Facebook Pixel Κάρολ, η αποκατάσταση της κανονικής δημοσιογραφίας
Ποδόσφαιρο
| 2012-02-24 01:45:00

Κάρολ, η αποκατάσταση της κανονικής δημοσιογραφίας

Κάρολ, η αποκατάσταση της κανονικής δημοσιογραφίας

Επειδή αφενός τα γραπτά μένουν και αφετέρου στην ψηφιακή εποχή είναι εύκολη η αναζήτησή τους, με ένα γρήγορο search σε αυτό το blog μπορεί κανείς πολύ σύντομα να ανοίξει στην οθόνη του τα κείμενα που έγραψα για τον Ρόι Κάρολ την εποχή που οι μισοί αθλητικοί δημοσιογράφοι και τα μισά media στέκονταν, το λιγότερο διστακτικά και, το περισσότερο, χλευαστικά απέναντι στην είδηση της απόφασης του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Βορειοϊρλανδό.  Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
 

Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς σοφός ή μελλοντολόγος για να αντιληφθεί ότι ο Ολυμπιακός έκανε καλά που τον αποκτούσε από τη στιγμή που είχε αποφασίσει να στηρίξει και να εμπιστευθεί ως πρώτη επιλογή τον Μέγερι. Αρκούσε μια στενή παρατήρηση των όσων έκανε με τη φανέλα του ΟΦΗ ο Κάρολ και ένα δυο σωστά τηλεφωνήματα σε αυτούς που δούλεψαν μαζί του στο Ηράκλειο για να αντιληφθεί ότι ο διεθνής τερματοφύλακας ήταν, αν σκεφτεί κανείς τη σχέση αξίας – κόστους, κελεπούρι αυτή την εποχή για τον Ολυμπιακό.

Όχι, δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει ότι στην πρώτη του επαφή με την μπάλα θα αποκρούσει πέναλτι και ότι στην πρώτη του συμμετοχή στο βασικό σχήμα θα βγάλει μια μνημειώδη, ηρωϊκή εμφάνιση, και όλα αυτά σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Ο Κάρολ όμως πίστευε πολύ στον εαυτό του, όπως καλά είχαμε καταλάβει από την πρώτη συνάντηση γνωριμίας του με τα ελληνικά media το περασμένο καλοκαίρι. Πίστευε πολύ και πιστεύει στην επιστροφή του στην Εθνική. Κι αν είχε κανείς σκαλίσει την ιστορία ενός παιδιού που τον καιρό που είχε φτάσει να χλευάζεται από τη Sun επειδή δεν έβρισκε ομάδα έβρισκε τα κότσια να προπονείται μόνος σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο και να ψάχνει συμβόλαιο μέσα από «μικρές αγγελίες», θα είχε αντιληφθεί ότι, εκτός από ποιότητα, έχει κότσια για να κάνει δουλειά σαν αυτή που έκανε το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη.

Χάρη σε αυτό που έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε και σε αυτό που έκανε ο Κάρολ σε όλη τη διάρκεια του ματς, οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με δύο νίκες στην φάση των 16 του Europa League. Μαγκιά του Βαλβέρδε που έφτιαξε ένα επιτυχημένο σχέδιο σε ένα δύσκολο και απαιτητικό σετ αγώνων. Μαγκιά και του Κάρολ που απέκρουσε όλα όσα βρέθηκαν μπροστά του, ειδικά στο διάστημα μέχρι να βάλει ο Βαλβέρδε φρέσκα πόδια στο κέντρο. Μαγκιά αυτού που πήρε πάνω του την απόφαση και απέκτησε τον Κάρολ.

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags