Facebook Pixel Το ποδόσφαιρο τιμώρησε τη λογιστική του ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-03 17:24:00

Το ποδόσφαιρο τιμώρησε τη λογιστική του ΠΑΟ

Το ποδόσφαιρο τιμώρησε τη λογιστική του ΠΑΟ

Ο Βασίλης Σαμπράκος αρθρογραφεί για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τα προκριματικά του Champions League.

Κι εκεί που έρχεται το σοκ του αυτογκόλ στο 12ο λεπτό να στείλει στα σκουπίδια το πλάνο του Ζεσουάλντο Φερέιρα, ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον τρόπο να επιστρέψει.

Στο 50’ κάνει το 2-1 και έχει το παιχνίδι και την πρόκριση στα πόδια του.

Δεν έχει κανένα λόγο να πάρει ρίσκα στο ματς και να φλερτάρει με το άγχος της ισοφάρισης. Κι ένας προπονητής με την εμπειρία του Πορτογάλου ξέρει από ένστικτο, δίχως να σκεφτεί, τον τρόπο για να κλειδώσει την πρόκριση.

Ναι, όλα για τον Φερέιρα και την ομάδα του θα κυλούσαν ομαλά. Αρκεί να είχε και κανέναν ακόμη ποδοσφαιριστή στα χέρια του και όχι τον Κλέιτον που μετά τον τραυματισμό του Μαρίνου αναγκάστηκε να παραστήσει τον κεντρικό μέσο με διάθεση μικρότερη και από αυτή που έχει ο οικοδόμος στις τελευταίες ώρες του μεροκάματου.

Αρκεί να μην ξέμενε από ανάσες ο Σιμάο για να βοηθήσει τον Κλέιτον στη χορηγία του 2-2. Αρκεί ο Βίντρα να μην έκανε δώρο το 2-3. Για σκεφτείτε το: Κάντε την πράξη, την πρόσθεση, και φτάστε στο συμπέρασμα: Όταν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δωρίζουν τρία γκολ στον αντίπαλο, ούτε ο συμπατριώτης και πρώην μαθητής του Ζεσουάλντο, ο Μουρίνιο θα μπορούσε να την κάνει τη δουλειά.

Το σημείωνα προτού αρχίσει η σειρά των αγώνων με την Οντένσε: Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή η διοίκησή του, πήρε πολύ μεγάλο ρίσκο, ευρωπαϊκό, αγωνιστικό, οικονομικό και ψυχολογικό που έστειλε τον Φερέιρα για προετοιμασία δίχως τους νέους παίκτες. Με τον Βιτόλο, τον Κουίνσι και τον Τοτσέ από την αρχή της προετοιμασίας κοντά του ο Πορτογάλος θα είχε παρουσιάσει σε αυτά τα ματς μια έτοιμη ομάδα.

Θα έκρυβε έτσι και τα δικά του λάθη, δηλαδή την επιμονή στον Σαριέγκι αντί του Καντέ και την επιλογή να δίνει χρόνο στον Μαρίνο και τον Κλέιτον και όχι στον Καραγκούνη σε ματς τέτοιας κρισιμότητας αυτή την εποχή. Ο Μαρίνος και ο Κλέιτον δεν υπήρξαν ποτέ τους μέχρι τώρα σημαντικοί. Ο «Κάρα» ήταν άπειρες φορές.Αυτή τη ζημιά, που την έκανε μόνος του ο Παναθηναϊκός στον εαυτό του, δεν θα την ξεπεράσει εύκολα. Διότι τώρα χάνει την ηρεμία του, τα όποια επιπλέον διαρκείας λόγω προοπτικής Champions League, την καλή αύρα που θα δημιουργούσε η πρόκριση στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟ θα ζήσει τώρα με τον εκνευρισμό που του δημιούργησε αυτό το χαστούκι του οδυνηρού αποκλεισμού από μια μέτρια ομάδα με τέσσερα γκολ στο σπίτι του. Ας πρόσεχε. Και μπορούσε να προσέξει. Διότι το ποδόσφαιρο δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ λογιστική.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags