Facebook Pixel "Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ"
Life
| 2012-04-10 17:08:00

"Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ"

"Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ"

Το εδώ και εβδομάδες υποβιβασμένο Μαρούσι θα δώσει την Τετάρτη κόντρα στον Ίκαρο το τελευταίο του παιχνίδι στην Α1 και θα αποχαιρετήσει την κατηγορία έπειτα από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας...

«Με το παιχνίδι αυτό κλείνει μια λαμπρή περίοδος 14 χρόνων στην ιστορία του Αμαρουσίου και ένα μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ. Αυτή η ομάδα, με τον τρόπο που λειτούργησε, μέχρι να παρασυρθεί από την κρίση, κατέθεσε μια ξεχωριστή πρόταση στο άθλημα, ένα μοντέλο που πολλοί προσπάθησαν και προσπαθούν να αντιγράψουν» σημειώνει ο Νίκος Λινάρδος.

Ο τεχνικός που έζησε πολλές από τις επιτυχίες της ομάδας συνεχίζει: «Προσέφερε αναρίθμητα στελέχη σε όλα τα πόστα των Εθνικών ομάδων και παράλληλα με τα αγωνιστικά κατορθώματα της (κατάκτηση Σαπόρτα, Τοπ 16 Ευρωλίγκας, φιναλίστ πρωταθλήματος, κυπέλλου, FEL κ.ά) ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Κι όλα αυτά χωρίς στρατιές φιλάθλων αλλά με όπλα την σοβαρότητα, τον προγραμματισμό και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Με δεδομένα τα αξεπέραστα προβλήματα, η φετινή πορεία έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Ωστόσο, με το δικαίωμα που μου δίνει η πολυετής παρουσία μου στην ομάδα, θεωρώ ότι τα στελέχη που εργάστηκαν φέτος και κυρίως αυτά τα παιδιά που φόρεσαν αυτή τη φανέλα, ειδικότερα δε αυτοί που έμειναν μέχρι τέλος δίνοντας και την ψυχή τους, αξίζουν παράσημο και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φιλάθλων γιατί όχι μόνο σεβάστηκαν την ομάδα, αλλά και γιατί προσπάθησαν και κατάφεραν να τελειώσουν τη σεζόν με σπάνια αξιοπρέπεια, χωρίς την παραμικρή διοικητική υποστήριξη.

Ένας υποβιβασμός δεν πρέπει να είναι τέλος, αλλά η αφετηρία μιας απαραίτητης αναδιοργάνωσης με βάση τα νέα δεδομένα στο περιβάλλον της χώρας αλλά και του αθλήματος».

Από την πλευρά του ο Μάκης Νικολαΐδης, έδωσε τη δική του διάσταση, ως αρχηγός μάλιστα της ομάδας. «Τελειώνει μια χρονιά που θα περάσει καιρός να την ξεχάσω γιατί έζησα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ως αρχηγός νιώθω μόνο υπερηφάνεια για τη αυτοθυσία των συμπαικτών, των προπονητών και του επιτελείου, που έδειξαν ότι πονάνε την ομάδα πιο πολύ από ορισμένους Μαρουσιώτες και δεν την άφησαν να διαλυθεί και να εξευτελιστεί, όπως θα ήταν το φυσιολογικότερο με βάση την κατάσταση στα διοικητικά και τα οικονομικά», σημείωσε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags