Facebook Pixel «Έπιασαν τα χερούλια της κούπας»
Life
| 2011-02-13 00:10:00

«Έπιασαν τα χερούλια της κούπας»

«Έπιασαν τα χερούλια της κούπας»

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού και από την έδρα του Άρη και θριαμβολογεί για την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος…

Τώρα στου Ρέντη, ίσως να ησυχάσουν και από αυτούς, που λένε, ότι ο Ολυμπιακός σε δύσκολες έδρες δεν στέκεται καλά. Μια χαρά ήταν στο "Βικελίδης" και πήρε το ματσάκι με ανατροπή παρακαλώ και πλέον έχει αγκαλιάσει την κούπα του πρωταθλητή.

Για την ακρίβεια, έπιασαν τα... χερούλια της κούπας οι "ερυθρόλευκοι" και απομένει μάλλον το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη για να ξεκαθαρίσουν μια και καλή προς πάσα κατεύθυνση, ότι το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, κατακτήθηκε τόσο νωρίς και τόσο... αρχοντικά.

Όπως "αρχοντική" ήταν η επικράτηση της ομάδας του λιμανιού, μετά το 1- 0 του Νέτο. Ο πιο ώριμος φετινός Ολυμπιακός. Η μπάλα δεν… εξαφανίστηκε, αλλά υπήρξαν πολλοί λόγοι, που κάνουν την συγκεκριμένη εμφάνιση να είναι λαμπρή:

1. Δεν "γονάτισαν" οι Πειραιώτες, όταν βρέθηκαν να χάνουν, από μια στιγμή αμυντικής ολιγωρίας και απόλυτης έμπνευσης βέβαια από τον Κόκε, σε συνδυασμό με την σούπερ κίνηση του Νέτο.
2. Άδραξαν το παιχνίδι, με σιγουριά και ψυχραιμία.
3. Δεν εκνευρίστηκαν σε φάσεις που ο Σιδηρόπουλος τους έκανε σκριν ή έμπαινε μπροστά στις πάσες τους.
4. Δεν "έχασαν τη γη" από τα πόδια τους, όταν ο διαιτητής δεν έδωσε το "μαρς" πέναλτι στον Ριέρα.
5. Είχαν καλές συνεργασίες, παρότι ο Άρης στήθηκε έξυπνα από τον Μιχαλίτσο.
6.Πολύ σημαντικό, πως ο Βαλβέρδε, είχε ετοιμάσει την ομάδα για αυτό το παιχνίδι και φάνηκε από τον τρόπο που κινήθηκαν άπαντες, ακόμη και οι αλλαγές.
7. Οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο ανέτρεψαν το ματς, αλλά πήραν τρίποντο σε αγώνα, όπου υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τα δυο μπακ. Με δυο λόγια, αλλαγές που δεν τις κάνεις και πολύ συχνά, όμως ο βαλβέρδε υποχρεώθηκε.
8. Ο Τζιμπούρ για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται εβδομάδες προσαρμογής ένας παίκτης, αρκεί να ξέρει καλά τη δουλειά του. Σπουδαία κίνηση και εκτέλεση στο 1- 1 και κυρίως, συγκλονιστική διπλή ανάμειξη στη μονομαχία(με δυο Αρειανούς παρακαλώ) πριν φτάσει η μπάλα στον Φουστέρ και κάνει το βολ πλανέ.
9. Με αυτή τη νίκη και κυρίως, τον τρόπο που ήρθε, ο Ολυμπιακός κέρδισε και πως... ξενέρωσαν οι αντίπαλοί του. Γιατί όταν ο Νέτο έκανε το 1- 0, μη μου πείτε, ότι δεν υπήρξαν άνθρωποι που σκέφτηκαν "στους 4 βαθμούς αύριο και μετά δεν ξέρεις..."
10. Εχθρός του καλού, είναι πάντα το καλύτερο και η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στην Θεσσαλονίκη, έδειξε, ότι έχουν και σημεία στην ενδεκάδα που χρειάζονται ενίσχυση, ώστε να μην δίνουν αφορμές. Όμως αυτή η κουβέντα, είναι περισσότερο καλοκαιρινή.
 

Επί της ουσίας, στον Πειραιά, έχουν όλη την άνεση να περιμένουν τον Παναθηναϊκό και να σχεδιάζουν το εγγύς μέλλον. Το "Βικελίδης" βγήκε με τρίποντο, όσες και οι αναγκαστικές αλλαγές που έκανε ο Βαλβέρδε, ο οποίος φυσικά είναι ο κύριος... υπεύθυνος που η ομάδα του, έχει έναν σαφή προσανατολισμό και με τη μπάλα πάντα κάτω, αγωνίζεται για τη νίκη και μόνο.

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags