Facebook Pixel «Δεν σκέφτομαι καθόλου την επιστροφή»
Life
| 2011-02-11 20:06:00

«Δεν σκέφτομαι καθόλου την επιστροφή»

«Δεν σκέφτομαι καθόλου την επιστροφή»

Αν και το τελευταίο μήνα έχουν «φουντώσει» τα σενάρια που θέλουν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται ενόψει καλοκαιριού για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται καθόλου την επιστροφή στην Ελλάδα…
 

Αυτό ανέφερε ο αμυντικός της Μίλαν σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΑΘΗΝΑ 9.84", όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την Εθνική, για τον Φερνάντο Σάντος, αλλά και για τις συμμετοχές του στο Καμπιονάτο.

«Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Πρέπει να πάρουμε τα δύο ματς που έχουμε να δώσουμε με τη Μάλτα, ώστε να κλείσει η σεζόν με δύο νίκες. Μετά θα δούμε. Αν κρίνουμε από το πρόγραμμα των αγώνων της εθνικής, η πρώτη θέση στον όμιλο είναι εφικτός στόχος» υπογράμμισε ο Έλληνας διεθνής, ο οποίος αναφέρθηκε και στον ομοσπονδιακό προπονητή, Φερνάντο Σάντος: «Ο προπονητής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του, παρόλο που δεν είμαστε ακόμα απόλυτα έτοιμοι να παίξουμε, ακριβώς, με τον τρόπο που θέλει ο ίδιος. Όμως, προσπαθούμε και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Όσο περνάει ο χρόνος, θα βελτιωνόμαστε».

Αναφερόμενος στον τελευταίο φιλικό αγώνα της εθνικής, εναντίον του Καναδά, εκτίμησε ότι «δεν μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα, γιατί, όταν βρισκόμαστε μεταξύ μας κάθε τρεις μήνες και όχι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είναι δύσκολο να είμαστε ομάδα. Με τον Καναδά παρουσιάσαμε ένα μισάωρο καλής απόδοσης, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο». Όσο για την ανανέωση που επιχειρεί ο Πορτογάλος τεχνικός στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα; «Είναι κάτι ευχάριστο. Έχουν έρθει παιδιά μικρά σε ηλικία, τα οποία αγωνίζονται την τελευταία διετία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό βοηθάει την ομάδα, γιατί της δίνει μεγαλύτερη ποσότητα σε παίκτες, αλλά και ποιότητα».

Ο Παπασταθόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Σάντος ότι δεν θα τον ξανακαλέσει, έως ότου πάρει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του. «Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω» απάντησε και συμπλήρωσε: «Ο προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και εκείνος παίρνει τις αποφάσεις. Από την πλευρά μου, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, θα βρίσκομαι εδώ και θα αγωνίζομαι με το εθνόσημο». Ερωτηθείς αν προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν το σκέφτομαι καθόλου».

Για το παρόν αλλά και το μέλλον του στη Μίλαν, δήλωσε: «Σε αυτήν την ομάδα εμπιστεύονται παίκτες που βρίσκονται εκεί αρκετά χρόνια, έχουν μεγάλη εμπειρία και γνωρίζουν τη φιλοσοφία της ομάδας και το τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της Μίλαν. Εγώ τα μαθαίνω ακόμα και μπορώ να πω ότι πλέον νιώθω καλύτερα, μετά το πρώτο εξάμηνο. Έχω βελτιωθεί πολύ, κυρίως σε θέματα τακτικής, και αισθάνομαι πολύ καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Αυτό που ζητούν από εμάς είναι να δίνουμε κάτι περισσότερο, σε σχέση με τους παίκτες που αγωνίζονται σε μικρότερες ομάδες. Γνώριζα από πριν ότι η πρώτη χρονιά θα ήταν δύσκολη και υπολόγιζα να έχω συνολικά γύρω στις 10-12 συμμετοχές. Με αυτόν τον αριθμό θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ήδη, μετράω πέντε στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο... Όμως, πιστεύω ότι του χρόνου η κατάσταση θα είναι καλύτερη. "Κάθε χρόνο και καλύτερα", όπως μου λένε όλοι. Δεν ανησυχώ, γιατί ξέρω ότι θα έχω συμμετοχή σε περισσότερα παιχνίδια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags