10/02/11 - 15:34

«Τιμητική... ξεπέτα!»

Με αρνητικό τρόπο σχολίασε ο Βασίλης Γκαγκάτσης την εκδήλωση για τη βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ. «Ατόπημα το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκα».

«Τιμητική... ξεπέτα!»
38.556views 0shares

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στo «Sentragoal» και σχολίασε αρχικά για το αν αισθάνεται κάτι για τη μη πρόσκλησή του: «Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Μια πίκρα, που όμως ο οποιοσδήποτε άνθρωπος θα την ένιωθε. Στην Ελλάδα έχουμε κοντή μνήμη, ξεχνάμε πιο εύκολα. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικά από αυτούς τους ανθρώπους... ».

Αν ήταν σκόπιμη ενέργεια: «Να πω γιατί θεωρώ πως είναι σκόπιμο.Επειδή σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, είτε φιλικό, είτε επίσημο, μου στέλνουν προσκλήσεις για να παραβρεθώ. Είναι η πρώτη φορά που δεν γίνεται κάτι τέτοιο».

Προσκλήσεις δεν έλαβαν και άλλα μέλη της επιτυχίας του 2004: «Πρόσκληση δεν έχει σταλεί ούτε σ' αυτούς. Είναι το λιγότερο ατόπημα αυτό που έγινε απέναντι στην ομάδα που έφτασε εκεί που έφτασε και έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους».

«Δεν ήταν η τιμή που έπρεπε»

Στη συνέχεια ο Β. Γκαγκάτσης συμπλήρωσε: «Κατά την προσωπική μου άποψη δεν ήταν η τιμή που έπρεπε. Θα έκανα διαφορετικά πράγματα για να τον τιμήσω, αλλά δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες.

Πάντως δεν θα έκανα ένα φιλικό με τον Καναδά, που όλοι ξέρουμε σε τι ποδοσφαιρικό επίπεδο βρίσκεται. Θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνει μια γιορτή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα έδιναν το ‘παρών’ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον πρωθυπουργό, όλα τα μέλη της ομάδας που έφτασε στον θρίαμβο και να του δίδονταν οι τιμές που του αρμόζουν.

Μην ξεχνάμε ότι αυτός και όλοι εμείς που συμμετείχαμε σε αυτή την επιτυχία βγάλαμε πέντε εκατομμύρια ανθρώπους στον δρόμο».

Αν απαξιώθηκε ο Ρεχάγκελ από την εκδήλωση: «Δεν θεωρώ ότι ήταν προσπάθεια απαξίωσης. Είτε θέλουν, είτε όχι θα μείνει στην ιστορία και δεν μπορεί κανείς να την απαξιώσει.

Το αν έγινε λάθος εκτίμηση ή όχι δεν μπορώ να το πω εγώ. Μου φαίνεται πως τελικά είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και ακριβοί στ’ αλεύρι. Η αίσθηση που μου δόθηκε είναι πως τον τιμήσαμε με μία... ξεπέτα. Αυτή είναι η ευγνωμοσύνη που έπρεπε να του δείξουμε ως ομοσπονδία, ως κράτος;

Όχι, δεν ήταν αυτή. Ο Οτο Ρεχάγκελ και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετείχα τότε φέραμε την Εθνική ομάδα από την 63η θέση στον απόλυτο θρίαμβο».

Τέλος, ανέφερε για τον αν έχει επικοινωνία ή όχι με τον Γερμανό προπονητή: «Με τον Οτο μιλάω πάρα πολύ συχνά. Δεν είναι άνθρωπος που θα πει λόγια, θα εκφραστεί ή θα ψιθυρίσει πράγματα. Δεν θα ήθελα να πω τι συζητήσαμε. Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματός του. Είναι θέμα του Οτο Ρεχάγκελ κι αυτός κρίνει τι θα πει».
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ