Facebook Pixel Έχει η Ρόδος… Ι-μπαγάσα;
Life
| 2011-02-13 20:49:00

Έχει η Ρόδος… Ι-μπαγάσα;

Έχει η Ρόδος… Ι-μπαγάσα;

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog για την απέραντη ξεφτίλα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι βρέχει ενώ τους φτύνουν.

Όταν μετά από αυτή τη σφαγή ( δεν γράφω άνευ προηγουμένου γιατί υπήρξαν και θα υπάρξουν κι άλλες πολλές) βγαίνει ο Μώραλης και λέει ότι δεν μας δόθηκε πέναλτι τι μπορεί να σημειώσει κανείς για το παιχνίδι; Ο… Θεσσαλονικιός Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα στην κυριολεξία έσφαξε με το βαμβάκι τον ΑΡΗ σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες όσον αφορά την απόδοση των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο. Ο ρέφερι όμως αρνήθηκε 3 φορές την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ι-μπαγάσα. Μία στο 41 που ανατρέπει το Νέτο που φεύγει στην κόντρα, μία στο 49 που κάνει το ίδιο στον Μίσελ και μία στο 82 που πιάνει την μπάλα με το χέρι! Την ίδια στιγμή ο κ. Σιδηρόπουλος δεν βλέπει τον Μοντεστό στο 77 να χτυπά εκτός φάσης τον Βανγκέλι, ενώ αν και βλέπει τον Ριέρα που πιάνει από τον λαιμό τον Βελλίδη (υπάρχει πιο κατατοπιστική φωτό από αυτή;), αλλά και χτυπά τον Ρονάλντο, τελικά του δίνει κίτρινη. Στην τελική βγάλε την κόκκινη στον Ιμπαγάσα και μετά να δω αν θα γίνει φάση πέναλτι (από μπαλιά του Ιμπαγάσα) ή θα κατηφορίζει το γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός για μένα με τη νίκη του αυτή είναι πλέον πρωταθλητής και φυσικά φάνηκε από το πρωί ότι δεν θα το άφηνε στην τύχη το ματς. Το σκάνδαλο των σκανδάλων να ανοίξει την ΕΠΟ Σαββατιάτικα για να μειωθεί η ποινή του Μιραλάς (μακάρι ο αθλητής να μην έχει το παραμικρό, αλλά πείτε μου ποιος δεν σκέφτηκε ότι ο τραυματισμός ήρθε γιατί αδίκως έδωσε το παρών στο ματς;) φυσικά και μας έδωσε να καταλάβουμε τι θα ακολουθούσε. Απλά θυμίζω ότι στην ακριβώς ίδια περίπτωση του Μίσελ η ποινή παρέμεινε δύο αγωνιστικές.

Αν απλά και μόνο αποβάλλονταν ο Ιμπαγάσα τότε το παιχνίδι θα ήταν τελείως διαφορετικό. Αυτό που πραγματικά μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτύρονταν από το πρώτο λεπτό, σε ένα παιχνίδι που ο Σιδηρόπουλος έπαιζε 80-20. Η απορία μου λύθηκε με τις δηλώσεις Μώραλη. Είχα ξεχάσει προς στιγμή ότι ακολουθεί ματς με τον Παναθηναικό. Γενικά πάντως όλη την αλήθεια την είπε ο Βαλβέρδε. Τα σφυρίγματα τα βλέπουμε ανάλογα με την φανέλα. Εγώ είπε τα βλέπω όλα κόκκινα. Κι ο ρέφερι, Ερνέστο μου. Κι ο ρέφερι… εκτός από τις κόκκινες!

Με όλα τα παραπάνω δεν έχω καμία διάθεση να σχολιάσω το παιχνίδι. Θα σημειώσω μόνο δυο πραγματάκια. Καταρχήν ότι μου άρεσε πάρα πολύ ο Μπομπαντίγια ο οποίος θεωρώ ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Καλή τρίπλα, τεχνική, γρήγορος, πάρα πολύ δυνατός και παρά το πολύ ξύλο έμενε όρθιος. Δεν θα αργήσει να ανοίξει λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα.

Μπροστά μας έχουμε πλέον το ματς με τη Σίτι. Αυτό το παιχνίδι θα είναι μία γιορτή. Ας το χαρούμε όλοι. Από την Τετάρτη όμως ο ΑΡΗΣ πρέπει να επιστρέψει στα της Ελλάδας. Από τον τρίτο ΠΑΟΚ ως και τον όγδοο Ολ. Βόλου οι ομάδες θα παλέψουν για τις 3 θέσεις των πλέι-οφ. Άλλωστε αυτό το δείχνει ξεκάθαρα η διαφορά των 6 βαθμών. Για αυτό ο ΑΡΗΣ πρέπει στα δύο εκτός έδρας ματς να κάνει το δύο στα δύο. Η αρχή πάση θυσία πρέπει να γίνει στο Περιστέρι. Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε από την Τετάρτη…


ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags