18/02/11 - 10:03

«Δυστυχής άνθρωπος ο δημοσιογράφος!»

Οι εκπομπές του έχουν μέτρο, ποιότητα και αισθητική. Αφηγούνται ιστορίες ανθρώπων. Κάποιες είναι τραγικές.

«Δυστυχής άνθρωπος ο δημοσιογράφος!»
55.825views 0shares

Σαν τηλεθεατής του, πάντα αναρωτιόμουν αν φορτίζεται συναισθηματικά από όλα αυτά που παρουσιάζει. «Ο δημοσιογράφος είναι ένας δυστυχής άνθρωπος –τόχω ζήσει αυτό- γιατί δεν μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα με το θέμα το οποίο κάνει», εξομολογείται στο newsbomb.gr και συνεχίζει. «Πρέπει να είναι από την μεριά των μπάτσων και να ανησυχεί για τους αναρχικούς, πρέπει να είναι με τη μεριά των αναρχικών και να ανησυχεί για τη μεριά των μπάτσων.

Να πάς σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα, να βλέπεις τις φυλακισμένες αλλά να σκέφτεσαι και λίγο τι έχουν κάνει».

Μιλάει για το παρασκήνιο των εκπομπών του και για πλάνα που δεν μεταδόθηκαν.

«Η εκπομπή για το αλκοόλ με συντάραξε! Δείξαμε ελάχιστα από αυτά που γυρίσαμε. Γυρίσαμε κάποιες περιπτώσεις νεαρών παιδιών που πίνουν και τελικά αποφασίσαμε για κάποιους λόγους να μην το δείξουμε. Είπα δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια αδιαφορία σ΄αυτή την κοινωνία και να είναι αυτά τα παιδιά μέσα στο ποτό και να μην τους δίνει κανείς σημασία, να μην το'χουν καταλάβει οι δάσκαλοί τους…».

Οι εκπομπές του Θεοδωράκη είναι ίχνη μιας κοινωνίας που έχασε τον προσανατολισμό της και βαδίζει ψηλαφώντας την ομίχλη ή τον τεχνητό καπνό που την περιβάλλει. «Τρελαθήκαμε με τα νεανικά τροχαία ατυχήματα. Όταν πήγαμε στην επαρχία και βλέπαμε σε νεκροταφεία ολόκληρες παρέες 16, 17 και 18 χρονών. Και πηγαίνοντας στο χωριό, τα επόμενα παιδιά να συνεχίζουν το ίδιο βιολί και οι γονείς να τα καμαρώνουν που τρέχουν χωρίς εξατμίσεις και κράνη. Τρελαίνεσαι με την μικρή αξία που έχει η ανθρώπινη ζωή σ΄αυτή την κοινωνία».

Κάποιες εκπομπές του –είναι προφανές- έχουν ρίσκο και κινδύνους. «Η εκπομπή που κάναμε στο κέντρο, οι «Νιγηριανές πόρνες», ήταν μια πάρα πολύ επικίνδυνη εκπομπή. Σκέψου ότι καταλάβαμε για δύο νύχτες κάποια ακατοίκητα σπίτια και παρακολουθούσαμε από τις γρίλιες τις δοσοληψίες με τους πελάτες και τους νταβάδες. Είναι σαφές ότι αν μας έπιαναν θα μας έκοβαν φέτες…»

Μοιραία η συζήτηση πάει στην καθημερινότητα του κέντρου της Αθήνας όπου η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο Σταύρος θεωρεί πως οι πολιτικοί δεν έχουν συναίσθηση του προβλήματος γιατί δεν το έχουν δει και δεν το έχουν ζήσει από κοντά. «Να δώσουμε ένα υποχρεωτικό ραντεβού -κατά μόνας- με τους βουλευτές στην πλατεία Αττικής ή στην πλατεία Αμερικής ή στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Δηλαδή ο- Χ- τύπος που παίρνει κάποιες αποφάσεις για τη ζωή αυτής της πόλης, να περάσει με τα πόδια την

Πατησίων ή να περάσει με τα πόδια την πλατεία Βάθη. Χωρίς σωματοφύλακες και αυτοκίνητα. Να είναι ένα τεστ για τα όρια του κράτους των Αθηνών»!

Μιλάμε για την επιστολή της Άννας Βαγενά στον πρωθυπουργό όπου αναφέρει πως «η πόλις εάλω» και για την επίθεση που δέχτηκε ο Στέλιος Μάϊνας. «Γίνονται δέκα τέτοια περιστατικά την ημέρα και δεν τα μαθαίνουμε επειδή το θύμα δεν λέγεται Μάινας…».

Πηγή: newsbomb.gr