Facebook Pixel Το δικαίωμα του ΠΑΟΚτσή στο όνειρο
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-10 23:42:00

Το δικαίωμα του ΠΑΟΚτσή στο όνειρο

Το δικαίωμα του ΠΑΟΚτσή στο όνειρο

O Kώστας Πετρωτός γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ για το Europa League και θέτει ένα καίριο ερώτημα: Γιατί όχι στην υπέρβαση;

Συνωστισμός δημιουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από την Τούμπα και αιτία ήταν η διάθεση των εισιτηρίων του εντός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Ένα παιχνίδι που για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι μία εντελώς ξεχωριστή υπόθεση.

Η Ευρώπη ήταν στην αρχή της σεζόν το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ. Η είσοδος της ομάδας στους ομίλους του Europa League ήταν ζήτημα επιβίωσης, αφού τα χρήματα που θα έμπαιναν στα ταμεία του συλλόγου σε περίπτωση που προκρινόταν από τα πλέι οφ της διοργάνωσης ήταν άκρως απαραίτητα για να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός. Το στοίχημα κερδήθηκε με παλικαρίσιο τρόπο στα δύο ματς με την Φενέρμπαχτσε.

Ακολούθησε μία κλήρωση που ευθύς εξαρχής έδινε πιθανότητες πρόκρισης. "Μπορούμε να είμαστε δεύτεροι πίσω από την Βιγιαρεάλ" ήταν η θέση που εκφράστηκε στην αρχή και επιβεβαιώθηκε στο τέλος της φάσης των ομίλων μέσα από τα αποτελέσματα.

Κόντρα σε Μπριζ και Ντιναμό, ο ΠΑΟΚ έδειξε πόσο πολύ έχει προοδεύσει σαν ομάδα. Ότι δικαιούται να έχει μία σταθερή παρουσία στα ευρωπαϊκά σαλόνια και παράλληλα να κάνει σκέψεις για διάκριση.

Μετά την ... ζεστή βραδιά στο... παγωμένο Ζάγκρεμπ με την γκολάρα του Σαλπιγγίδη, ο φάκελος Ευρώπη μπήκε στο συρτάρι. Η ομάδα συγκεντρώθηκε στις εγχώριες υποχρεώσεις της και κυρίως στο Κύπελλο, έχοντας αφήσει το αίσθημα της πληρότητας στους οπαδούς της. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ νιώθει "γεμάτος" απ' όσα του έχει προσφέρει η ομάδα του στην Ευρώπη και αυτό του έχει μεγαλώσει και την εμπιστοσύνη που έχει στην παρέα του Γκαρσία και του Βιεϊρίνια.

Γιατί όχι στην υπέρβαση;

Το ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ νιώθουν "γεμάτοι" δεν σημαίνει ότι μέσα τους έχουν βάλει τίτλους τέλους στην τόσο όμορφη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της αγαπημένης τους ομάδας. Σαφώς στο δρόμο του ΠΑΟΚ έχει βρεθεί ένα μεγαθήριο του θεσμού, η ΤΣΣΚΑ του Βάγκνερ Λοβ, του Ακινφέεφ, του Χόντα, του Τζαγκόεφ όμως αυτό δεν μπορεί να τους αφαιρέσει το δικαίωμα στην ελπίδα.

Το εκρηκτικό ταλέντο του Βιεϊρίνια, το γεμάτο ουσία παιχνίδι του Σαλπιγγίδη, η προσωπικότητα των Γκαρσία, Κοντρέρας, τα αρκετά θετικά στοιχεία που συνεισφέρουν στην ομάδα αρκετοί ακόμη παίκτες και κυρίως η ψυχή που βγάζει η τωρινή ομάδα τους δίνει τη βεβαιότητα ότι ο ΠΑΟΚ θα το παλέψει. Δεν παραδοθεί αμαχητί.

Οι Ρώσοι θα πρέπει να κοπιάσουν για να πάρουν την πρόκριση. Και επειδή για ποδόσφαιρο μιλάμε, με ορισμένα από τα αστέρια της ομάδας της Μόσχας σε κακή βραδιά είτε στην Τούμπα, είτε στην Μόσχα, γιατί να μην έρθει και η υπέρβαση. Το σίγουρο είναι ότι, νικητές ή ηττημένοι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα χειροκροτηθούν θερμά από τους οπαδούς τους. Και το χειροκρότημα θα είναι η αναγνώριση όλων όσων έχουν προσφέρει τα τελευταία χρόνια στο σύλλογο.

Ας μην πούμε οτιδήποτε άλλο. Ας κρατήσουμε μόνο την ελπίδα στο πίσω μέρος του μυαλού. Μπάλα είναι, ποτέ δεν ξέρεις...

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags