Facebook Pixel Αφού τη χαλάει η Ευρώπη...
Ποδόσφαιρο
| 2011-11-04 21:47:00

Αφού τη χαλάει η Ευρώπη...

Αφού τη χαλάει η Ευρώπη...

Θα ήταν υπέρβαση για την ΑΕΚ με την ενδεκάδα που παρέταξε χθες στο ΟΑΚΑ να πάρει αποτέλεσμα από τη Λοκομοτίβ. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Μια ομάδα σαφώς ανώτερή της σε όλα τα επίπεδα. Παρ' όλα αυτά η Ενωση βρήκε τρόπο να χάσει ένα ακόμα παιχνίδι όχι εξαιτίας της ανωτερότητας του αντιπάλου της, αλλά από «δώρα» που έκανε σε αυτόν.

Στον αγώνα με τη Στουρμ ήταν ο νεαρός Κλωναρίδης που έδωσε πάσα στον αντίπαλο στο 86' και η αυστριακή ομάδα προηγήθηκε με 2-1.

Χθες το «δώρο» προήλθε από τον Αραμπατζή που θέλησε χωρίς να υπάρχει λόγος να δείξει τις ικανότητές του στην ντρίμπλα, με αποτέλεσμα να δει την μπάλα να κυλάει αργά αργά στην άδεια εστία του από την κόντρα που του έβαλε ο Μαϊκόν.

Ηταν ακριβώς στο σημείο που η ΑΕΚ, μετά την ισοφάριση με το πέναλτι του Λεονάρντο, είχε τον έλεγχο του αγώνα και έδειχνε ικανή να πετύχει αυτή το δεύτερο γκολ και να πάρει την πρώτη της νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ. Μια νίκη που δεν θα ήταν άδικο γι' αυτήν αποτέλεσμα δεδομένου ότι στο β' ημίχρονο είχε κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε μια κάθε άλλο παρά αδιάφορη Λοκομοτίβ.

Το τελικό 3-1, όμως, σκέπασε τις όποιες καλές εντυπώσεις δημιούργησε με το παιχνίδι της και απογοήτευσε για μια ακόμα φορά τους οπαδούς της. Αν η ρωσική ομάδα είχε προηγηθεί στο α' ημίχρονο, όταν χωρίς να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο είχε περιορίσει την ΑΕΚ σε παθητικό ρόλο, κανείς δεν θα είχε θεωρήσει αφύσικη μια τέτοια εξέλιξη.

Στο διάστημα αυτό οι θεωρούμενοι αναπληρωματικοί παίκτες της ΑΕΚ προσπαθούσαν με πολύ κόπο να κρατήσουν τους παίκτες της Λοκομοτίβ μακριά από την εστία του Αραμπατζή και τα κατάφεραν χάρη στις σωστές αντιδράσεις του σε αρκετές περιπτώσεις που το γκολ φαινόταν βέβαιο.

Στο β' μέρος με την είσοδο του Λεονάρντο η ΑΕΚ απέκτησε αυτό που της έλειπε. Το επιθετικό παιχνίδι δηλαδή και το ματς έγινε πιο ισορροπημένο.

Ακόμα και όταν η Λοκομοτίβ προηγήθηκε, πάλι από λάθος δικού της παίκτη (του Γκέντσογλου), η Ενωση βρήκε τρόπο να απαντήσει.

Ομως οι προσπάθειές της πήγαν χαμένες και το αποτέλεσμα ήταν μια ακόμα ήττα από την οποία ο Κωστένογλου μπορεί ίσως να βρει κάποια θετικά στοιχεία, τα οποία πάντως δεν αποτελούν παρηγοριά για την απογοητευτική πορεία της ομάδας στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags