Facebook Pixel Η συνήθεια που γίνεται… κουραστική
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-14 00:09:00

Η συνήθεια που γίνεται… κουραστική

Η συνήθεια που γίνεται… κουραστική

O Κώστας Βασιλόπουλος σχολιάζει στο blog του το αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Θεωρώ ότι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο. Τι κριτική να κάνεις όταν οι παίκτες της μιας ομάδα – στην προκειμένη περίπτωση του Πανιωνίου – καταθέτουν και την ψυχή της στο γήπεδο για να κερδίσει και οι παίκτες της άλλης ομάδας – του ΠΑΟΚ δηλαδή – άφησαν το πνεύμα τους στην Θεσσαλονίκη και εμφάνισαν στη Νέα Σμύρνη μόνο τα σώματα τους;

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήθελε περισσότερο τη νίκη και την κατέκτησε.

Δεν έχω καμία διάθεση να επιπλήξω τους παίκτες του ΠΑΟΚ για την εμφάνιση τους και την ήττα. Καμία ομάδα, φυσικά και ο Δικέφαλος, δεν έχουν συμβόλαιο με την επιτυχία σε κάθε παιχνίδι.

Με δεδομένο μάλιστα ότι χωρίς να έχει την προηγούμενη εμπειρία η ομάδα προσπαθεί να διακριθεί σε τρεις διοργανώσεις είναι ως ένα σημείο δικαιολογημένες οι μεταπτώσεις στην απόδοση της.

Αυτό που δεν μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί είναι η απαθής στάση των περισσοτέρων παικτών που έδειχναν από την αρχή του αγώνα να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα της ισοπαλία. Ακόμα χειρότερα μετά το γκολ του Πανιωνίου δεν έδειχναν να έχουν τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν με αποτέλεσμα να έρθει ως κάτι φυσιολογικό η ήττα για τον Δικέφαλο.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Σχεδόν πριν από κάθε ευρωπαικό παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ, παρουσιάζεται… αφηρημένος στο γήπεδο.

Έτσι δικαιολογείται αν ρίξετε μια ματιά και στα στατιστικά των αγώνων που έχει δώσει μέχρι σήμερα η ομάδα η βαθμολογική της διαφορά από την κορυφή του πίνακα.

Κανείς δεν έχει την απαίτηση από την ομάδα να κερδίζει όλους τους αγώνες. Αυτό που ζητά ο κόσμος είναι προσπάθεια σε κάθε παιχνίδι.

Δεν συμφωνώ με την άποψη ορισμένων, ότι δηλαδή οι παίκτες του ΠΑΟΚ «διαλέγουν» παιχνίδια και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στους ευρωπαικούς αγώνες και στα ντέρμπι.

Δεν μπορώ όμως να διαφωνήσω με όσους θεωρούν ότι πριν από κάθε ευρωπαικό αγώνα η είναι αποπροσανατολισμένη. Η υπόθεση εξελίσσεται σε συνήθεια, τουλάχιστον κουραστική για τους φιλάθλους.

Είναι γεγονός ότι η ήττα από τον Πανιώνιο δεν κόστισε, με εξαίρεση το γεγονός ότι μεγάλωσε ακόμα περισσότερο η ψαλίδα από Ολυμπιακό και Παναθηναικό.

Σαφώς και είναι ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ένα θετικό αποτέλεσμα στο ραντεβού με την ιστορία του, την Πέμπτη το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η κρισιμότητα και η σημασία του αγώνα δεν δικαιολογεί αδιαφορία στο πρωτάθλημα. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωτιά στα play off οφείλει να διατηρήσει μικρή βαθμολογική απόσταση από την ομάδα που θα τερματίσει στην δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση τα περιθώρια θα είναι στενά και οι αγώνες των μίνι πρωταθλήματος θα έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Δικέφαλο προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ – να πετύχει το αυτονόητο με λίγα λόγια - της νέας περιόδου.

Και είναι σίγουρος ότι δεν θέλουν να κλείσουν αδιάφορα την χρονιά – ακόμα κι αν η ομάδα φθάσει στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας – παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση.

Υ. Γ. 1 Εντός εβδομάδας θα τα πούμε για το παιχνίδι με τους Ρώσους.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags