Facebook Pixel Ο Κωστένογλου δεν θα γίνει ποτέ Δώνης και Καραγεωργίου
| 2011-12-20 00:42:00

Ο Κωστένογλου δεν θα γίνει ποτέ Δώνης και Καραγεωργίου

Ο Κωστένογλου δεν θα γίνει ποτέ Δώνης και Καραγεωργίου

Η ήττα από τον Ατρόμητο δεν θα πρέπει να στεναχωρήσει τους σκεπτόμενους φίλους της ομάδας. O Γιάννης Ξενάκης...

Εκείνους που δεν στέκονται σ' ένα-δυο αποτελέσματα, αλλά αγωνιούν για το παραπέρα. Για την ύπαρξη και επιβίωση της ομάδας. Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι η ήττα στο Περιστέρι, ούτε αν θα κάνει μετεγγραφές τον Γενάρη. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ο εγκλωβισμός της σ' ένα ιδιοκτησιακό-διοικητικό καθεστώς που έχει κάνει τα πάντα την τελευταία διετία για να την συρρικνώσει ως μέγεθος.

Η ήττα από τον Ατρόμητο δεν θα πρέπει να στεναχωρήσει τους σκεπτόμενους φίλους της ομάδας. Εκείνους που δεν στέκονται σ' ένα-δυο αποτελέσματα, αλλά αγωνιούν για το παραπέρα. Για την ύπαρξη και επιβίωση της ομάδας. Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι η ήττα στο Περιστέρι, ούτε αν θα κάνει μετεγγραφές τον Γενάρη. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ο εγκλωβισμός της σ' ένα ιδιοκτησιακό-διοικητικό καθεστώς που έχει κάνει τα πάντα την τελευταία διετία για να την συρρικνώσει ως μέγεθος.

Η ΑΕΚ δεν έγινε ξαφνικά η μικρογραφία της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ, για να κερδίζει μέσα-έξω όλα τα ματς, να φτύνει αίμα σε έδρες (σαν του Ατρομήτου) όπου άλλες ομάδες (σαν τον Ολυμπιακό) θα συναντήσουν ιδιαιτέρως φιλικές συνθήκες, για να εξαργυρωθεί και η χάρη του δανεισμού του Μήτρογλου και του Τάτου. Όλα (θα) είναι νομότυπα και όπως είπε κάποτε κι ένας υπουργός (Βουλγαράκης) "ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" (εδώ γελάνε βέβαια, αλλά εμείς ας δεχτούμε ότι όλα θα είναι νορμάλ...)

Τα νηστικά αρκούδια

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει κάνει προ πολλού υπέρβαση ορίων και δυνατοτήτων.Τα νηστικά αρκούδια τόσο καιρό και χόρευαν και ζέσταιναν τον κόσμο. Θα έρθει και η στιγμή, όπως ήρθε στο Περιστέρι, που δεν θα βγαίνει τίποτα άλλο από μέσα, που τα λάθη δεν θα υπερκαλύπτονται από την κατάθεση ψυχής,που η ομάδα θα πληρώσει την έλλειψη κλάσης και ταλέντου (όπως στα δυο μεγάλα χαμένα τετ-α-τετ του Σιαλμά).

Δεν χρειάζεται καμία γκρίνια για την ομάδα και τον προπονητή. Αδιάφορος δεν ήταν κανένας, ούτε καν οι ωσεί παρόντες,αλλαγές του β' ημιχρόνου, Μπερνς και Γκερέιρο. Ο Αυστραλός συνεχίζει να καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες γιανα παίξει ποδόσφαιρο (σε υψηλό επίπεδο- γιατί είναι άλλο να παίζεις στη Μελβούρνη και στην Κέρκυρα, κι άλλο στηνΑΕΚ η οποία έστω και κατά ...λάθος μπορεί να χτυπήσει μέχρι τέλους τον τίτλο),αλλά μόνον με το φιλότιμο δεν κερδίζεις θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ. Και ο Πολωνο-Βραζιλιάνος, μετά από ένα μεγάλο ματς στο Γκρατς, ξαναγύρισε σε ρυθμούς περιπατητή (και θα περιμένουμε το επόμενο μεγάλο παιχνίδι του, ένας Θεός ξέρει πότε...).

Έντιμα και αντρίκεια

Όχι ότι οι υπόλοιποι που έπαιξαν, έβγαλαν μάτια, αλλά στάθηκα στις δυο αλλαγές,από τις οποίες υποτίθεται περιμένεις μια ώθηση, μια φρεσκάδα στο παιχνίδι. Και με μέτριο παιχνίδι, απέναντι σ' έναν Ατρόμητο ο οποίος πέρα από το υπέρμετρο πάθος και φανατισμό, έχει κάνει και πιο ποιοτικά παιχνίδια κατά της ΑΕΚ, η ομάδα του Κωστένογλου και θα μπορούσε και δικαιούταν να πάρει έναν βαθμό. Με τα δυο "πάρε-βάλε" του Μπέλεκ στον Σιαλμά. Μέχρι εκεί όμως. Ο Κάρλος ήταν στο "πενήντα-πενήντα". Επίδειξη υψηλής τεχνικής, τακουνάκια, μερικές έξυπνες πάσες, κάποιες επιτόπιες τρίμπλες που ζάλιζαν τον αντίπαλο, αλλά από ουσία λίγα πράγματα. Δεν είναι όλη η ευθύνη δική του, για να φανεί περισσότερο το περίτεχνο παιχνίδι του Ισπανού χρειάζονται στηρίγματα γύρω του. Κίνηση. Παίξιμο και με το μυαλό. Ξεπέταγμα στον κενό χώρο στο σωστό τάιμινγκ.

Εν πάση περιπτώσει η ΑΕΚ έχασε έντιμα και αντρίκεια στο Περιστέρι, αν κρίνω όχι από τους θεατρινισμούς του κ. Δημητριάδη(ο οποίος, λογικό είναι, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, να θέλει να δικαιολογήσει το μεροκάματο που παίρνει ή θα πάρει),αλλά από την εξαιρετική δήλωση του προπονητή. Δείγμα ήθους και αξιοπρέπειας και απλώς την υπενθυμίζω: "Απ' ότι μ' έχουν ενημερώσει, η περίπτωση του πέναλτι ήταν πέναλτι. Στην περίπτωση του γκολ, θεωρώ πως προηγήθηκε φάουλ. Δεν θέλω όμως να ψάξω για δικαιολογίες. Καλύτερα νομίζω να είχε δοθεί το πέναλτι. Γιατί στην φάση του γκολ, μπορεί και να επηρεάστηκε ο διαιτητής από την λανθασμένη απόφαση για το πέναλτι. Δεν θέλω να ψάξω για δικαιολογίες. Και ας μην ρίχνουμε τις ευθύνες στην διαιτησία. Θεωρώ πως επηρεάστηκε ο διαιτητής από την λάθος απόφαση για το πέναλτι. Αλλά δεν μου αρέσει μετά από μια ήττα, να ψάχνουμε δικαιολογία στο διαιτητή."

Μετά και απ' αυτή τη δήλωση, είμαι πεπεισμένος ότι ο Νίκος Κωστένογλου δεν θα κλαψουρίζει από δω και πέρα στην καριέρα του για τους διαιτητές και τα σφυρίγματά τους. Με άλλα λόγια, για να γίνει πιο κατανοητό,ο Κωστένογλου δεν θα μοιάσει στους μεγαλύτερους "κλαψιάρηδες" προπονητές των ελληνικών γηπέδων. Τον Γιώργο Δώνη και τον Νίκο Καραγεωργίου. Στις 10κουβέντες τους, οι 11 είναι για τον διαιτητή.

Το δεύτερο ρεσιτάλ Κωστένογλου...

Στο Περιστέρι ο Σπάθας και περισσότερο οι δυο εκτός τόπου και χρόνου βοηθοί, τα έκαναν μαντάρα. Σε βάρος και των δυο ομάδων. Στο πέναλτι που ήταν και ακυρώθηκε. Στο γκολ που μέτρησε και προϋπήρξε επιθετικό φάουλ. Στα ανάποδα οφσάιντ. Και σε μια φάση ρουτίνας στα μέσα του πρώτου μέρους, όταν εκτέλεσε πλάγιο ο Καράμπελας και έδωσε αλλαγή ο Σπάθας.Επειδή ο αμυντικός της ΑΕΚ κέρδισε δυο μέτρα στην εκτέλεση. Δευτερόλεπτα μετά,για να το εκτελέσει ο Σκόνδρας έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής της ΑΕΚ...

Το δεύτερο ρεσιτάλ Κωστένογλου (ο οποίος εκτιμώ πως θα ήταν προτιμότερο να προστάτευε τον Λυμπερόπουλο για τον Γενάρη) ήταν η δήλωση για τις μετεγγραφές. Άλλο ένα δείγμα ήθους, σοβαρότητας,αξιοπρέπειας και σεβασμού είναι το παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη Τύπου. "Δεν θέλω να συζητώ μετά από μια ήττα για μεταγραφές. Θα συνεχίσω να στηρίζω τους παίκτες. Και θεωρώ ανήθικο απέναντι στους παίκτες που έχουμε, αν δεν λυθεί το πρόβλημα το οικονομικό, να ζητήσω μεταγραφές. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα υγιές κλίμα στα αποδυτήρια και ας έχουμε λιγότερες επιλογές".

Πρόβλημα, η επιβίωσή της

Με απλά λόγια είναι τουλάχιστον unfair,να έρχονται καινούριοι παίκτες τον Γενάρη στα Σπάτα (και άρα να έχουν τσεπώσει την όποια προκαταβολή)όταν είναι απλήρωτοι από την άνοιξη αυτοί που τραβάνε το κουπί. Ας τακτοποιήσουν πρώτα τις υποχρεώσεις στο ακέραιο και αν περισσέψει τίποτα, αναλόγως και του σκάουτινγκ που θα έχει γίνει, ας κοπιάσουν και νέοι παίκτες. Καλοδεχούμενοι. Για να μην το διακωμωδήσουμε, με την έννοια ότι για να 'ρθει κάποιος καινούριος σταΣπάτα τον Γενάρη, ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν θα πληρώνεται, μάλλον δεν θα'χει στον ήλιο μοίρα. Άμπαλος.

Όπως και να 'χει, το πρόβλημα της ΑΕΚ επαναλαμβάνω δεν είναι ούτε η ήττα στο Περιστέρι, ούτε αν θα δυναμώσει τον Γενάρη. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την επιβίωσή της. Και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος και της αποβολής και της μη αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν. Αν δεν έρθουν οι επενδυτές του Αδαμίδη και του Βλάχου στα Σπάτα, αν στο μεσοδιάστημα (και μέχρι τη γενική συνέλευση της 28ης Δεκεμβρίου)δεν προκύψει άλλη πιο ξεκάθαρη και χειροπιαστή λύση, τότε όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα θα είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία της ΑΕΚ....

ΥΓ: Συγνώμη, αλλά μήπως είναι λίγο άστοχο και συνάμα επικίνδυνο να αναγάγεις σε μείζον ζήτημα, κάτι σαν μεγάλο τελικό,ένα ματς ρουτίνας για το Κύπελλο στην Καλαμάτα; Τι πάει να πει, σκίστε τα εισιτήρια αν δεν προκριθείτε και για ποιο λόγο θα πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω δηλώσεις ότι είναι δύσκολο και κρίσιμο το ματς της Πέμπτης; Λάθος του προπονητή...

ΠΗΓΗ: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags