Facebook Pixel Η ΑΕΚ το… κορόιδο της παρέας;
Life
| 2011-02-10 19:43:00

Η ΑΕΚ το… κορόιδο της παρέας;

Η ΑΕΚ το… κορόιδο της παρέας;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το καθεστώς αιχμαλωσίας της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ, τις ελλιπείς υπηρεσίες του σταδίου, τη λίμνη που μίκρυνε και την κρίσιμη απόφαση για την στροφή σε Ριζούπολη.

Από τον καιρό που όλα ήταν καλά και το κλίμα οικογενειακό -με τους φίλους της ΑΕΚ να χτυπάνε 45άρες και 50αρες με Καλλιθέα και Εργοτέλη- έλεγα πως η «Ένωση» δεν έπρεπε να μείνει για καιρό στο ΟΑΚΑ.

Αν και κατανοώ πως οι ανάγκες τότε, με τα πολλά διαρκείας και την προοπτική για μια μεγάλη λίμνη, όπως μας έλεγε ο Νικολαΐδης, δεν άφηναν άλλα περιθώρια -τουλάχιστον μέχρι να φτιαχνόταν νέο γήπεδο.

Ποτέ δεν θα μάθουμε, βέβαια, αν και η παραμονή της ομάδας μας στο ΟΑΚΑ, ήταν ένα από τα ανταλλάγματα για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44.

Ωστόσο, το να συνεχίσει να συντηρεί η ΑΕΚ με ιδιαίτερα υψηλό ενοίκιο, το ΟΑΚΑ και τα… στέγαστρα για τους Ολυμπιακούς του 2004 -που θα πληρώνουν και πέντε γενιές μετά από εμάς- μου φαινόταν εφιαλτικό ενδεχόμενο.

Απλούστατα διότι ένα κράτος που δεν είχε φροντίσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να το διατηρήσει -όπως κάνουν τώρα με το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου οι Άγγλοι- είδε στην ΑΕΚ το… κορόιδο της παρέας. Κι ασφαλώς οι όποιες υποσχέσεις ότι θα υπήρχε αρωγή και του κράτους, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια για δημιουργία δικού της γηπέδου, ήταν κάτι που προσωπικά δεν πίστεψα ποτέ.

Ήταν η καλύτερη λύση για το ελληνικό Δημόσιο, να έχει μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες -και με καλά έσοδα- σε καθεστώς αιχμαλωσίας σε αυτό το καταραμένο, όπως το χαρακτηρίζω εγώ, Στάδιο. Ασφαλώς, βρήκαν και τον Παναθηναϊκό τώρα και του κάνουν περίπου τα ίδια, ίσως και χειρότερα. Γιατί οι «πράσινοι» βάζουν κι από την τσέπη τους για να φτιάχνουν το τερέν στο… τερατούργημα. Τώρα θα πρέπει κάποιος άλλος σύλλογος να ζήσει το ΟΑΚΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πιθανότητες να φτιάξουν κι εκείνοι γήπεδο για την ομάδα τους.

Η ποιότητα, δε, των υπηρεσιών που προσφέρει και προσέφερε το ΟΑΚΑ σε αυτή την επταετία ανήκε στην σφαίρα των κόμικ. Την ημέρα του ματς με την Λάρισα, την περίοδο 2007-08, ο διάδρομος που οδηγεί από την Αίθουσα Τύπου μέχρι την είσοδο των δημοσιογράφων στις εξέδρες Τύπου ήταν πλημμυρισμένος, αφού έσταζαν τα νερά. Ο αγωνιστικός χώρος και η συντήρηση που γινόταν κατά καιρούς ήταν ελλιπέστατη, παρόλο που μιλάμε για ένα γήπεδο που έχει πολύ κόσμο να το συντηρεί. Για να φτάσουμε στο χουνέρι του καλοκαιριού, για το οποίο ακόμα η διοίκηση του ΟΑΚΑ δεν έχει απαντήσει στο εξώδικο.

Για όσους απορούν πλέον γιατί δεν είμαστε και τόσο επιθυμητοί στο ΟΑΚΑ; Με τάλιρα και δεκάρικα σε κόσμο, που μαζεύει τώρα η «Ένωση» δεν βγαίνουν ούτε τα έξοδα -οπότε τώρα δεν συμφέρει, αφού η ΑΕΚ δεν έχει κιόλας για να δίνει. Αυτό το γήπεδο έγινε ο τάφος των ονείρων της ΑΕΚ. Ποτέ δεν αποτέλεσε πραγματική έδρα -με ελάχιστες εξαιρέσεις- ακόμα και αν στο γήπεδο υπήρχε σχετικά μεγάλη προσέλευση. Τακτικά η «Ένωση» ποτέ δεν μπόρεσε να ωφεληθεί απ' αυτό το γήπεδο.

Κι όσοι δεν γνωρίζουν ότι μεγάλο μέρος του να έχεις το know how των νικών στην έδρα σου, εξαρτάται ακόμα κι από ανεπαίσθητες διαφορές στις διαστάσεις ενός γηπέδου (από το πόσο κοντά πρέπει να είναι η εξέδρα), τότε ας κάνουν την ερώτηση σε ποδοσφαιριστές. Αυτοί πιστεύω πως θα τους εξηγήσουν καλύτερα.

Η ΑΕΚ ποιοτικά είναι πολύ κάτω απ' αυτό που επιθυμούν οι οπαδοί της. Τουλάχιστον ευελπιστώ ότι θα πάει σε ένα γήπεδο που θα θυμίζει έδρα. Όπου εκεί δεν θα μπορεί με τόση ευκολία ο κάθε Κουκουλάκης να κάνει τα… θαύματα του. Πάντοτε με την προοπτική, βέβαια, ότι μπορεί να εκπονηθεί ένα σχέδιο, που θα την ξαναφέρει στη φυσική της έδρα. Ή τουλάχιστον σε ένα γήπεδο που θα μπορεί να διαμορφωθούν οι συνθήκες, όπου η ΑΕΚ -ακόμα και με ένα σχετικά καλό ρόστερ- θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική για τον τίτλο.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags