Facebook Pixel Ο Πάμπλο, ο Μούσλι και ο… χαμηλοκώλης Βιεϊρίνια
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-09 21:26:00

Ο Πάμπλο, ο Μούσλι και ο… χαμηλοκώλης Βιεϊρίνια

Ο Πάμπλο, ο Μούσλι και ο… χαμηλοκώλης Βιεϊρίνια

O Σταύρος Κόλκας γράφει για την ΠΑΟΚτσήδικη ιδιομορφία που διέπει αυτή την ομάδα του «Δικεφάλου» και υποστηρίζει ότι όταν αυτοί οι παίκτες κάνουν τον κύκλο τους θα πρέπει οι ιθύνοντες των «ασπρόμαυρων» να σχεδιάσουν το αύριο με σοφία!

Νομίζω πως βιώνουμε μία εποχή που θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια στο μέλλον, αλλά δεν είμαστε σε θέση να την αξιολογήσουμε σήμερα.

Στο μέλλον είναι πάρα πολύ δύσκολο να δημιουργήσουμε μία τέτοια ομάδα. Μπορεί να υπάρξει κάποια καλύτερη, αλλά αυτό που έχουμε σήμερα, είναι η ωραία και ΠΑΟΚτσήδικη ιδιομορφία της.

Πρώτα απ όλα, αυτή τη στιγμή στην ενδεκάδα μας, έχουμε τρεις κορυφαίους στη θέση τους παίκτες της ιστορίας της ομάδας.

Ας ξεκινήσω από τον Βιεϊρίνια. Ο «χαμηλοκώλης» μας, πεταμένος στα σκουπίδια από την Πόρτο, ήρθε εδώ, αισθάνθηκε καλά, άρχισε να κάνει παρέα με ΠΑΟΚτσάκια, μπήκε στη νοοτροπία, δούλεψε και σήμερα είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Το παιδί δεν είναι για να παίζει στην Ελλάδα, αλλά έχει δέσει τόσο πολύ μαζί σου, που είναι αμφίβολο το αν θα γουστάρει να παίξει αλλού. Είναι γεγονός που δεν έχει σημειωθεί από κανέναν μέχρι τώρα, πως το συμβόλαιο του Βιείρίνια ετησίως, είναι 250 χιλιάδες ευρώ. Πενήντα κάτω από τον Κουτσιανικούλη.

Είμαι σίγουρος πως όταν θα μας χαιρετήσει, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε παίκτη με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι παγκόσμιας κλάσης, ξεκάθαρα.

Στην ιστορία μας, δεν είχαμε ποτέ στόπερ σαν τον Πάμπλο Κοντρέρας. Ένα παιδί που ήρθε στην Ελλάδα χωρίς την εμπλοκή μάνατζερ, χωρίς πολλά πολλά, ήταν ο πρώτος παίκτης που άρχισες να χτίζεις αυτό το οικοδόμημα και επειδή ταξιδεύω παντού με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αποθέωση έρχεται στα αυτιά μου για αυτόν τον παίκτη.

Ακόμη και στη κακή του ημέρα, θα σου προσφέρει απίστευτο θέαμα. Αμυντικές ενέργειες.

Όταν για παράδειγμα είναι στο ένας με έναν και βάζει την κόντρα με το δεξί πάνω στη μπάλα, με τρελαίνει. Και αυτό που με τρελαίνει ακόμη περισσότερο, είναι το ότι ξέρω από πριν την εικόνα. Το τι θα συμβεί.

Μέσα σαν τον Γκαρσία δεν είχαμε ποτέ. Δηλαδή έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου, εξίσου ανισσόροπο με όλους εμάς. Μη το γελάτε, αλλά και αυτός όπως και εμείς, μέσα από την εξέλιξη της ομάδας, βοηθήσαμε τον εαυτό μας να γίνει πιο ρεαλιστής.

Τι εννοώ με αυτό. Οι περισσότεροι από εμάς, την πρώτη χρονιά του Σάντος, ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε μία θηλιά με πέτρα στο λαιμό και να τραβηχτούμε προς παραλία.

Κάναμε υπομονή, αρχίσαμε να κατανοούμε τι κάνει ο Πορτογάλος και γίναμε ποδοσφαιρικά άνθρωποι.

Κάτι τέτοιο έπαθε και ο Γκαρσία. Πρώτη χρονιά, αν του δίναμε ένα όπλο μπορεί να έκανε και τριάντα φόνους. Μετά, κατάλαβε τι παίζει και ξαφνικά προσαρμόστηκε, κινήθηκε έξυπνα και έδειξε αυτό που είναι.

Υπάρχει μία ταύτιση, που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως μόνο ο πανικός μπορεί να μας κάνει ζημιά. Αν δεν υπάρχει, έχουμε μία έξοχη ισορροπία.

Όπως την βρήκε ο Γκαρσία μέσα στον ΠΑΟΚ.

Το να αναλύσω τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, είναι κάπως ανούσιο.

Βέβαια, δεν είναι μόνος οι τρεις τους. Εγώ θα βάλω και τον ντεφορμέ φέτος Ίβιτς, θα βάλω τον Σάλπι που τώρα χτίζει σε αυτή την ομάδα, θα βάλω τον Χαλκιά παρά την αντιπάθεια που βλέπω από μερίδα του κόσμου, θα βάλω τύπους – εργαλεία, σαν τον Μίρο και τον Λίνο, θα βάλω και τον καψούρη με τον ΠΑΟΚ αλλά και τους … κοιλιακούς του Μουσλίμοβιτς.

Δεν είναι εύκολο να ξαναφτιάξουμε τέτοια ομάδα και όταν αυτή κλείσει τον κύκλο της, θα πρέπει ο Ζαγοράκης, ο Κωνσταντινίδης και ο Χάβος, να προχωρήσουν με σοφία.

Αυτό που εγώ θέλω να βλέπω και νομίζω πως η ομάδα το αξίζει, είναι έναν σεβασμό προς το πρόσωπό της. Προς τα όσα μας προσέφερε, έστω και αν τίτλος ακόμη δεν ήρθε.

Αν και με όλα τα παραπάνω, θεωρώ νομοτελειακό να πάρουμε το κύπελλο. Εκτός και αν η μοίρα μας επιφυλάσσει άλλη έκπληξη. Ευχάριστη ή δυσάρεστη.

ΠΗΓΗ: paok24.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags