α.Ε. Κ., τα οποία είναι και αυτά θύματα, όπως και χιλιάδες φίλαθλοι της Α.Ε.Κ. αλλά εναντίον εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν την Α.Ε.Κ. για να πλουτίσουν παράνομα.

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2011
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags