Facebook Pixel Μετά τη Σίτι τα κρίσιμα…
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-13 21:08:00

Μετά τη Σίτι τα κρίσιμα…

Μετά τη Σίτι τα κρίσιμα…

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει στο blog του αφήνοντας πίσω την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό, αφού προέχουν πλέον το ματς της Τρίτης για το Europa league…

Λέγαμε πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ότι με νίκη ο Άρης θα αποκτούσε το δικαίωμα να αποφασίζει αυτός για την τύχη το στη συνέχεια. Δεν κέρδισε όμως και συνεπώς το έχασε αυτό το πλεονέκτημα.

Για να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, θα χρειαστεί να κάνει ένα σερί νικών από εδώ και πέρα και την ίδια ώρα να έχουν απώλειες οι ανταγωνιστές του. Το παρήγορο για τον Άρη είναι ότι παρά την ήττα, οι ισορροπίες δεν άλλαξαν δραματικά σε ότι αφορά την κούρσα της 5ης θέσης.

Οι ελπίδες σαφώς υπάρχουν, αλλά είναι κατανοητό πως τα περιθώρια στένεψαν πια. Έμειναν οκτώ στροφές πριν το φινάλε και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλο λάθος.

Εναντίον του Ολυμπιακού ο Άρης εμφανίστηκε απροσδόκητα μέτριος για ένα τέτοιο ματς. Χωρίς το πάθος που χρειαζόταν για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς, χωρίς σχέδιο στην επίθεση, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, απείθαρχο και με πολλούς παίκτες, μεσοεπιθετικά, σε κακή μέρα.

Αν θέλεις να δεις το ποτήρι μισογεμάτο, είναι μάλλον καλό που συνέβησαν όλα αυτά κόντρα στον Ολυμπιακό (που έδειξε από την αρχή ότι το ήθελε περισσότερο το ματς) και όχι σε κάποιο άλλο ματς που οι ζημίες θα ήταν μεγαλύτερες. Επιβάλλεται οι Κίτρινοι να διαγνώσουν τι δεν έκαναν σωστά κόντρα στον Ολυμπιακό και να το διορθώσουν άμεσα γιατί τους περιμένουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια στο Περιστέρι και τη Λάρισα. Κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια στην προσπάθειά του να μπει στην πεντάδα, απέναντι σε δύο ομάδες που έχουν κίνητρο.

Πιο ισχυρή η Λάρισα που θέλει να σωθεί. Σ’ αυτά τα δύο ματς θα παιχτούν πολλά για τον Άρη και εξυπακούεται ότι πρέπει να κάνει το «2 στα 2». Για να ρεφάρει και την απώλεια των 17, πλέον, βαθμών (!) που μετράει φέτος στο «Κλ. Βικελίδης».

Το οποίο παρεμπιπτόντως θα είναι από τους πιο ισχυρούς «συμμάχους» του στο ματς της Τρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι. Το αήττητο επί 42 χρόνια στην Ευρώπη, «Βικελίδης», μπορεί να «φτιάξει» την ψυχολογία των παικτών για το παιχνίδι κόντρα στους Αγγλους ώστε να χαρούν τη νέα αυτή εμπειρία.

Θα είναι το πρώτο ματς του Άρη στο Europa League χωρίς τον Κούπερ στον πάγκο του, αλλά νομίζουμε ότι οι παίκτες δεν ξέχασαν αυτά που τους έμαθε ο Αργεντινός στην Ευρώπη. Και θα μπορέσουν να δείξουν στους υπερόπτες Άγγλους ότι δεν βρίσκονται τυχαία στους «32». Προς το παρών, ας μεταφέρουμε όλοι την θετική μας ενέργεια στην ομάδα ώστε να απολαύσουμε άλλη μία μαγική ευρωπαϊκή βραδιά την Τρίτη και για τα υπόλοιπα τα ξαναλέμε από Τετάρτη…

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags