Facebook Pixel Η Εθνική θέλει συγχώνευση με Alpha Bank (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-02-18 17:08:00

Η Εθνική θέλει συγχώνευση με Alpha Bank (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική θέλει συγχώνευση με Alpha Bank (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Με ανακοίνωση της η Εθνική επιβεβαιώνει την πρόταση για συγχώνευση με την Alpha Bank.

Από τις 15:00 και μετά έντονες ήταν οι φήμες που έκαναν το γύρο της αγοράς σχετικά με την αναζωπύρωση των διαπραγματεύσεων για επικείμενη συγχώνευση μεταξύ Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας.

Οι φήμες ενισχύθηκαν από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Alpha Bank και ενδεχομένως συζητείται το συγκεκριμένο θέμα.

Αρμόδια στελέχη αρνούνται να κάνουν αυτή την ώρα οποιοδήποτε σχόλιο, και τοποθετούν τις όποιες ανακοινώσεις για μετά το κλείσιμο της αγοράς. Ιδιαίτερη σημασία άλλωστε έχει και το γεγονός ότι ουδείς από όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν δεν προχώρησε σε διάψευση και άπαντες περιορίστηκαν στο να μην κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

Άλλες πήγες αναφέρουν ότι το Δ.Σ. της Alpha συζητά τα πιθανά ενδεχόμενα κεφαλαιακής ενίσχυσης, κάτι που είναι προφανές καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν επισημάνει τη σχετική ανάγκη.

Οι δύο τράπεζες είχαν βρεθεί ξανά πολύ κοντά η μία στην άλλη τον Ιανουάριο του 2002 όταν οι συζητήσεις είχαν προχωρήσει σχεδόν μέχρι το σημείο της τελικής συμφωνίας η οποία ωστόσο δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Alpha Bank είχε βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση με την Eurobank. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε πολύ υψηλό επίπεδο και τα περισσότερα θέματα που συζητήθηκαν είχαν λυθεί. Ωστόσο ούτε αυτή τη φορά η συμφωνία δεν προχώρησε.

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των δυο μετοχών με την Alpha Bank να βρίσκεται στα 4,88 με άνοδο 6,32% και με την ΕΤΕ να βρίσκεται στα 7,64 ευρώ, με άνοδο 2,14%.

ΠΗΓΗ: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags