Facebook Pixel Ε, αφού σκόραρε κι ο Γεωργέας! (BINTEΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2010-12-23 22:55:00

Ε, αφού σκόραρε κι ο Γεωργέας! (BINTEΟ)

Ε, αφού σκόραρε κι ο Γεωργέας! (BINTEΟ)

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, κερδίζοντας 4-0 τη Λάρισα στο "AEL FC ARENA". Σκόραρε μέχρι και ο Γεωργέας, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στη 10ετή καριέρα του στην ΑΕΚ. Πρόωρα το έληξε ο Σταθόπουλος, λόγω επεισοδίων.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ενώ η Λάρισα κράτησε παθητικό ρόλο. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν βιάστηκαν να πετύχουν γκολ και προσπάθησαν να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Λάρισας με passing game. Ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε με το ξύπνημα του Σκόκο, ο οποίος όπλισε και τα δύο του πόδια και άρχισε να πυροβολεί από παντού. Σε ένα από αυτά τα σουτ, στο 38’ η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι, ο Μπλάνκο πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για την «Ένωση».

To πρώτο του "Φούλη"

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να «κλειδώσουν» την πρόκρισή τους από νωρίς, αφού στο 53’ ο Γεωργέας αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 0-2, ύστερα από θαυμάσια ασσίστ του Λυμπερόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεωργέας πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Θρίαμβος και ντου

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη, η Λάρισα προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ. Αυτή τη φορά ήταν ο Τζιμπούρ που χτύπησε στο 76’ με κεφαλιά. Το κοντέρ των «κιτρινόμαυρων» δεν σταμάτησε εκεί. Ο Μανωλάς πέτυχε το τέταρτο τέρμα της ΑΕΚ με σουτ στο 87’.

Σε εκείνο το σημείο οι οπαδοί της ΑΕΛ μπούκαραν μέσα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Σταθόπουλος να σφυρίξει τη λήξη του παιχνιδιού ακριβώς στο 90’. Έτσι η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τρόπο πανηγυρικού.
 

Δείτε το live όπως σας το μετέδωσε ο sportdog:

90' ΛΗΞΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ο Σταθόπουλος διέκοψε πρόωρα το ματς, αφού πίσω από την κερκίδα του Σάχα επικρατεί πανζουρλισμός... Στα αποδυτήρια τρέχουν οι δύο ομάδες.


ael aek 0-4 manolas
 

87' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Κώστας Μανωλάς βάζει το κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας το 0-4 με σουτ από τη μικρή περιοχή. Ο νεαρός αμυντικός της "¨Ενωσης" είχε πετύχει και το τέταρτο γκολ της ομάδας του επί των "βυσσινί" στον αγώνα του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, πριν από δύο εβδομάδες. Στον Στέλιο Σεραφείδη το αφιέρωσε ο Μανωλάς

86' Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Λεονάρντο αντί του Μπερνς


ael aek 0-3 tsibour
 

76' Γκολ για την ΑΕΚ: Η ΑΕΚ σφραγίζει την πρόκριση. Σκόρερ ο Τζιμπούρ με κεφαλιά.

75' Κίτρινη κάρτα στον Ταυλαρίδη για μαρκάρισμα στον Τζιμπούρ

73' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Ντιόπ αντικαθιστά τον Λυμπερόπουλο. Μεγάλη εμφάνιση από τον Μεσσήνιο επιθετικό.

72' Αλλαγή για την ΑΕΛ: Ο Βενετίδης αντί του Βελάσκο

66' Κίτρινη κάρτα στον Κουζέν

66' Σουτ του Σκόκο, η μπάλα έφυγε άουτ.

63' Αλλαγή για τη Λάρισα: Ο Μακίνουα στη θέση του Μετίν, ο οποίος αποχωρεί καταχειροκροτούμενος...

59' Κίτρινη κάρτα στον Μάκο

59' Κίτρινη κάρτα στον Μπερνς

58' Σημαντική χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ να μειώσει. Ύστερα από πολιορκία στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Μπλάζεκ έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας, σούταρε αλλά χωρίς να βρει στόχο.

57' Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα

 


ael aek 0-2 georgeas
 

53' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Λυμπερόπουλος έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Γεωργέα, ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Αμπάρη και πέτυχε το 0-2.

46' Η ΑΕΚ πετυχαίνει γκολ, αλλά ο Μπλάνκο αυτή τη φορά ήταν σε θέση οφσάιντ κάτι που δεν διέφυγε από τον βοηθό.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

Αλλαγή για τη Λάρισα, ο Σίμιτς αντί του Πούρι

45'+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου: Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τη Λάρισα στα πρώτα 45 λεπτά. ΟΙ "κιτρινόμαυροι" είχαν αργό ρυθμό στο παιχνίδι τους μέχρι την ώρα που ξύπνησε ο Σκόκο και άρχισε τα σουτ. Από προσπάθεια του Αργεντινού προήλθε το γκολ που σημείωσε ο συμπατριώτης του, Μπλάνκο στο 38'.

42' Καλό σουτ του Σκόκο, εκτός περιοχής, ο Αμπάρης απέκρουσε σε κόρνερ.


ael aek 0-1 blanko

38' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από σουτ του Σκόκο,  η μπάλα προσέκρουσε στη ρίζα του αριστεριού δοκαριού του Αμπάρη, ο Μπλάνκο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

36' Ωραία προσπάθεια από τον Κανόμπιο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.

34' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Σκόκο έβγαλε μπαλιά λουκούμι στο κεφάλι του Μπερνς, αλλά ο Αυστραλός τη χαράμισε στέλνοντάς την άουτ.

32' Ξαφνικό σουτ του Σκόκο εκτός περιοχής, ο Αμπάρης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

26' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Καράμπελας σέντραρε από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος κέρδισε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Αμπάρη.

23' Ευκαιρία για την ΑΕΛ, ύστερα απο σέντρα του Μετίν, ο Μπλάζεκ στόπαρε ωραία τη μπάλα , σούταρε στο ύψος της περιοχής αλλά ο Σάχα είχε καλή τοποθέτηση και μάζεψε τη μπάλα.

10' ΣΧΟΛΙΟ: Συμπληρώθηκε το δεκάλεπτο και η ΑΕΚ έχει μια ανούσια κυριαρχία. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δείχνουν να μη βιάζονται στις κινήσεις τους, κυκλοφορώντας δεξιά και αριστερά τη μπάλα. Καμία σημαντική φάση δεν έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής και από τις δύο ομάδες.

9' Κακό σουτ από τον Κανόμπιο εκτός περιοχής, η μπάλα πήε ύψος και έφυγε άουτ.

2' Κεφαλιά του Μανωλά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Αμπάρης ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα.

1' Έναρξη αγώνα

-Άδειο το AEL FC ARENA. Χαμηλή η προσέλευση του κόσμου της Λάρισας. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν έχουν πάρει εισιτήρια.

Ύστερα από πολύμηνη απουσία ο Νίκος Γεωργέας επιστρέφει στο βασικό σχήμα ης ΑΕΚ, παίρνοντας τη θέση του Γιάχιτς στο δεξί άκρο της άμυνας. Με 4-2-3-1 παρέταξε την «Ένωση» ο Χιμένεθ. Στην κορυφή ο Μπλάνκο.

Από τη Λάρισα, μπορεί ο Νίκος Νταμπίζας να ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά ο Γιερν Άντερσεν δεν τον έριξε στη μάχη για τον νοκ άουτ αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ.

Λάρισα (Άντερσεν): Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Πούρι, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Καφές, Μάκος, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπερνς, Μπλάνκο.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags