Facebook Pixel Προσεχώς… closed;
Life
| 2011-02-09 22:19:00

Προσεχώς… closed;

Προσεχώς… closed;

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την τραγική οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ, τις απειλές και τα ψέματα.

Πλέον είναι δεδομένο… Η ΠΑΕ ΑΕΚ δείχνει να υπολειτουργεί και κανείς δεν ασχολείται στην ουσία! Ποδοσφαιριστές, πιστωτές, ακόμη και οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας έχουν αντιληφθεί την τραγική κατάσταση της εταιρείας, που φαντάζει ακόμη και ως απόλυτα λογικό ακόμη και να κατέβουν σε… απεργία («λευκή» ντε, να μην κάνουν προπονήσεις) οι Κιτρινόμαυροι. Κάτι που νομίζω πως δεν ισχύει και δεν πρόκειται να συμβεί. Τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω, μια και από τη διοίκηση της ΑΕΚ επικοινωνούν-διοχετεύουν επισήμως στα ΜΜΕ ότι αναγνωρίζουν μεν τις εξάμηνες και οκτάμηνες οφειλές σε ποδοσφαιριστές της ομάδας και έχουν δεσμευτεί πως στις 31 Μαρτίου θα έχουν δώσει λύση στο συγκεκριμένο και ιδιαίτερα σημαντικό θέμα.

Η παραδοχή του οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ κ. Βασίλη Πουλάκου (σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των πιστωτών) πως τούτη την περίοδο δεν μπορεί η εταιρεία να ανταποκριθεί οικονομικά στις απαιτήσεις-υποχρεώσεις της αναμφισβήτητα αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα (και) ρευστότητας που υφίσταται.

Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα… Κρίνεται απαραίτητο, όπως αποδεικνύεται, οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς, να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του το «μαγαζί» στο οποίο είναι αφεντικά. Κι επειδή τα χρήματα από Europa League, τηλεοπτικό συμβόλαιο και τη δόση της μεταγραφής του Κυργιάκου στη Λίβερπουλ (της τάξης των 700.000 ευρώ) δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις ανάγκες της η εταιρεία, πολλοί είναι εκείνοι που βάζοντας κάτω τα κουκιά διαπιστώνουν ότι αν μέχρι το καλοκαίρι δεν βάλουν «μαρούλι» οι μέτοχοι, τίθεται σοβαρό θέμα επιβίωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Προσεχώς… closed δηλαδή;

Ελπίζω και θέλω να πιστεύω όχι! Με όσους επικοινωνώ και αποτελούν πιστωτές (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης για να τους ρωτήσω για την κατάσταση στην εταιρεία, μου παρουσιάζουν με τέτοιον τρόπο την κατάσταση (με στοιχεία) που μου εξηγούν πως «είναι πολύ δύσκολο να καταθέσει πλήρη φάκελο στην UEFA για να εξασφαλίσει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πραγματικά τούτη την περίοδο φαντάζει απίθανο με όσα οφείλουν». Εγώ πάλι θεωρώ ότι θα τα καταφέρουν… Απ’ ό,τι καταλαβαίνω από τις κινήσεις και των νυν διοικούντων, του Σταύρου Αδαμίδη και του Γιώργου Κωνσταντινίδη δηλαδή, κινούνται όπως και οι Θανόπουλος και Δημαράκης. Τι εννοώ; Θα πάρουν τα χρήματα από Europa League, NOVA και Λίβερπουλ (για τη μεταγραφή του Κυργιάκου) θα ελπίζουν σε κάποια (οποιαδήποτε) χρηματοδότηση από τους Παππά και Νοτιά, για να πληρώσουν έστω έναντι τους «κιτρινόμαυρους» προκειμένου να εξασφαλίσουν (όπως συνέβη και πέρυσι) τις υπογραφές τους, για να καταφέρουν να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο φάκελο στην UEFA και να εξασφαλίσουν με αυτόν τον τρόπο την άδεια συμμετοχής στο επόμενο Champions League (αυτό θέλουμε όλοι) ή Europa League.

Έτσι όμως δεν μπορεί να προχωρήσει η ΑΕΚ και να εξελιχθεί. Με όσα έρχονται και όσα πάνε δηλαδή. Κάθε χρόνο με… έναντι! Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Επιπρόσθετα καλό θα ήταν να περιοριστούν και οι ομολογίες των ποδοσφαιριστών της Ένωσης για τα οφειλόμενα (πώς να γίνει αυτό όμως και πώς να το επιβάλεις όταν χρωστάς;). Οι δηλώσεις των «κιτρινόμαυρων» (όπως π.χ. του Ρότζερ Γκερέιρο) της ΑΕΚ στην πατρίδα τους για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι για έξι και οκτώ μήνες αποτελεί τεράστια δυσφήμηση για ένα σύλλογο όπως είναι η Ένωση. Διότι η είδηση γίνεται γνωστή σε μία χώρα όπως είναι η Βραζιλία (αλλά και στην Πολωνία), άλλες φορές στην Αργεντινή και σε χώρες της Ευρώπης και ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο «κλείνουν» πόρτες υποψήφιων μεταγραφικών στόχων.

Διότι με δεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Ελλάδα ως χώρα ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση, όταν γίνονται γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ (ένας τόσο γνωστός σύλλογος με καλές συστάσεις από ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της στο παρελθόν, όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Εντίνιο που διαφήμισε την ΑΕΚ στον Μπαχά) είναι πολύ λογικό ένας παίκτης να σκεφτεί δύο και τρεις φορές για να συναινέσει και να αποφασίσει να έρθει τελικά στην ομάδα.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην ΑΕΚ, οι διοικούντες της εμφανίζονται να ασχολούνται με διαρροές στα ΜΜΕ από υπαλλήλους της ίδιας της ΠΑΕ, οι οποίες αφορούν λανθασμένες κινήσεις από τους ίδιους (είτε πρόκειται για γκάφες είτε για παραλείψεις ή ανούσιες προσλήψεις) και δημιουργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας στους ανθρώπους που εργάζονται στην ΑΕΚ. Απειλές για απολύσεις και ομιλίες με λόγια που αναφέρουν (αν ισχύουν οι μαρτυρίες): «Διοχετεύετε στον Τύπο κάποια γεγονότα που κάνουν κακό στο προφίλ μας και στην εταιρεία». Μα αυτό έχει σημασία επιτέλους; Και γιατί να μη διορθώνεστε από τα λάθη σας και απλά τα επαναλαμβάνετε; Φώναζα και έγραφα καιρό τώρα πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Μπορεί κάποιος να έχει την επικοινωνιακή δύναμη για να κουμαντάρει κάποια ΜΜΕ παρουσιάζοντας μία κατάσταση όπως εκείνος θέλει και… ονειρεύεται.

Όμως είναι δεδομένο ότι όσα κρύβεις κάποτε θα βγουν στην επιφάνεια και τα λάθη-ψέματά σου θα αναδειχθούν με ακόμη μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο για σένα που το κάνεις. Έτσι πάντα είναι, έτσι πάντα γίνεται…

ΥΓ. Την Κυριακή το ματς είναι πολύ δύσκολο για την ΑΕΚ, αλλά θα κάνουμε πάρτι στο ΟΑΚΑ και μεγάλο «διπλό». Γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Το επόμενο blog θα αφορά την επικείμενη (τρίτη για τη σεζόν) νίκη της Ένωσης επί του Παναθηναϊκού
 

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags