Facebook Pixel Ένας… Σουμάχερ από την Κρήτη
Life
| 2011-02-10 14:40:00

Ένας… Σουμάχερ από την Κρήτη

Ένας… Σουμάχερ από την Κρήτη

Είναι μόλις 13 ετών και ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης έχει αρκετά μετάλλια σε αγώνες, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Προπονείται κάθε μήνα στην Ιταλία, ενώ βρίσκεται υπό την στενή παρακολούθηση ομάδας Formula 1.

Ένα νέο αστέρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού μεγαλώνει στην Κρήτη, και βρίσκεται από αυτή την ηλικία στο «μάτι» ομάδων της φόρμουλα 1.

Ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης μαθητής γυμνασίου, από τεσσάρων χρονών λατρεύει την ταχύτητα. Σε ηλικία 8 ετών κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα «μίνι καρτ αυτοκινήτου».

Τα επόμενα χρόνια αποσπά διεθνείς διακρίσεις σε διάφορες πίστες στην Ιταλία την Ισπανία την Γερμανία την Αυστρία και το Βέλγιο. Ο ίδιος είναι φανατικός οπαδός του Μίκαελ Σουμάχερ και έχει ως όνειρο να αγωνιστεί σε αγώνες της Formula 1.

Ο Άλεξ, όπως τον αποκαλούν στο εξωτερικό, «ανήκει» σε ιταλικό σύλλογο και κάθε μήνα ταξιδεύει στην Ιταλία για προπονήσεις. Πριν όμως φτάσει να αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία θα πρέπει να μεταπηδήσει από τα καρτ στην φόρμουλα 3 και να γίνει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Πηγή: dete.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags