15/02/11 - 11:54

«Οι κουμπάροι στην εθνική!»

Το δίδυμο Ομπράντοβιτς-Ίβκοβιτς βλέπει ως μία πολύ καλή λύση για να αναλάβει το "τιμόνι" της εθνικής ο Τάκης Ευσταθίου και σχολιάζει σχετικά στο blog του... 

«Οι κουμπάροι στην εθνική!»
22.270views 0shares

Το “δίδυμο” Ίβκοβιτς – Ομπράντοβιτς, πώς θα σας φαινόταν να αναλάβει την ακέφαλη εθνική ομάδα μπάσκετ; Όσο κι αν φαντάζει …τρελό το σενάριο αυτό, παρ΄όλα αυτά υπάρχει δυνατότητα να γίνει εφικτό, μετά την παραίτηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς από την τεχνική ηγεσία της Σερβίας.

Το γεγονός αυτό, πιθανώς, να μην περάσει απαρατήρητο από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος χειρίζεται και το θέμα διαδοχής του Γιόνας Καζλάουσκας στην εθνική ομάδα. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι δεν συνηθίζει να παίρνει εν θερμώ αποφάσεις. Κι ας τον κατηγορούν για κωλυσιεργία στην επιλογή προπονητή.

Να, που τώρα, έχει μπροστά του την πιο δελεαστική ευκαιρία, για να κάνει το “κόλπο γκρόσο” και να προκαλέσει πάταγο διεθνώς. Γιατί η περίπτωση Ίβκοβιτς, καλύπτει κι άλλες παραμέτρους, που παίζουν σημαντικότατο ρόλο στις αποφάσεις του έμπειρου παράγοντα.

Μη βιαστείτε, να επικαλεστείτε ανακολουθία από την πλευρά του, επειδή στην περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη πρόβαλε το ασυμβίβαστο για να λυθεί η πετυχημένη συνεργασία τους. Μπορεί και ο Ίβκοβιτς, να είναι, τώρα προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά δεν πρόκειται να διχάσει τους “αιώνιους”, αν δίπλα του, τοποθετηθεί και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Οι συνθήκες είναι ιδανικές και μόνο «συν» μπορεί να διακρίνει κάποιος από ένα τέτοιο εγχείρημα Και οι δύο, βρίσκονται στις κορυφαίες ελληνικές ομάδες, που στελεχώνουν σχεδόν ολόκληρη την «επίσημη αγαπημένη». Είναι φίλοι και κουμπάροι, μαζί στην εθνική της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας πέτυχαν μεγάλες διακρίσεις και μία νέα συνεργασία σε τόσο υψηλό επίπεδο, αποτελεί πρόκληση.

Έχουν πλέον την Ελλάδα, δεύτερη πατρίδα τους, αντιδράσεις από πλευράς Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, δεν προβλέπεται να υπάρξουν. Όταν ξέρουν και οι δύο σύλλογοι, ότι θα δουλέψουν οι προπονητές με τους δικούς τους παίκτες και θα δεν θα υπάρχει η αντιπαλότητα και ο φανατισμός που παρατηρήθηκε επί εποχής Γιαννάκη στον Ολυμπιακό.

Αποδεκτοί θα είναι από όλους «Ντούντα» και «Ζοτς», χωρίς τον παραμικρό αρνητισμό και το σπουδαιότερο, μπορούν να εγγυηθούν την επιστροφή του Παπαλουκά και κυρίως, του Διαμαντίδη, που το περασμένο καλοκαίρι στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα. Και με τους δύο, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος διατηρεί άριστες σχέσεις, άρα η προσέγγιση δεν θα είναι δύσκολη.

Το μόνο που μπορεί να σταθεί ανασταλτικός παράγοντας για να μην πραγματοποιηθεί η συνεργασία, είναι η άρνηση από την πλευρά των δύο προπονητών, λόγω πατριωτικής ευαισθησίας. Δηλαδή να μην επιθυμούν να τεθούν αντίπαλοι στο «Ευρωμπάσκετ» με τη Σερβία.

Λέτε, η αναμονή προπονητή, να κρύβει μία τόσο μεγάλη έκπληξη, που θα κάνει αίσθηση; Μακάρι. Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό…

Πηγή: sentragoal.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ