Facebook Pixel Δεν σταματά να «δωρίζει» γκολ
Ποδόσφαιρο
| 2011-11-04 20:47:00

Δεν σταματά να «δωρίζει» γκολ

Δεν σταματά να «δωρίζει» γκολ

H AEK πλέον έχει εξαντλήσει το ρεπερτόριό της όσον αφορά τον τρόπο που δέχεται γελοία γκολ. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Στο μεν πρώτο μια εύκολη μπαλιά που εύκολα θα μπορούσε να είχε κόψει ο Γεωργέας αν έμπαινε πιο έγκαιρα στη φάση, αλλά και με περισσότερο τσαγανό. Το δεύτερο γκολ θα γίνει χάιλαϊτ με την τραγική γκάφα του Αραμπατζή που θέλει να ντριμπλάρει τον Μαϊκόν, πετώντας στα σκουπίδια την προσπάθεια που είχε κάνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. Ακόμα και στο 3ο ο Κοντοές απομακρύνει την μπάλα πάνω σε αντίπαλο που τελικά σκοράρει.

Η ΑΕΚ ό,τι καλό έδειξε, το φανέρωσε μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε για περίπου ένα δεκάλεπτο. Από τη στιγμή που δέχτηκε δηλαδή το πρώτο τέρμα μέχρι που ισοφάρισε, όταν και προσπάθησε να πιέσει, τα κατάφερε με τον Λεονάρντο, τον Κάρλος, αλλά και τον Μπέλεκ να λειτουργούν σωστά. Ομως για μία ακόμα φορά στην εξέλιξη του αγώνα, ένα τραγικό λάθος, αυτή τη φορά του τερματοφύλακα, άλλαξε τη ροή του ματς σε βάρος της ΑΕΚ και ασφαλώς αυτό είναι γεγονός, που όταν συμβαίνει συνεχώς, επιδρά αρνητικά και στην ψυχολογία της ομάδας. Μοιραία λοιπόν μετά το 1-2 τελειώνει και οποιαδήποτε σοβαρή κριτική για την αναμέτρηση, η οποία λήγει με ένα ακόμα γκολ στο 80' από τους Ρώσους.

Η αλλαγή του Χέλγκασον είναι μάλλον υποχρεωτική, μια και ο Ισλανδός έπαιζε συμπαθητικά στο πρώτο μέρος, οπότε δεν υπήρχε άλλος λόγος για την είσοδο του Κοντοέ ως στόπερ. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου έχει παίξει κεντρικός αμυντικός στην παλιά του ομάδα, ωστόσο στο πρώτο τέρμα απουσιάζει εντελώς, και κάνει λάθος απόκρουση στο τρίτο, διώχνοντας στον παίκτη που τελικά σκοράρει. Με δεδομένη την κακή κατάσταση του Δέλλα, θεωρώ πως δεν αποκλείεται ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου να επιστρατευτεί σε αυτή τη θέση σε κάποιο από τα προσεχή ματς, αλλά ασφαλώς με τέτοια εμφάνιση δεν θα προσφέρει κάτι σε αυτή τη θέση. Ο Χέλγκασον από την άλλη στο πρώτο μέρος που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν κακός, είχε κάποιες θετικές στιγμές και νομίζω πως είναι το μόνο που μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από το πρώτο μέρος.

Δυστυχώς για τον «Κωστέ», δεν βγαίνει ούτε η αλλαγή του Γκερέιρο με τον Σιαλμά, όχι στο πρόσωπο, αλλά εξαιτίας της αλλαγής θέσης στον Κάρλος, όταν αυτός είχε πιάσει ρυθμό και η ΑΕΚ έδειχνε να αλλάζει τη ροή του ματς. Ισως η επιλογή του 4-3-3 εκείνη την ώρα ήταν προτιμότερη.

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags