Facebook Pixel "Προτίμησε να του κάνει τα χατίρια"
Life
| 2011-02-12 23:30:00

"Προτίμησε να του κάνει τα χατίρια"

"Προτίμησε να του κάνει τα χατίρια"

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για το παιχνίδι Άρης-Ολυμπιακός και επισημαίνει ότι η νίκη των «ερυθρόλευκων» συνοδεύτηκε από την διαιτησία του τρομοκρατημένου Σιδηρόπουλου.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, όσο χρειάστηκε για να φτάσει σε μια νίκη που συνοδεύτηκε από την διαιτησία του τρομοκρατημένου Σιδηρόπουλου.

Ο διαιτητής δεν ήθελε να… σπάσει τα αυγά με τον Ολυμπιακό. Δεν ήθελε να τον κακοκαρδίσει και προτίμησε να του κάνει τα χατίρια. Ενδεχομένως, ο νεαρός -για διαιτητής- με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη (νομίζω Ωραιόκαστρο) και με… μεταγραφή στη Ρόδο, φοβήθηκε από όσα συνέβησαν χθες, με τον Ολυμπιακό να αναγκάζει ολόκληρη ΕΠΟ να ανοίξει και κατέβασε σαββατιάτικα τους δικαστές για να αθωώσουν τον Μιραλάς.

Ο 31χρονος θα σοκαρίστηκε όπως το ίδιο θα συμβαίνει με όλους τους συναδέλφους του. Ελαβε το μήνυμα και δεν σφύριξε τίποτε από όσα θα μπορούσαν να εκνευρίσουν τον Ολυμπιακό. Δεν έδωσε τις κάρτες που αναλογούσαν σε μαρκαρίσματα τα οποία αποτελούν ορισμό της κίτρινης.
Τώρα που το αναφέρω, έχω την εντύπωση ότι ο Σιδηρόπουλος δεν εκτέθηκε όσο οι διαιτητές που έπαιξαν φέτος τον Άρη στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και είμαι σίγουρος ότι σας έχουν μείνει αξέχαστοι. Πώς να ξεχάσεις τον Δαλούκα με το πέναλτι του Βύντρα; Πώς να ξεχάσεις πέναλτι που δεν δόθηκε στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ;
Οπότε, ο Σιδηρόπουλος έλαβε τελικά το παράσημο. Θα πρέπει να νοιώθει περήφανος που δεν θα έκανε μαντάρα όσο ο Δαλούκας. «Εγώ Δαλούκας, δεν έγινα!» θα πρέπει να σκέφτεται αυτός ο άνθρωπος, στη διάρκεια της επιστροφής στο σπίτι του.
Μπορεί να νοιώθει επίσης ως… ευεργετημένος από τον Ολυμπιακό.

Για ένα πολύ απλό λόγο: Ο Ολυμπιακός, ως όφειλε, ήταν καλύτερος του Άρη και νίκησε δικαίως. Δικαίως για το καθαρά αγωνιστικό μέρος του αγώνα. Σε αυτό δεν εμπλέκεται η διαιτησία.

Προφανώς, για να μην παρεξηγούμαστε, δεν είναι δα εγκληματική η συμμετοχή του Σιδηρόπουλου στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Απλά, είναι μια ακόμη και μοιάζει με ένα κρίκο στην αλυσίδα που πολλά χρόνια τώρα μακραίνει με διαιτησίες σαν του Σιδηρόπουλου.

Ο οποίος δε, αν αντιδρά όπως πολλοί συνάδελφοί του, θα μείνει δυό φορές ικανοποιημένος αν τυχόν δεν αντιδράσει η διοίκηση του Άρη. Αν τυχόν, κάτι που δεν γνωρίζω, η διοίκηση του Άρη δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση περί της διαιτησίας, τότε αυτό το παλικάρι που ήρθε από τη Ρόδο και μάλιστα έδειξε ότι έχει τα φόντα να φτάσει σε πολύ ψηλές αποδόσεις (κι αυτό δεν είναι πραγματικότητα), θα λέει με καμάρι: «Μα γιατί αδικήθηκε ο Άρης; Δεν έβγαλε καν ανακοίνωση διαμαρτυρίας».

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε καλύτερα από τον Άρη που δεν είχε τελικά κάτι περισσότερο από τον ενθουσιασμό του «διπλού» από το ΟΑΚΑ (με την ΑΕΚ). Κι αυτός είχε διάρκεια περίπου όσο για να σκοράρει και πάλι ο Νέτο. Κατά τα άλλα, δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο και ίσως να έκανε τη χειρότερη από τις εμφανίσεις του υπό τις οδηγίες του Μιχαλήτσου.

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι ο Άρης δεν διαθέτει φέτος το χαρακτήρα της ομάδας που θα κοντράρει τον μεγάλο αντίπαλο. Και αυτό συνέβαινε και με τον Κούπερ. Έχει να κάνει κυρίως με την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών του. Ειδικά αυτών που αγωνίζονται στο κέντρο.

Μην με ρωτάτε πάλι πως τα κατάφερε με την Αθλέτικο ή πως έκανε μια καλή εμφάνιση με τη Λεβερκούζεν. Δεν άλλαξε δα και την ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου…

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags