13/02/11 - 18:54

«Προχωράει η Μεσογειακή Λίγκα»

«Ευοίωνες» χαρακτήρισε τις προοπτικές υλοποίησης της Μεσογειακής Λίγκας ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

«Προχωράει η Μεσογειακή Λίγκα»
30.136views 0shares

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε στο gazzetta.gr για τις επαφές που είχε στο Κατάρ και για τα συμπεράσματα της συνάντησης που είχε με τους αξιωματούχους της ασιατικής ζώνης της ΦΙΜΠΑ, γύρω από τη διοργάνωση της Μεσογειακής Λίγκας.

- Κύριε πρόεδρε, τι μπορούμε να πούμε για τη συνάντηση που είχατε στην Ντόχα γύρω από το μεγαλόπνοο σχέδιο της Μεσογειακής Λίγκας;

«Ότι το σχέδιο της Μεσογειακής Λίγκας προχωράει και οι προοπτικές υλοποίησής του φαντάζουν ευοίωνες. Έγινε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση, την οποία θα χαρακτήριζα ένα σημαντικό πρώτο βήμα, γιατί τα συμπεράσματα είναι πολύ θετικά. Όλοι οι φορείς επιθυμούν τη γέννηση μίας νέας και ανταγωνιστικής λίγκας και από την αρχή της εβδομάδα, θα μπούμε σε ένα πιο συγκεκριμένο κύκλο συζητήσεων με ανταλλαγή απόψεων και πιο συγκεκριμένες προτάσεις ως προς την κατάρτιση του οργανογράμματος και την διευθέτηση σημαντικών λεπτομερειών. Αυτό που θα μπορούσα να σας πω είναι ότι υπάρχει μία αρχική συμφωνία ως προς το οργανωτικό κομμάτι του νέου πρωταθλήματος.»

- Υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για την διοργάνωση της αυτής της λίγκας από την επόμενη σεζόν;

«Αυτό θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς που θα πάμε από εδώ και στο εξής. Το θέμα δεν είναι αν θα προλάβουμε, το θέμα είναι να την οργανώσουμε σωστά για να έχει και την ανάλογη επιτυχία. Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση είναι πολύ θετική και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.»

- Με ποιους παράγοντες συναντηθήκατε;

«Με τον Σεϊχη Σαούντ Μπιν Αλί Αλ-Θανί που είναι και πρόεδρος της ασιατικής ζώνης της ΦΙΜΠΑ και ανήκει στην βασιλική οικογένειας του Κατάρ και το με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα που κατάγεται από τον Λίβανο. Συζητήσαμε εκτενώς και την οικονομική διάσταση όλου του εγχειρήματος καθώς επίσης και το γεγονός ότι ενδιαφέρονται πολύ να επενδύσουν στον αθλητισμό και κατ' επέκταση στο μπάσκετ, φτιάχνοντας μία πολύ καλή ομάδα ή δύο πολύ καλές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη λίγκα που οραματιζόμαστε... Τους περιμένουμε πλέον στην Αθήνα...»

Με δεδομένο ότι βρισκόσαστε στο τελικό στάδιο των επαφών σας για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, να υποθέσουμε ότι έχετε εξασφαλίσει την συγκατάθεση των ομάδων που θα συμμετάσχουν;

«Βεβαίως, τόσο με τις ελληνικές, όσο με τις τούρκικες, τις ισραηλινές, την ομάδα από την Βουλγαρία αλλά και την Παρτιζάν, με την οποία είμαστε σε επαφή. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει...»

- Με το θέμα του προπονητή της Εθνικής ομάδας τι γίνεται;

«Από υγεία καλά είμαστε... Εσείς;

- Θα είναι ο Ηλίας Ζούρος;

«Μου φαίνεται ότι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο είναι οι Έλληνες δημοσιογράφοι. (γέλια!!!) Και αυτό το θέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία της επίλυσής του... Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ανακοινωθεί και ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής»

Πηγή: gazzetta.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ