Facebook Pixel Στριπτίζ… λόγω ακυβερνησίας!
Life
| 2011-02-17 22:40:00

Στριπτίζ… λόγω ακυβερνησίας!

Στριπτίζ… λόγω ακυβερνησίας!

Όχι δεκάδες, αλλά εκατοντάδες ημέρες χωρίς κυβέρνηση μετράει πλέον το Βέλγιο και για τον λόγο αυτό οι Βέλγοι… γδύθηκαν!.

Χάρη στη συνήθη ασυνεννοησία Φλαμανδών και Βαλλόνων, η χώρα έσπασε χτες το παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας, αφού χτες συμπληρώθηκαν 249 μέρες χωρίς κυβέρνηση.

Στη Γάνδη, 249 άνθρωποι γδύθηκαν στο δρόμο για να δείξουν την αγανάκτηση και την δυσαρέσκειά τους προς τους πολιτικούς που δεν μπορούν να τα βρουν και να σχηματίσουν κυβέρνηση. Στο φλαμανδικό Λουβαίν, ένα εστιατόριο μοίραζε τζάμπα τηγανιτές πατάτες και όπως είναι φυσικό η ουρά απέξω έκανε το γύρο του τετραγώνου. Λίγο παραδίπλα, στο γαλλόφωνο Λουβέν-λα-Νεβ μοίραζαν δωρεάν μπύρα με ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου.

Το νόημα όλων αυτών των χάπενινγκ ήταν να λάβει το μήνυμα ο πολιτικός κόσμος ότι η χώρα δεν μπορεί να παραμένει άλλο χωρίς κανονική κυβέρνηση από τις 13 Ιουνίου του 2010, όταν έγιναν οι εκλογές. «Επιτέλους: παγκόσμιοι πρωταθλητές!» ήταν ο τίτλος της συνήθως σοβαρής «De Standaard» για να χλευάσει και αυτή την πολιτικά θλιβερή «πρωτιά».

Η αλήθεια πάντως είναι ότι για την ίδια πρωτιά ερίζει το Ιράκ, όπου πέρασαν 249 μέρες μέχρι να επέλθει συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης και χρειάστηκε να περάσουν άλλες 40 για να εγκριθεί. Ισως οι Βέλγοι να... έχουν ακόμα περιθώριο.

Πηγή: tovima.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags