Facebook Pixel Άλλο πουλάει, άλλο ξεπουλάει
Life
| 2011-02-09 22:57:00

Άλλο πουλάει, άλλο ξεπουλάει

Άλλο πουλάει, άλλο ξεπουλάει

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για το ρωσικό ενδιαφέρον για τον Βιεϊρίνια, ο οποίος δεν κοστολογείται κάτω από 8 εκατομμύρια ευρώ και στον ΠΑΟΚ δεν είναι αρνητικοί στην πώληση.

Πολιορκείται –κυριολεκτικά– η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες από μάνατζερ που πάνε κι έρχονται στην Τούμπα. Μοιάζουν με «μάγους» και τα δώρα τους είναι οι προτάσεις που κομίζουν για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Το καθημερινό ρεπορτάζ που αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα του Δικεφάλου διανθίζεται με σχετικές πληροφορίες.

Οι εμφανίσεις του νεαρού Πορτογάλου είναι λογικό να έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε ευρωπαικά club, που προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του Δικεφάλου.

Δεν είναι μόνο η Ζενίτ που εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για τον κορυφαίο –κατά την εκτίμησή μου πάντα– ποδοσφαιριστή του φετινού πρωταθλήματος.

Σχεδόν όλες οι ομάδες που εδρεύουν στη Μόσχα –μηδέ εξαιρουμένης και της ΤΣΣΚΑ– συλλέγουν πληροφορίες για τον παίκτη που αποτελεί προίκα που άφησε στον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος.

Η οικονομική άνεση που διαθέτουν οι Ρώσοι τούς δίνει προβάδισμα στην απόκτηση του Βιεϊρίνια. Δεν είναι πολλές οι ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη αυτή την εποχή που μπορούν να δαπανήσουν το ποσό που απαιτείται για να δεχθεί ο ΠΑΟΚ να παραχωρήσει τον Πορτογάλο.

Το μήνυμα του Ζαγοράκη όπως αυτό μεταφέρεται από τον Κωνσταντινίδη στους εκπροσώπους των «μνηστήρων» του Βιεϊρίνια είναι ξεκάθαρο: «Ο παίκτης δεν κοστολογείται κάτω από 8.000.000 ευρώ».

Ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο πώλησης του διεθνούς ποδοσφαιριστή από την Πορτογαλία. Τον πουλάνε, αλλά δεν τον ξεπουλάνε.

Και σωστά πράττουν. Ο Βιεϊρίνια είναι το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ και όποια ομάδα πράγματι θέλει να τον αποκτήσει, οφείλει να είναι καλά –οικονομικά– προετοιμασμένη.

Η τιμή λοιπόν δεν είναι διαπραγματεύσιμη, προς τα κάτω τουλάχιστον. Με τα δεδομένα αυτά, πράγματι πρόθεση του Ζαγοράκη είναι να τον πουλήσει και όχι να τον ξεπουλήσει.

Άλλωστε από το συνολικό ποσό που θα εισπράξει ο Δικέφαλος σε ενδεχόμενη παραχώρηση του Αντελίνο, είναι υποχρεωμένος βάσει συμβολαίου να αποδώσει σχεδόν το 30% στην Πόρτο, η οποία δέχθηκε να τον παραχωρήσει δωρεάν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ διατηρώντας δικαιώματα σε περίπτωση πώλησης.

Αν υποθέσουμε ότι ο Βιεϊρίνια θα συνεχίσει να παιδεύει τους αντίπαλους αμυντικούς και να αποτελεί τον εφιάλτη των γκολκίπερ, δεν είναι μακριά η μέρα που στην Τούμπα θα φθάσει μια δελεαστική πρόταση για τον ποδοσφαιριστή.

Πρακτικά –σύμφωνα με όσα ορίζουν οι άγραφοι νόμοι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου– ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να σκεφτεί ρομαντικά και να αρνηθεί μια δελεαστική πρόταση.

Ο παίκτης γνωρίζει ότι μπορεί με πιθανή μεταγραφή στη Ρωσία ή σε άλλη χώρα κατ' ελάχιστον να πενταπλασιάσει τις αποδοχές του και να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του. Και είναι θεμιτό να έχει φιλοδοξίες, τόσο για την οικονομική του αποκατάσταση όσο και για τη συνέχεια της καριέρας του.

Εννοείται ότι τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί πριν από το καλοκαίρι. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί τις υπηρεσίες ενός τέτοιου παίκτη, για να εκπληρώσει τους στόχους του στις τρεις διοργανώσεις όπου συμμετέχει.

Σ. Σ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενδεχόμενη παραχώρηση του Βιεϊρίνια είναι ο εντοπισμός του αντικαταστάτη του. Όχι όταν και αν φύγει. Αν στον ΠΑΟΚ φιλοδοξούν να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της ομάδας, οφείλουν να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags